Boekenplank:
Kies

Boeken van Claire Calman

Meer over Claire Calman

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Een heerlijk leven - I like it like that
  • Een voorzichtige glimlach - Love is a four letter word
  • Lessen voor een weekendvader - Lessons for a Sunday father

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen heerlijk leven
Georgia is de steunpilaar voor haar familieleden. Zij heeft de zaken onder controle, is degelijk, efficiënt en haar partner is betrouwbaar en de rust zelve. Zo lang hij in de buurt is, kan zij het leven aan. Maar toch stelt zij haar huwelijksdag steeds uit en zijn er kleine ergernissen. Op een dag stapt met veel lawaai de nieuwe buurman haar leven binnen. Deze man is verrassend, heeft echte belangstelling voor haar, is zacht en begrijpend. Als tijdens een feestelijke familiebijeenkomst het geheim over de dood van haar moeder openbaar wordt, komen ook de veilige familieverhoudingen in gevaar. Langzaam maar zeker raakt Georgia haar zekerheden één voor één kwijt.
Schrijver: Claire Calman
Oorspronkelijke titel: I like it like that
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-325-0877-6
Uitgever: De Kern
Een voorzichtige glimlach
Van de ene dag op de andere laat Bella Kreuzer haar snelle Londense leven achter zich en vertrekt naar een huis met tuin en muren vol vochtplekken in Kent. Ze doet haar best het verleden te vergeten, maar ze raakt het net zomin kwijt als de 27 volle verhuisdozen in haar woonkamer. Vriendin Viv spoort haar aan tot actie; een schildercursus levert niet de gehoopte contacten op maar doet Bella wel opnieuw haar talent ontdekken. Met tuinman Will blijkt ze veel meer te kunnen bespreken dan het ontwerp voor haar tuin. Ze is echter bang om weer lief te hebben en worstelt met een schuldgevoel en een koude afstandelijke moeder. Will kan niet op tegen de spoken die Bella's hoofd bevolken. Uiteindelijk is het haar schilderkunst die de noodzakelijke catharsis brengt, waarna ze zichzelf, haar moeder en haar geliefde weer een voorzichtige, maar oprechte glimlach kan geven.
Schrijver: Claire Calman
Oorspronkelijke titel: Love is a four letter word
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-325-0716-8
Uitgever: De Kern
Lessen voor een weekendvader
De Engelse Gail heeft al lang het gevoel dat alle verantwoordelijkheden binnen haar gezin op haar schouders rusten. De romantiek is verdwenen en het leven voelt steeds meer als een sleur. Wanneer haar man Scott een avontuurtje met een ander heeft, gebruikt ze dat dan ook als excuus om het de deur te wijzen. Scott had gedacht dat het zo'n vaart niet zou lopen. Maar nu hij genoodzaakt is een nieuw onderdak te zoeken, ziet hij in dat dit wel eens het einde van zijn huwelijk van vijftien jaar kan betekenen. Hun kinderen, de dertiejarige Nat en Rosie van negen, lijken zich goed te houden. Maar Nat verschuilt zich achter een stoere facade van onverschilligheid en hoewel Rosie die nieuwe glitternagellak heel graag wilde hebben, heeft ze toch het liefst haar vader terug. Maar de breuk is niet te lijmen en alle vier zullen ze eraan moeten wennen dat het niet meer wordt als vroeger. Een voor een komen Gail, Scott, Nat en Rosie aan het woord en wordt duidelijk hoe ze vorm geven aan Scotts nieuwe rol als weekendvader.
Schrijver: Claire Calman
Oorspronkelijke titel: Lessons for a Sunday father
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-325-0717-6
Uitgever: De Kern

Gerelateerde schrijvers