Boekenplank:
Kies
 • Home
 • S
 • Whitley Strieber

Boeken van Whitley Strieber

Meer over Whitley Strieber

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1945

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Whitley Strieber


Overzicht

 • Billy - Billy
 • De honger - The hunger
 • De nachtkerk - The nightchurch
 • De weerwolven - The wolfen
 • Duistere magie - Black magic
 • Verboden gebied - The forbidden zone
 • Warday en de reis erna - Warday

Non-Fictie

 • Close encounters - Confirmation
 • Contact - Communion

gedetailleerd overzicht

OverzichtBilly
Billy is een angstaanjagende thriller over de ergste nachtmerrie die ouders kan overkomen: de ontvoering van hun kind.

De twaalfjarige Billy Neary wordt uit zijn slaapkamer ontvoerd door de psychopaat Barton Royal. Zijn leven lang heeft Barton verlangd naar een zoon die hem bemint. Billy is dan ook niet het eerste kind dat hij ontvoert.

Billy's ouders en zusje zetten, samen met politie en FBI, een niet aflatende zoektocht in om hem uit handen van de gevaarlijke sadist te bevrijden.

De onschuldige en naïeve Billy bindt ondertussen de strijd aan met de gitzwarte krachten van het kwaad...
Schrijver: Whitley Strieber
Oorspronkelijke titel: Billy
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789024516087
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De honger
Ze leven in ons midden. Ze voeden zich één keer per week. Ze hebben menselijk bloed nodig om in leven te blijven. We noemen hen... vampiers.

Manhattan. Miriam Blaylock is duizenden jaren oud. Haar minnaars blijven minder lang leven. De laatste bezwijkt voor haar ogen en wordt een verschrompeld monster, dat krabbelend in een kist vecht met zijn voorgangers. Is er een uitweg uit deze afschuwelijke kringloop?
The Hunger - 1983
Regisseur: Tony Scott
Cast: Catherine Deneuve, David Bowie, Susan Sarandon, e.a.
Schrijver: Whitley Strieber
Oorspronkelijke titel: The hunger
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789010040343
Uitgever: Elsevier
De nachtkerk
Overdag is de kerk het toevluchtsoord der gelovigen, het kloppend hart van de keurige parochie van pater Harry Goodwin. Overdag komen oplettende kerkgangers er biechten, een kaarsje opsteken en een gebed prevelen. Maar ’s nachts wordt de kerk bezocht door een totaal andere gemeente...

’s Nachts wordt het heilige huis bevolkt door een enorme, bonte verzameling mensen die elkaar vindt in duivelse rituelen tijdens een macabere eredienst, waarbij extatische demonen in de kleine uurtjes hun menselijke gedaanten afschudden.

De nachtelijke bezoekers hebben hun geheimzinnige praktijken altijd uitstekend weten te verbergen, maar wanneer pater Goodwin op een morgen een bewusteloze vrouw op het altaar aantreft, is dat de aanzet tot een fanatieke klopjacht op de mysterieuze nachtkerkgangers…
Schrijver: Whitley Strieber
Oorspronkelijke titel: The nightchurch
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789010054517
Uitgever: Elsevier
De weerwolven
De weerwolven leven en wonen in New York. Jarenlang hebben ze hun bestaan in de grote metropool geheim kunnen houden. Als ze zich in Central Park al eens aan mensen vertonen denken die grote grauwe honden te zien. Maar nu hebben de jongste weerwolven van de troep een fatale fout gemaakt. Ze hebben twee politiemensen gedood en gedeeltelijk opgegeten en daarbij sporen in de modder en sneeuw achtergelaten.

De politie is razend en zint op wraak en het felste detectiveteam, Becky Neff, en George 'Zopie' Wilson, verbonden door een wederzijdse, vreemde haat-liefde verhouding, wordt op de zaak gezet.

Door toeval ontdekken Becky en Zopie een fataal geheim. Eerst weigeren ze de waarheid te geloven, maar onontkoombaar daagt het besef dat ze niet de enige intelligente levensvorm zijn in de stad. En dan zijn ze een bedreiging voor de weerwolven. Ze moeten zo snel mogelijk worden uitgeroeid...
Wolfen - 1981
Regisseur: Michael Wadleigh
Cast: Albert Finney, Diane Venora, Gregory Hines, e.a.
Schrijver: Whitley Strieber
Oorspronkelijke titel: The wolfen
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789022974599
Uitgever: Bruna
Duistere magie
Duistere magie begint met een gruwelijke scène in een controlecentrum diep onder de prairies van South Dakota. Twee goed getrainde dienstdoende bewakers krijgen te maken met een verwoestende kracht die zo gigantisch is dat de Amerikaanse verdediging de kwetsbaarheid krijgt van een eierschaal.

Eén man slechts kan de ware aard van het wapen doorgronden. Hij gelooft erin omdat hij er in de woeste Zagros-bergen in Iran mee is geconfronteerd. hem werd daar een jongen getoond in een instituut voor bio-energie. En die jongen was zo vreemd en zo gevaarlijk dat de man bijna zijn verstand verloor. De man heet Paul Winner. Hij is de laan uitgestuurd door de CIA omdat hij geobsedeerd werd door de krachten van die jongen, en dus een veiligheidsrisico was.

