Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Katarina Mazetti

Boeken van Katarina Mazetti

Meer over Katarina Mazetti

Genre: Roman

Geboren: 1944

Geboorteland: Zweden


Overzicht

  • De vent van het graf hiernaast - Grabben i graven bredvid
  • Een man om van te houden - Tarzans tårar

Jeugdboeken

  • Het is uit tussen God en mij - Det är slut mellan Gud och mig

Dubbel uitgegeven titels

  • De man naast mij - zie De vent van het graf hiernaast
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vent van het graf hiernaast
'Als een volleerd stand-upcomedian gooit Mazetti er quasinonchalant zinnen tussendoor die ons aan het lachen maken omdat we er feilloos onze eigen menselijke tekortkomingen en de dwaasheid van het leven in herkennen.'

Desiree zit bij het graf van haar man, die is omgekomen bij een verkeersongeluk. Ze heeft geen gevoelens van verdriet en rouw en voelt zich daardoor vreemd en ongemakkelijk. Op de bank naast haar zit een vent met een malle pet op, die het graf van zijn moeder vol zet met planten, alsof het een volkstuintje is.

De twee dertigers komen met elkaar in contact. Desiree werkt in een bibliotheek en Benny heeft de boerderij van zijn vader overgenomen. Twee tegenovergestelde persoonlijkheden, maar toch slaat de vonk over. Op het kerkhof ontkiemt een humoristisch en aanstekelijk vertelde liefdesgeschiedenis met veel hindernissen, weinig clichés en een onzekere afloop.

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Katarina Mazetti
Oorspronkelijke titel: Grabben i graven bredvid
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789461643803
Uitgever: Van Gennep
Een man om van te houden
Mariana en Janne lijken voor elkaar gemaakt te zijn - of ze nu willen of niet...

De 35-jarige Mariana probeert de eindjes aan elkaar te knopen; ze heeft een mager salaris als lerares, twee jonge kinderen thuis en een echtgenoot die met de noorderzon is vertrokken. Janne is een goedverdienende IT-consultant, een jonge god van 29 die een leven leidt waar Mariana niet eens van durft te dromen.

Wanneer Mariana na een avond met iets te veel margarita's Janne tegen het lijf loopt, ziet het er niet naar uit dat ze elkaar ooit weer zullen zien. Mariana is niet op zoek naar een nieuwe relatie, en Janne ziet helemaal niks in de twee kinderen van Mariana, met hun snotneuzen, krijsbuien en grijperige handjes.

Ondanks hun compleet verschillende levensstijlen voelen ze zich tot elkaar aangetrokken, hoewel ze dat beiden niet willen. Maar dan blijkt dat liefde sterker is dan het verstand...
Schrijver: Katarina Mazetti
Oorspronkelijke titel: Tarzans tårar
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789069746661
Uitgever: Arena

JeugdboekenHet is uit tussen God en mij
Linnea en Pia zijn dikke vriendinnen. Linnea is een Einzelgänger, die zichzelf het liefst onzichtbaar maakt. Maar gelukkig is er de knappe en populaire Pia, met wie ze over van alles kan praten; over jongens, seks en liefde (en het ontbreken daarvan,) haar chaotische familie, God en het leven na de dood.

Linnea's wereld stort in als Pia zelfmoord pleegt en haar met al haar vragen achterlaat. En met een enorm schuldcomplex want als ze het niet zo druk had gehad met haar eigen zorgen, had ze de catastrofe misschien kunnen voorkomen...
Schrijver: Katarina Mazetti
Oorspronkelijke titel: Det är slut mellan Gud och mig
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789025730796
Uitgever: Gottmer

Dubbel uitgegeven titelsDe man naast mij
Zie voor de beschrijving van dit boek: De vent van het graf hiernaast.
Schrijver: Katarina Mazetti
Oorspronkelijke titel: zie De vent van het graf hiernaast
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789069744643
Uitgever: Arena