Boekenplank:
Kies

Boeken van Norma Lee Clark

Meer over Norma Lee Clark

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1927 / Overleden: 2002

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Ierse Kitty - Kitty Quinn
  • Lady Jane - Lady Jane

gedetailleerd overzicht

OverzichtIerse Kitty
Kitty Quinn leeft voor het theater. De jonge Ierse actrice bezit talent, schoonheid en ambitie. Na haar verrassende debuut is zij op weg een gevierd toneelspeelster te worden. Maar Kitty wordt zo in beslag genomen door haar glanzende carrière dat ze is vergeten wat het betekent om verliefd te zijn. Er zijn geen mannen in haar leven, alleen goede vrienden. Tot zij op een dag de man ontmoet die haar hart in vuur en vlam zet - de man die haar zal verraden.

Sir Julian Woodgate is rijk en charmant. Er is geen vrouw die hij niet kan krijgen. Tot hij Kitty ontmoet, en tot over zijn oren verliefd raakt. En hoe meer zij zich tegen zijn verleidelijke avances verzet, hoe meer hij haar achtervolgt.

Jack Northcote, een beroemde Engelse acteur, wordt Kitty's beste vriend. Bij hem vindt ze de warmte en geborgenheid die zij zo nodig heeft. Als Jack eindelijk ontdekt dat hij veel meer voor Kitty voelt dan vriendschap, is het te laat.
Schrijver: Norma Lee Clark
Oorspronkelijke titel: Kitty Quinn
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789068791273
Uitgever: Phoenix
Lady Jane
Jane Coombes werkt als dienstmeisje op het kasteel van de rijke familie Montmorency. Op een avond, als haar jonge meesteres niet thuis is, kan zij de verleiding die haar schitterende garderobe biedt niet langer weerstaan en trekt zij een van de elegante nachtgewaden van haar meesteres aan. Als de jonge heer des huizes haar in al haar rondborstige glorie voor de spiegel betrapt, is voor hem de verleiding dan ook te groot. De duivel breekt in hem los en hij vergrijpt zich aan het meisje dat zich slechts met de grootste moeite aan zijn wellustige handen weet te ontworstelen. Haar eer is gered, doch het negligé is onherstelbaar vernield. Als het gescheurde nachtgewaad de volgende dag wordt ontdekt, wordt de arme Jane op staande voet ontslagen.

In haar radeloosheid wendt zij zich tot de butler, doch al gauw blijkt dat deze verraderlijke schurk haar uitsluitend in zijn huis opneemt om zijn vuige lusten op haar bot te vieren. Met veel moeite slaagt ze erin te ontvluchten, en opnieuw staat ze er moederziel alleen voor.

Zo begint het hartveroverende en zeer openhartige verhaal van een arm dienstmeisje dat door schade en schande wijs wordt, en dankzij haar heldere geest, haar aanbiddelijke schoonheid en haar grote gevoel voor rechtvaardigheid, een vooraanstaande positie in het Engelse societyleven weet te veroveren en daardoor eindelijk in staat is wraak te nemen op hen die misbruik maakten van een arm, weerloos dienstmeisje.
Schrijver: Norma Lee Clark
Oorspronkelijke titel: Lady Jane
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789051081381
Uitgever: Areopagus

Gerelateerde schrijvers