Boekenplank:
Kies

Boeken van Deborah Moggach

Meer over Deborah Moggach

Genre: Roman

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Deborah Moggach


Overzicht

  • De rol van haar leven - The stand-in
  • Deining - Seesaw
  • Gekkenhuis - These foolish things
  • In het duister - In the dark
  • Laatste aanmaning - Final demand
  • Naaste familie - Close relations
  • Tulpenkoorts - Tulip fever

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe rol van haar leven
De Engelse actrice Jules Sampson weet zeker dat ze is voorbestemd een wereldster te worden. Maar ze is al 38, ongetrouwd en hoewel talentvol, nog steeds onbekend. Het enige lichtpuntje in haar leven is haar onweerstaanbare minnaar Trev.

Dan wordt Jules onverwacht een baan aangeboden als vervangster voor Lila Dune tijdens filmopnamen in Londen. Lila, een beroemde, maar met weinig talent begiftigde Amerikaanse filmster en sekssymbool, lijkt uiterlijk beangstigend veel op Jules.

Wanneer Jules ook in Hollywood Lila's vervangster wordt, raakt ze steeds meer geobsedeerd door Lila's rijkdom en roem, en geleidelijk vervaagt bij haar de grens tussen werkelijkheid en fictie. Ze begint als vervangster op te treden in Lila's privéleven. Ze gaat Lila's kleren dragen, zich als Lila gedragen... ze wórdt Lila.

Als haar minnaar Trev plotseling verschijnt als Lila's geliefde en ontkent Jules ooit te hebben ontmoet, voelt ze zich door beiden verraden. Jules beraamt een gruwelijk plan. Nu moet ze écht acteren. Nu kan ze eindelijk de rol van haar leven spelen...
Schrijver: Deborah Moggach
Oorspronkelijke titel: The stand-in
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789026972171
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Deining
Twee ontvoerders worden geconfronteerd met het feit dat vijfhonderdduizend pond van het geld van iemand anders misschien niet het antwoord is op al hun problemen.

De familie Price leidt een rustig en welvarend bestaan in het groene Stanmore. Dan komt hun zeventienjarige dochter Hannah op een dag niet thuis. Twee dagen later ligt haar neusknopje op de deurmat en komt er via de fax een eis om losgeld binnen.

De ouders van Hannah willen de politie niet bij de ontvoering betrekken en besluiten te betalen. Door het hoge losgeld raken ze echter langzaam maar zeker alles kwijt: hun huis, de vader zijn bedrijf en de moeder haar baan.

Hannah is inmiddels emotioneel steeds meer betrokken geraakt bij haar ontvoerders. Deze zijn bepaald niet de doorgewinterde criminelen die je in een zaak als deze verwacht.
Seesaw - 1998
Regisseur: George Case
Cast: David Suchet, Geraldine James, Joanna Potts, e.a.
Schrijver: Deborah Moggach
Oorspronkelijke titel: Seesaw
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789029530781
Uitgever: Archipel
Gekkenhuis
Ravi Kapoor, een overwerkte Londense ziekenhuisarts, wordt thuis tot het uiterste getergd door zijn vreselijke schoonvader die bij hem en zijn vrouw inwoont. Op een dag kan hij er niet langer tegen: 'Kunnen we hem niet ergens heen sturen? Ergens ver, ver weg?'

Zijn gebed lijkt te worden verhoord als zijn Indiase neef Sonny met het inspirerende idee komt om een bejaardentehuis te vestigen in een oud pension in Bangalore, een vergeten stukje Engeland in India. De reis en de verbouwing zijn goedkoop, personeel is er in overvloed en de Engelse 'gasten' kunnen er genieten van het lekkere weer en hun mangosapje met gin.
Schrijver: Deborah Moggach
Oorspronkelijke titel: These foolish things
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789063051297
Uitgever: Archipel
In het duister
In het duister speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog, in de donkere straten van Londen...

Terwijl Eithnes echtgenoot aan het front zit, probeert zij hun aftandse pension in Southwark draaiende te houden. De oorlog werpt zijn schaduw over het leven van iedereen; de vrouwen staan er alleen voor en er is een tekort aan voedsel.

De zekerheden die het leven voorheen draaglijk maakten gelden niet langer. Eithnes zoon Ralph probeert tijdens zijn vaders afwezigheid de man des huizes te zijn, terwijl Winnie, de meid, er maar net in slaagt om het huishouden draaiende te houden.

