Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Michael Butterworth

Boeken van Michael Butterworth

Meer over Michael Butterworth

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Sarah Kemp, Carola Salisbury

Geboren: 1924 / Overleden: 1986

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Als in een angstige droom - Vanishing act
  • Bloemen voor een dode heks - Flowers for a dead witch
  • De dood gaat in het zwart gekleed - The black look
  • Verstoorde vakantie - The soundless scream
  • Villa aan de kust - Villa on the shore

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls in een angstige droom
Deborah Tarant verveelt zich gruwelijk op Malta. Voortdurend moet ze aan haar moeder denken die verongelukte toen ze samen aan het zeilen waren, vlak voordat ze met z'n tweeën naar Malta zouden vertrekken. Zwaar gebukt onder schuldbesef en eenzaamheid sluit Deborah vriendschap met iemand die ook een weinig plezierige vakantie heeft: de zesjarige Alec, enig kind van weduwnaar Mark Hugo Rattigan. Gloria, zijn kinderjuffrouw, heeft alleen nog maar oog voor haar minnaar Danny.

Als Alec en Gloria plotseling spoorloos verdwijnen en Deborahs navraag zeer geheimzinnig wordt afgedaan, blijkt dat niet alles zonneschijn is op het exotische Malta. Waarom probeert men de verdwijning angstvallig verborgen te houden? En welke rol speelt Danny precies?

Als het lijk van Gloria wordt gevonden lijkt alles erop te wijzen dat Alec niet meer leeft. Dan begint een grootscheepse speurtocht naar het vermiste kind. Het vakantie-eiland met z'n hartelijke bewoners vormt de achtergrond van een afschuwelijke nachtmerrie, een nachtmerrie waarin nóg een moord wordt ontdekt. Deborahs onverwachte tussenkomst brengt haar oog in oog met de moordenaar...
Schrijver: Michael Butterworth
Oorspronkelijke titel: Vanishing act
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 9789010014252
Uitgever: Elsevier
Bloemen voor een dode heks
In 1556 werd Julien Granchester, een meisje van 24 jaar, als heks verbrand. Meer dan 400 jaar later liggen er twee maal per week verse bloemen op haar graf in het dorpje Denwich. Er wordt van de kansel dan ook keer op keer gewaarschuwd tegen duivelse praktijken rondom het graf van deze heks. Er wordt zelfs gefluisterd over satans-missen. Maar daarvoor is de hulp van een echte geestelijke nodig...

Als Polly Lestrange, een van de laatste nazaten van de heks, in Engeland aankomt, wil ze haar oudtante in Denwich bezoeken. Maar de huishoudster van het vervallen buiten wil haar niet tot de kamer van de zieke toelaten. Is haar oudtante eigenlijk wel ziek?

's Nachts gebeuren er angstaanjagende dingen. Polly vindt in de graftombe van de heks het lijk van een vrouw en wordt prompt neergeslagen. Als ze bijkomt, is het lijk verdwenen...

Ze neemt nu zelf het heft in handen en gaat op onderzoek uit. Als ze de kamer van haar zieke oudtante weet binnen te komen, begint véél haar duidelijk te worden...
Schrijver: Michael Butterworth
Oorspronkelijke titel: Flowers for a dead witch
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 9789010011589
Uitgever: Elsevier
De dood gaat in het zwart gekleed
Een afgehakte hand in haar koffer...

Daarmee begon voor mannequin Candida Jeans een verblijf in Parijs dat bedoeld was om foto's te maken voor The Black Look, de nieuwe mode, maar dat snel veranderde in een nachtmerrie van angst en verschrikking.

Want wie is de psychopathische moordenaar die haar bestookt met afgehakte lichaamsdelen?
Schrijver: Michael Butterworth
Oorspronkelijke titel: The black look
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9789010013040
Uitgever: Elsevier
Verstoorde vakantie
In een plezierige omlijsting van het Franse Riviera-landschap zijn wij getuige van een vreemd drama dat zich om Sally Baxter voltrekt. Het meisje wordt overspannen aangetroffen op de kamer van dokter Maher bij wie zij onder behandeling is. Deze dokter Maher is zojuist dood gevonden op de binnenplaats van het flatgebouw waar ze woont.

In haar omstandigheden verwacht zij vreselijk veel van haar reis naar de Riviera, die zij met Dot, een kostschoolvriendin, gaat maken. Wie schetst haar verbazing, angst en nieuwsgierigheid, als zij tijdens deze vakantie wederom achtervolgd wordt door geheimzinnige gebeurtenissen.

Haar gesprek met een zuster van haar vroegere kostschool zal zoals later blijkt de sleutel zijn die tot de ontknoping leidt. Wanneer zij naar huis en werk terugkeert, voelt zij zich niet zonder reden bevrijd...
Schrijver: Michael Butterworth
Oorspronkelijke titel: The soundless scream
Eerste uitgave: 1967
ISBN/EAN: 9789026626500
Uitgever: Callenbach
Villa aan de kust
Natasha Collingwood is de koning te rijk als ze de baan van secretaresse krijgt bij Nathan Yardley, de beroemde bestsellerauteur die op Capri woont. Haar enthousiasme duurt echter niet lang, want bij haar aankomst in de prachtige villa van de schrijver ontdekt ze dat haar voorgangster onder geheimzinnige omstandigheden is gestorven.

Natasha merkt dat ze zelf ook in gevaar verkeert en dat er zich in de villa dingen afspelen die anders zijn dan ze op het eerste gezicht leken. De folterende vraag is echter: waar komt het gevaar vandaan? Wie is hier vriend en wie is vijand?
Schrijver: Michael Butterworth
Oorspronkelijke titel: Villa on the shore
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 9789010012364
Uitgever: Elsevier

Gerelateerde schrijvers