Boekenplank:
Kies

Boeken van Maria Ernestam

Meer over Maria Ernestam

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Zweden

Website: Maria Ernestam


Overzicht

  • De oren van Buster - Busters öron
  • Moord onder vrienden - Kleopatras Kam
  • Nooit zonder jou - Alltid hos dig

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe oren van Buster
De jonge Eva wordt door haar moeder stelselmatig gekleineerd. Ze probeert haar liefde te winnen tot ze beseft dat die pogingen nutteloos zijn. Eva besluit dat er maar één manier is om de strijd te winnen: haar moeder vermoorden.

Vanaf haar zevende verlaat dit voornemen geen moment haar gedachten. Ze weet dat een goede voorbereiding belangrijk is, net als het kiezen van het juiste moment. Dat Eva ertoe in staat is, blijkt uit wat ze in de jaren die volgen aan acties onderneemt. Het begint met de moord op Buster, de valse hond van de buren. Ze snijdt zijn oren eraf en bewaart die in een zakje onder haar kussen: 'Zijn oren leerden me dat er voor alle problemen een oplossing kan worden gevonden.'

De moord op de moeder lijkt slechts een kwestie van tijd...
Schrijver: Maria Ernestam
Oorspronkelijke titel: Busters öron
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044510584
Uitgever: De Geus
Moord onder vrienden
Wanneer Mari haar baan kwijtraakt, richt ze samen met haar vrienden Anna en Fredrik Cleopatra's Kam op, een bedrijfje dat tot doel heeft andere mensen te helpen bij uiteenlopende problemen. Ze opereren vanuit Anna's eetcafé.

Op een dag krijgen ze een wel heel vreemde vraag: hun buurvrouw Elsa wil haar gewelddadige man laten vermoorden. Het drietal weigert uiteraard. Dan wordt Elsa's man toch vermoord. De vrienden vragen zich af door wie, maar accepteren wel het geld dat Elsa hen had beloofd. Elsa maakt veel reclame voor hun bedrijf en niet veel later krijgen ze weer een moordopdracht: een man wil zijn vrouw, die kunstmatig in leven wordt gehouden, uit haar lijden verlossen. Weer weigeren ze, en weer overlijdt het beoogde slachtoffer korte tijd later. Is een van hen toch een moordenaar?

Dan komt er een derde moordopdracht binnen: een man wil de alcomobilist laten vermoorden die zijn dochter heeft aangereden en daar met een lichte straf vanaf kwam. Een opdracht die voor één van hen catastrofale gevolgen zal hebben...
Schrijver: Maria Ernestam
Oorspronkelijke titel: Kleopatras Kam
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044513660
Uitgever: De Geus
Nooit zonder jou
Na de plotselinge dood van haar man stort Inga Rasmundsen zich op haar werk als fotograaf. Als dat haar te veel wordt, besluit ze zich een tijdje terug te trekken in het vakantiehuisje van de familie.

Daar stuit ze op een oude brief, geschreven in 1916 in Kenia, en op krantenknipsels over een grote zeeslag in de Eerste Wereldoorlog. Algauw is ze een familiegeheim op het spoor. Het verleden blijkt nog steeds grote invloed op het heden te hebben.
Schrijver: Maria Ernestam
Oorspronkelijke titel: Alltid hos dig
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044514957
Uitgever: De Geus