Dan is er opeens de slager Neville Turk, een reus van een vent die zijn hart aan Eithne verliest en haar leven op zijn kop zet. Hij verleidt haar met de beste stukken vlees die hij heeft, en algauw is de erotische siddering van hun affaire door het hele pension voelbaar.

Terwijl Ralphs gevoelens van afkeer voor de indringer uit de hand beginnen te lopen, heeft Winnies vreemde liaison met een blinde huurder eveneens schokkende gevolgen. Intussen heeft de slager zo zijn eigen agenda, wat uiteindelijk leidt tot een dramatische climax.
Schrijver: Deborah Moggach
Oorspronkelijke titel: In the dark
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789063053031
Uitgever: Archipel
Laatste aanmaning
Natalie is een veelbelovend meisje. Ze is mooi, slim en ambitieus, maar ze zit vast in een uitzichtloze baan op de administratie van NuLine Telecommunications. Ze geeft kleur aan haar bestaan door zich in het weekend uit te leven, maar ze snakt naar meer afleiding en luxe.

Dan doet de gelegenheid zich voor om op een vrij eenvoudige manier haar leven te veranderen. Die grijpt ze aan, het is tenslotte maar een klein misdrijf. En ze doet er niemand kwaad mee, toch?

Wel degelijk. Geleidelijk aan komt aan het licht hoezeer ze Colin ermee kwetst, de man met wie ze trouwt. En welke gevolgen haar handelen heeft voor een aantal anderen, mensen die ze niet eens persoonlijk kent. Verschrikkelijke en onherroepelijke gevolgen...
Final Demand - 2003
Regisseur: Tom Vaughan
Cast: Tamzin Outhwaite, Simon Pegg, Liam Cunningham, e.a.
Schrijver: Deborah Moggach
Oorspronkelijke titel: Final demand
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789063050160
Uitgever: Archipel


Naaste familie
De drie Engelse zusjes Hammond zijn ieder hun eigen weg gegaan. Louise, de oudste, woont met echtgenoot en twee puberkinderen in het landelijke Beaconsfield en leidt een op het oog volmaakt huisvrouwenbestaan. Prudence maakt carrière in de uitgeverswereld en onderhoudt een gepassioneerde relatie met haar getrouwde baas. En Maddy, het buitenbeentje, ontmoet een hovenierster en raakt tot over haar oren verliefd.

Dan krijgt hun vader een hartaanval en hij gaat ervandoor met een jonge verpleegster. De zusjes zien zich ineens geconfronteerd met de pijn van Dorothy, hun moeder, om haar gebroken huwelijk. De scheiding zet bovendien een aantal dramatische ontwikkelingen in gang die voor alle familieleden verregaande gevolgen heeft.
Close Relations - 1998 - Mini-serie
Regisseur: Michael Whyte
Cast: Keith Barron, Sheila Hancock, Amanda Redman, e.a.
Schrijver: Deborah Moggach
Oorspronkelijke titel: Close relations
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029529723
Uitgever: Archipel
Tulpenkoorts
Amsterdam in de jaren dertig van de zeventiende eeuw. De bewoners beschouwen hun stad als de rijkste ter wereld. De kunsten floreren en de handel vaart wel. Rijke kooplieden laten zichzelf grif in al hun glorie en welstand op doek vereeuwigen.

Zo ook de oudere Cornelis Sandvoort en zijn vrouw Sophia. De schilder Jan van Loos krijgt de opdracht Sophia's portret te maken en hij raakt in de ban van haar schoonheid. De aantrekkingskracht blijkt wederzijds en er ontstaat een gepassioneerde, geheime liaison.

Wanneer dienstbode Marie zwanger raakt van Willem de visverkoper ziet Sophia haar kans schoon te ontsnappen aan het leven dat ze als een saai toneelstuk ervaart. Er wordt een ingenieus vluchtplan voorbereid, gebaseerd op een tijdelijke rolverwisseling van Sophia en Marie. De talloze verwikkelingen leiden tot een onthutsende en dramatische climax.
Schrijver: Deborah Moggach
Oorspronkelijke titel: Tulip fever
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789063050078
Uitgever: Archipel

Gerelateerde schrijvers