Maar nu beschikt de KGB over de Iraanse jongen en gebruikt hem voor hun eigen bio-energetische wapenontwikkeling. En dan maken de KGB en de CIA zich klaar voor een adembenemende race tegen de tijd, met als inzet de meeste dodelijke dreiging...
Schrijver: Whitley Strieber
Oorspronkelijke titel: Black magic
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789010045867
Uitgever: Elsevier


Verboden gebied
Elk dorp heeft wel een speciale plek. Een plek om te beminnen, waar gezinnen picknicken en kinderen spelen. Voor de mensen in Oscola is dat de heuvel en die plek is nooit gevaarlijk geweest, totdat Brian Kelly, een jonge Amerikaanse natuurkundige, afgrijselijke angstkreten hoort uit de diepste van de aarde. Kreten die Brian doen denken aan de gewelddadige dood van zijn eerste vrouw en kind...

Nu loopt zijn hoogzwangere tweede vrouw, Loi, eveneens gevaar. Maar de Vietnamese Loi is geen gemakkelijke prooi. Ze is bereid tot het uiterste te gaan...

Het eens zo rustige leven in Oscola verandert in een nachtmerrie als langzamerhand duidelijk wordt dat het stadje het slachtoffer dreigt te worden van een gruwelijke ramp.
Schrijver: Whitley Strieber
Oorspronkelijke titel: The forbidden zone
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789024510726
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Warday en de reis erna
28 oktober 1988, 16.20 uur 'Ik zat in de Fifth Avenue-bus toen de bom ontplofte. Het was zo'n bus met getinte ramen. Terwijl ik rustig de New York Post las en op een pepermuntje zoog, hoorde ik de explosie. Even was het interieur van de bus hel verlicht - een vreemd, angstaanjagend en verzengend licht dat alles en iedereen doorboorde...'

Dezelfde dag, een halfuur later: Zes miljoen Amerikanen zijn dood - even dood als de steden Washington D.C., New York City en San Antonio, Texas. In de vijf daaropvolgende jaren zullen er nog 70 miljoen mensen aan de gevolgen overlijden. Warday was slechts een flikkering - de gevolgen zijn geschiedenis.

Vijf jaar na Warday: Whitley Strieber en James Kunetka - twee jeugdvrienden, schrijvers - die beiden Warday hebben overleefd, maken een ontdekkingsreis door hun verwoeste land om de gevolgen van de nucleaire catastrofe te beschrijven. Hoe is het buiten de grote steden? Wie hebben de ramp overleefd? Hoe vergaat het Amerika na de bom? Wat zijn de ervaringen van de overlevenden? Maar bovenal: wat gebeurde er op Warday en waarom?

Whitley Strieber en James Kunetka geven met dit macabere reisverslag aan hoe het zou kunnen zijn. Niets van wat in Warday wordt beschreven is onmogelijk en het is juist de authenticiteit van hun verslag die het zo schokkend maakt.

* Geschreven door Whitley Strieber en James W. Kunetka.
Schrijver: Whitley Strieber
Oorspronkelijke titel: Warday
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789010051684
Uitgever: Elsevier

Non-FictieClose encounters
Whitley Strieber, de bekende UFO-deskundige, die zowel wordt verguisd als gewaardeerd, levert in Close encounters de bewijzen dat buitenaardse wezens niet alleen daadwerkelijk bestaan en in contact treden met bewoners van de aarde, maar ook op uiterst bizarre wijze doordringen in het privé-leven van vele mensen.

Strieber begint met alle bewijzen voor UFO's de revue te laten passeren. Opmerkelijk zijn de dramatische en herhaaldelijke signaleringen boven Mexico City, die door zoveel mensen gefilmd zijn; hetzelfde geldt voor de getuigenissen van duizenden mensen over hun close encounter-ervaringen.

Daarna wendt hij zich tot de schokkende nieuwe, tastbare bewijzen: vijf implantaten die, onder toezicht en onder vastlegging van de gang van zaken, chirurgisch verwijderd zijn uit de lichamen van mensen die hadden gerapporteerd over hun contact met buitenaardse wezens. De bestudering van deze implantaten - wat zijn het, waarvan zijn ze gemaakt, hoe functioneren ze, wat is hun bedoeling - bevat de sleutel tot het definitieve antwoord op de volledige puzzel.
Schrijver: Whitley Strieber
Oorspronkelijke titel: Confirmation
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789032506537
Uitgever: De Kern
Contact
Contact is het verhaal van Whitley Striebers poging om greep te krijgen op een schokkende aanval vanuit het onbekende. Zijn familie en hij hebben een serie ontmoetingen gehad met intelligente wezens die niet tot de menselijke soort behoren...

In het begin dacht hij dat hij zijn verstand verloor. Hij was totaal niet geïnteresseerd in fenomenen als UFO´s of buitenaardse wezens. Hij zag dat als vervalsingen, makkelijk te verklaren als verkeerde waarnemingen of zinsbegoocheling. Maar de bezoekers marcheerden onstuitbaar het leven binnen van deze onverschillige scepticus.

Wie zijn deze bezoekers? Waar komen ze vandaan? Vertegenwoordigen zij een tot nu toe onbekend aspect van de menselijke geest of zijn ze wat ze lijken te zijn: bezoekers van onbekende oorsprong?

Whitley Strieber beschrijft de ongelofelijke effecten van zijn ontmoetingen op de meest oprechte manier. Bang maar gefascineerd treedt hij het onbekende met ontwapenende nieuwsgierigheid tegemoet.
Communion - 1989
Regisseur: Philippe Mora
Cast: Christopher Walken, Lindsay Crouse, Frances Sternhagen, e.a.
Schrijver: Whitley Strieber
Oorspronkelijke titel: Communion
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789027418630
Uitgever: Spectrum

Gerelateerde schrijvers