Boekenplank:
Kies

Boeken van Heron Carvic

Miss Seeton
  1. Miss Seeton tekent haar vonnis - Picture Miss Seeton
  2. Een portret van Miss Seeton - Miss Seeton draws the line
  3. Miss Seeton op heksenjacht - Miss Seeton, bewitched
  4. Muzikale Miss Seeton - Miss Seeton sings
  5. Miss Seeton waagt een gokje - Odds on Miss Seeton

Gedetaileerd overzicht

Miss Seeton

Miss Seeton tekent haar vonnis
Achter het beminnelijke uiterlijk van Miss Seeton, een gepensioneerde tekenlerares, gaat een scherpzinnige speurder schuil! Als Miss Seeton ooggetuige is van een steekpartij, slaagt ze er helaas niet in de dader nauwkeurig te beschrijven. Maar tot haar verbazing - en die van Scotland Yard - blijkt een schets die zij als in trance op een stuk papier gekrabbeld heeft, een perfect portret van de moordenaar te zijn! Deze tekening plaatst haar echter in een levensgevaarlijke positie. Want vanaf dat moment laat de moordenaar haar in haar anders zo rustige cottage geen moment meer met rust.
Schrijver: Heron Carvic
Oorspronkelijke titel: Picture Miss Seeton
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: 90-449-2414-1
Uitgever: Bruna
Een portret van Miss Seeton
Achter het beminnelijke uiterlijk van Miss Seeton, een gepensioneerde tekenlerares, gaat een scherpzinnige speurder schuil! Miss Seeton zit met een probleem. Elke keer als ze een treffend portretje van de kleine Effie Goffer probeert te maken, vloeit er uit haar tekenpen het beeld van een lijk. Zijn haar schetsen aanwijzingen in een zaak die Engeland al een tijdje bezighoudt? Scotland Yard denkt van wel.
Schrijver: Heron Carvic
Oorspronkelijke titel: Miss Seeton draws the line
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: 90-449-2423-0
Uitgever: Bruna
Miss Seeton op heksenjacht
Achter het beminnelijke uiterlijk van Miss Seeton, een gepensioneerde tekenlerares, gaat een scherpzinnige speurder schuil! In een rustig plattelandsdorpje in het landelijke Kent zijn vreemde dingen gaande. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat bij bepaalde geheimzinnige bijeenkomsten hekserij en zwarte magie bedreven worden. Dan wordt op het land van boer Mulcher een dode koe aangetroffen. Op zich niet opzienbarend in een landelijke omgeving. De veearts constateert echter dat van het kadaver hart en lever verwijderd werden: een opzienbarend gegeven. Miss Seeton wordt vervolgens vanwege haar onopvallende verschijning gevraagd eens voorzichtig poolshoogte te nemen. Haar eerste daad in deze merkwaardige zaak is de aankoop van een prachtige pop en... een doosje spelden.
Schrijver: Heron Carvic
Oorspronkelijke titel: Miss Seeton, bewitched
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 90-449-2431-1
Uitgever: Bruna
Muzikale Miss Seeton
Achter het beminnelijke uiterlijk van Miss Seeton, een gepensioneerde tekenlerares, gaat een scherpzinnige speurder schuil! Elio Mantioni is niet gelukkig. Het liefst wendt hij zijn grote artistieke kwaliteit aan voor het vervalsen van schilderijen, maar nu wordt hij slechts ingezet als koerier van valse bankbiljetten. Als hij op het vliegveld Heathrow vertraging oploopt en moet wachten, heeft hij er geen idee van dat hij niet alleen door de politie, maar ook door zijn opdrachtgevers nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Wel weet hij dat een van de overige aanwezigen zijn contactpersoon moet zijn. Misschien dat ogenschijnlijk onschuldige oude dametje met haar paraplu...
Schrijver: Heron Carvic
Oorspronkelijke titel: Miss Seeton sings
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 90-449-2442-7
Uitgever: Bruna
Miss Seeton waagt een gokje
Achter het beminnelijke uiterlijk van Miss Seeton, een gepensioneerde tekenlerares, gaat een scherpzinnige speurder schuil! Miss Seeton wordt deze keer uitgestuurd op een zeer gevaarlijke missie in de duistere wereld van het gokken. Het is de bedoeling dat zij Scotland Yard een portret bezorgt van een zeer mysterieuze onderwereldfiguur. Behangen met bont en juwelen mag de tekenlerares in ruste haar kansen gaan wagen aan de roulettetafel van het plaatselijke casino om zo het gevaarlijke spel van geld en geweld te spelen, waarbij zelfs moord uiteindelijk niet is uitgesloten...
Schrijver: Heron Carvic
Oorspronkelijke titel: Odds on Miss Seeton
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 90-449-2453-2
Uitgever: Bruna