Boekenplank:
Kies

Boeken van Karin Wahlberg

Meer over Karin Wahlberg

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1950

Geboorteland: Zweden

Website: Karin Wahlberg


Claes Claesson & Veronika Lundborg

  1. Dodelijke bloemen - Flickan med majblommorna
  2. Het derde meisje - Blocket
  3. De trooster - Tröstaren
  4. De tapijtverkoper - Matthandlare Olssons Död

gedetailleerd overzicht

Claes Claesson & Veronika LundborgDodelijke bloemen
In een klein Zweeds stadje wordt een oude dame in de wasruimte van haar huis overvallen. Na enkele dagen in het ziekenhuis overlijdt ze. De enige getuige, een elfjarig meisje dat met meibloemen langs de deur ging, wordt kort daarna ontvoerd.

Als de politie een onderzoek start, komen er verschrikkelijke geheimen over geweld en afpersing aan het licht. De dame blijkt niet zo beminnelijk te zijn als iedereen dacht. Al spoedig wordt het meisje gevonden. Maar waarom zwijgt ze?
Schrijver: Karin Wahlberg
Oorspronkelijke titel: Flickan med majblommorna
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044319224
Uitgever: The House of Books
Het derde meisje
Op weg naar huis wordt de dochter van chirurg Veronika Lundborg, Cecilia, overvallen en zwaar mishandeld. Terwijl Veronika in het ziekenhuis over haar waakt, wordt een man gewurgd aangetroffen in de kelder van het hoofdgebouw van datzelfde enorme ziekenhuis in Lund, dat ook bekendstaat onder de naam 'Het Blok'.

Kort daarna probeert inspecteur Claes Claesson samen te werken met de politie van Lund wanneer het idyllische universiteitsstadje door nog een gewelddadige moord wordt opgeschrikt - een van Cecilia's vroegere kamergenoten wordt verkracht en vermoord gevonden in haar appartement.

Wat is het verband tussen de twee moordzaken - en wat is er eigenlijk aan de hand binnen de kring van jonge artsen die in relatie stond met Cecilia en haar voormalige kamergenote?
Schrijver: Karin Wahlberg
Oorspronkelijke titel: Blocket
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044322293
Uitgever: The House of Books
De trooster
Op een nacht loopt een vrouw in gedachten verzonken langs het kerkhof van het vredige stadje Oskarshamn. Opeens hoort ze gekreun tussen de grafstenen. Wanneer ze haar mobiele telefoon pakt om hulp te vragen, springt iemand uit het duister tevoorschijn. Ze voelt een brandende pijn in haar buik, en daarna wordt alles zwart.

Chirurg Veronika Lundborg heeft dienst wanneer de gewonde vrouw op een brancard wordt binnengebracht. Maar een paar uur later wordt de vrouw dood in het ziekenhuisbed aangetroffen. Al snel wordt Veronika meegesleurd in een maalstroom van geruchten en beschuldigingen. Heeft ze een beoordelingsfout gemaakt of schuilen er wrede motieven achter deze dood?
Schrijver: Karin Wahlberg
Oorspronkelijke titel: Tröstaren
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044325461
Uitgever: The House of Books
De tapijtverkoper
Veronika Lundborg, chirurg in het ziekenhuis van het stadje Oskarshamn, staat op het punt te bevallen van haar tweede kind. Dan hoort ze dat er een man is vermoord. Carl-Ivar Olsson, een tapijtverkoper uit Stockholm, is op een pont in Istanbul met messteken om het leven gebracht. Op het tijdstip van de moord is iemand in Oskarshamn naarstig op zoek naar een kostbaar tapijt. En onlangs heeft Veronika een van haar tapijten weggebracht om te laten repareren.

Inspecteur Claes Claesson gaat de zaak onderzoeken en stuit in Olssons winkel op de afbeelding van een zeldzaam tapijt uit de vijftiende eeuw. De speurtocht naar het dure tapijt begint, maar de moordenaar is de politie steeds een stap voor...
Schrijver: Karin Wahlberg
Oorspronkelijke titel: Matthandlare Olssons Död
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044330069
Uitgever: The House of Books