Boekenplank:
Kies

Boeken van Joan Wolf

Meer over Joan Wolf

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1951

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Joan Wolf


Overzicht

De stam van het edelhert
Alin is 'de Gekozene', voorbestemd om haar volk, de Stam van het Edelhert, te leiden. Het is de tijd van de Wintervuren, de tijd van het oeroude, heilige vruchtbaarheidsritueel dat het voortbestaan van de Stam van het Edelhert moet garanderen.

De plechtige ceremonie staat op het punt een aanvang te nemen als een groep krijgers het kamp binnendringt. Zij zijn van de naburige Stam van het Paard en hebben door een natuurramp al hun jonge vrouwen verloren. Onder leiding van de sterke Mar zijn zij nu op jacht naar nieuwe vrouwen. Alin is een van hun slachtoffers.

Zij verzet zich heftig tegen haar ontvoering en zweert te zullen ontsnappen. Om tijd te winnen stemt ze toe in een toekomstig huwelijk met Altan, de woeste hoofdman van de Stam van het Paard. Dat is tegen de zin van Mar, die de prachtige Alin voor zichzelf wil opeisen.

Alin had nooit gedacht dat Mar zich zou durven verzetten tegen het gezag van Altan - of dat zij haar hart aan Mar zou verliezen. Als Mar haar tenslotte de vrijheid aanbiedt, moet Alin kiezen tussen haar eigen volk en Mar, de man die zij heeft leren liefhebben.

De Stam van het Edelhert is een machtige saga die zich afspeelt tijdens de laatste ijstijd, zo'n 17.000 jaar geleden, op de uitgestrekte grasvlakten van Zuid-Europa. In een wereld van prehistorische mysteries en primitieve gebruiken, voert het aloude ritueel van het liefdesspel tot een dramatische ontknoping.
Schrijver: Joan Wolf
Oorspronkelijke titel: Daughter of the Red Deer
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789026972287
Uitgever: Areopagus

Candlelight pocketromans

Candlelight pocketromans van Joan Wolf:

  • Als schepen in de nacht - Change of heart
  • Een kwestie van geluk - A fashionable affair
  • Geen berg te hoog - Affair of the heart
  • Het verstandshuwelijk - Golden girl
  • Met mijn hart ben ik bij jou - Beloved stranger
  • Volmaakt geluk - Portrait of love


Gerelateerde schrijvers