Boekenplank:
Kies

Boeken van Clare Chambers

Meer over Clare Chambers

Genre: Roman

Geboren: 1966

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Een broeierige zomer - A dry spell
  • Geluksmomenten - Small pleasures
  • In een ander licht - In a good light
  • Leren zwemmen - Learning to swim

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen broeierige zomer
Nina heeft een goede band met haar 18-jarige zoon James, die is voortgekomen uit een korte relatie tijdens een woestijnexpeditie in haar studietijd. Ze heeft hem alleen en in harmonie opgevoed, maar de laatste maanden heeft ze het zwaar te verduren.

James besteedt te weinig tijd aan zijn examens en heeft vooral oog voor zijn vriendinnetje. Tot overmaat van ramp kondigt Hugo, de wereldvreemde leider van de toenmalige expeditie die ze sindsdien niet meer heeft gezien, zijn komst naar Engeland aan.

Guy behoorde ook tot de studenten die onder leiding van Hugo de woestijn introkken. Hij is inmiddels getrouwd met Jane, die absoluut niet zit te wachten op de beruchte Hugo, die ze slechts kent uit verhalen.

Zij heeft wel wat anders aan haar hoofd: zo lijkt het wel of haar jongste dochter Harriet, met wie ze veel heeft te stellen, haar zelfs niet eens aardig vindt. En dan is er het verontrustende feit dat ze geen zin meer heeft in seks, terwijl ze toch enorm veel van Guy houdt.

De terugkomst van Hugo brengt de gebeurtenissen tijdens de expeditie van 1976 weer tot leven, en heeft verstrekkende en verrassende gevolgen voor beide gezinnen.

Met behulp van terugblikken en dagboekfragmenten schetst Clare Chambers wat er in die dagen voorgevallen is, en hoe de dramatische afloop Nina en Guy ook nu nog achtervolgt.
Schrijver: Clare Chambers
Oorspronkelijke titel: A dry spell
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789041010117
Ebook: 9789026160493
Uitgever: De Fontein
Geluksmomenten

Engeland, 1957. Jean Swinney is 39 en woont nog thuis bij haar ziekelijke moeder. Ze werkt voor de plaatselijke krant. Als Jean - als de enige vrouw op de redactie - de opdracht krijgt om de bewering van ene Gretchen Tilbury te onderzoeken dat haar dochter Margaret het gevolg is van een onbevlekte ontvangenis, leidt dat tot een verrassende wending van haar leven.

Jean raakt bevriend met Gretchen en de 10-jarige Margaret, maar ze wordt ook verliefd op Gretchens man Howard. Ze heeft eindelijk vriendschap gevonden, maar wat is de prijs die ze zal moeten betalen?

Schrijver: Clare Chambers
Oorspronkelijke titel: Small pleasures
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026160288
Ebook: 9789026160295
Uitgever: De Fontein
In een ander licht
Een toevallige ontmoeting doet de 34-jarige Esther Fairchild vragen stellen over haar huidige leven en over het verleden dat haar gemaakt heeft tot wie ze nu is. Lang vergeten herinneringen komen boven, herinneringen aan een onconventionele jeugd met excentrieke ouders die zich niet druk maken om kapotte spullen of gebrek aan geld.

Esther en Christian gaan hun eigen gang in het grote verwaarloosde huis, waar een aangename chaos heerst en waar altijd wel een logé onderdak vindt. Een van die logés is Donovan die regelmatig door zijn moeder gedumpt wordt. Esther is dol op hem, net als op Penny, de vriendin van Christian.

Dan schudt een bizar ongeluk hun leven door elkaar en maakt in één klap een einde aan Esthers jeugd.
Schrijver: Clare Chambers
Oorspronkelijke titel: In a good light
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789041014597
Ebook: 9789026160547
Uitgever: De Fontein
Leren zwemmen
Abigail Jex had niet verwacht ooit nog iemand van de familie Radley te ontmoeten. Toen ze jong was, had ze veel met hen opgetrokken. De Radley's waren, in schril contrast tot haar eigen burgerlijke familie, fascinerende en boeiende mensen, tot wie Abigail zich zeer aangetrokken voelde: de excentrieke Frances, haar nieuwe hartsvriendin op school, Frances 'eigenzinnige moeder en natuurlijke haar knappe, interessante broer Rad.

Abigail had de belangrijkste gebeurtenissen van haar jeugd met hen gedeeld, totdat een drama aan hun contact een einde maakte. Al jaren had ze hen, en in het bijzonder Rad, uit haar gedachten verbannen, maar door een toevallige ontmoeting dertien jaar later moet ze bekennen, dat de betovering nog steeds niet verbroken is...
Schrijver: Clare Chambers
Oorspronkelijke titel: Learning to swim
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789041009661
Ebook: 9789026160523
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers