Boekenplank:
Kies

Boeken van Daniel Carney


Overzicht

  • De wilde ganzen - The wild geese
  • Gevangene nummer zeven - The square circle
  • In de klauwen van de draak - Macau

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe wilde ganzen
Limbani, de afgezette Afrikaanse leider die op de vlucht is, wordt op dramatische wijze weer gevangen genomen. Ndofa, de nieuwe leider heeft overwonnen... Maar Ndofa is niet de enige die Limbani wil hebben. De bankier Sir Edward Matherson die zijn mijnen en bezittingen in Afrika bedreigd weet door Ndofa's regime, ziet Limbani als een onderhandelingspand. Hij huurt kolonel Allen Faulkner, de enige man die in een paar dagen een privé-leger op de been kan brengen, om Limbani naar Engeland te brengen.
The Wild Geese - 1978
Regisseur: Andrew V. McLaglen
Cast: Richard Burton, Roger Moore, Richard Harris, e.a.
Schrijver: Daniel Carney
Oorspronkelijke titel: The wild geese
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-229-7426-X
Uitgever: Bruna
Gevangene nummer zeven
Hij staat bekend als nummer zeven. Al bijna veertig jaar lang is hij de enige gevangene in de strengbewaakte Spandau-gevangenis. Dodelijk vermoeid en zwaar ziek brengt hij in volslagen eenzaamheid zijn dagen door. Zijn naam is Rudolf Hess. Een groep activisten vindt dat het zo langzamerhand nodig wordt Hess uit zijn gevangenschap te bevrijden. Maar wat begon als een goedbedoelde daad van medemenselijkheid, draait al snel uit op een bizarre nachtmerrie vol geweld, verraad en dodelijke intrige, waarbij Rudolf Hess zelf het laatste - onverwachte - woord heeft...
Schrijver: Daniel Carney
Oorspronkelijke titel: The square circle
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-229-7687-4
Uitgever: Bruna
In de klauwen van de draak
Dr. Sun, hoofd van het Macao-syndicaat, voerde een kwart eeuw geleden een waar schrikbewind rond de Zuidchinese Zee. Zijn boosaardige netwerk van smokkel in goud en verdovende middelen bezorgde hem een ongekende macht. Na de dood van dr. Sun neemt zijn mooie, in Amerika opgevoede dochter Crystal Lily, zijn plaats in. Onmiddellijk wordt zij geconfronteerd met een samenbundeling van krachten die haar willen verstoten en beroven van haar rechtmatige erfenis. Zowel Crystal Lily's eigen vertrouwelingen als haar aartsvijanden, de 14K Triade uit Hongkong, proberen met alle middelen haar enorme vermogen in handen te krijgen. In haar paleis spint Crystal Lily een eigen web van moordend verraad, corruptie en briljante misleiding om zo haar rivalen te overbluffen, daarbij geholpen door de Rus Nicolai, een legendarische smokkelaar, die haar hartstochtelijk liefheeft. Tegen de exotische achtergrond van een van de meest woeste en wetteloze gebieden in de Oriënt zoeken Crystal Lily en Nicolai wanhopig naar een manier om heelhuids uit de klauwen van hun wrede achtervolgers te ontsnappen. Vol avontuur, hartstocht en intrige voert het verhaal naar een ongekend scherpzinnige climax.
Schrijver: Daniel Carney
Oorspronkelijke titel: Macau
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 4-490-10158-9
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers