Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Brandilyn Collins

Boeken van Brandilyn Collins

Meer over Brandilyn Collins

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1956

Geboorteland: India

Website: Brandilyn Collins


Overzicht

  • Amaryllis - Gone to ground
  • Levend doelwit - Dark justice
  • Tot het uiterste - Over the edge

Chelsea Adams

  1. De ogen van Elisa - Eyes of Elisha
  2. Salomonsoordeel - Dread champion

gedetailleerd overzicht

OverzichtAmaryllis

Drie vrouwen, drie verdachten. Wie heeft het bij het rechte eind?

In het stadje Amaryllis, Mississippi, kent iedereen elkaar. De mensen zijn er vriendelijk en de kinderen spelen er veilig op straat. Zo op het eerste gezicht lijkt Amaryllis op de bloem waarnaar het stadje is vernoemd: fleurig en trots. Maar vergeet niet dat de Amaryllis een giftige bloem is...

In de afgelopen drie jaar werden er in het stadje vijf vrouwen van middelbare leeftijd vermoord, alle vijf in hun eigen huis. De dader verborg de slachtoffers in de kledingkast. Als er opnieuw een lichaam van een vrouw wordt aangetroffen, vinden drie nieuwsgierige vrouwen, onafhankelijk van elkaar, sporen van de dader. Ze verdenken alleen allemaal een andere man: Cherrie Mae de burgemeester, Tully haar eigen man en Deena haar broer Stevie.

Schrijver: Brandilyn Collins
Oorspronkelijke titel: Gone to ground
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029721042
Ebook: 9789029721059
Uitgever: Voorhoeve
Levend doelwit

Ik voel dreiging, ineens; het is alsof het zijn klauwen in me slaat. Ik wil hier weg. Weg van deze onheilsplek en de draaiende nieuwscamera. Naar huis, veilig en rustig, met mijn moeder.

Hannah Shire rijdt met haar demente moeder over een landweggetje. Als ze getuige zijn van een auto-ongeluk stoppen ze om hulp te bieden. Ze treffen een gewonde man aan, die Hannah mysterieuze woorden influistert: Zoek. Alsjeblieft. Red. In Raleigh. Belangrijk.

Bij thuiskomst vindt Hannah een USB-stick in haar jaszak, waarop een filmpje met een gecodeerde boodschap staat. Hannah weet niet wat ze ermee moet doen en geeft de USB-stick af op het politiebureau. Kort daarna worden Hannah en haar moeder met de dood bedreigd. Zelfs de politie blijkt onbetrouwbaar en de vrouwen moeten vluchten voor hun leven. Ze vinden onderdak bij Emily, Hannahs dochter, maar het gevaar is nog niet geweken. Sterker nog: het hele land is in gevaar...

Schrijver: Brandilyn Collins
Oorspronkelijke titel: Dark justice
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029722797
Ebook: 9789029722803
Uitgever: Voorhoeve
Tot het uiterste

Hoe kon dit zo snel gebeuren? Hoe kon ik in een paar dagen tijd zo ongelukkig worden? Ik staarde naar de wringende handen op mijn schoot. Misschien had Brock gelijk. De man die me had beslopen, had me een of ander gif ingespoten. Als de artsen het eenmaal gevonden hadden in mijn gestel, dan wisten ze wat ze moesten doen. Ze zouden me beter maken. Over een paar dagen was ik weer gezond.

Janessa’s echtgenoot, de wetenschapper Brock McNeil, doet onderzoek naar de ziekte van Lyme. Zijn vaste overtuiging dat de ziekte niet bestaat, zet een onbekende, verbitterde man aan tot wraak. Hij besluit Brock te laten voelen dat Lyme niet tussen de oren zit door ’s nachts een teek los te laten op Janessa's haren.

Wanneer haar lichaam de eerste symptomen van een infectie vertoont, krijgt ze een telefoontje van de man: ze moet Brock overhalen op zijn standpunt terug te komen, of haar dochter Lauren staat hetzelfde lot als dat van haar te wachten.

Schrijver: Brandilyn Collins
Oorspronkelijke titel: Over the edge
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029709033
Uitgever: Voorhoeve

Chelsea AdamsDe ogen van Elisa

In het plaatsje Haverlon in Californië wordt een meisje vermoord. Nog voordat het nieuws bekend wordt, krijgt Chelsea Adams in een visioen de toedracht van de moord te zien. De moordenaar - zo ziet ze - is de man die juist tegenover haar zit: Gavil Harrison, de aanstaande collega van haar man Paul, met wie ze genoeglijk dineren in een restaurant.

In eerste instantie wil niemand haar geloven. Paul, die geen christen is, vindt haar visioenen maar onzin. De politie weet geen raad met haar verhaal. Pas wanneer het vermoorde meisje in een park wordt gevonden, wordt de jacht op de dader geopend. Maar hoe kan de schuld van de dader worden bewezen? En is Chelsea wel heel zeker van wat ze heeft gezien?

Schrijver: Brandilyn Collins
Oorspronkelijke titel: Eyes of Elisha
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789029717076
Uitgever: Voorhoeve
Salomonsoordeel

Heeft Darren Welk zijn vrouw vermoord? Dat moet Chelsea Adams als jurylid in een rechtszaak beslissen. Chelsea twijfelt aan zijn schuld en dat wordt haar door de andere juryleden niet in dank afgenomen. Haar positie wordt nog onhoudbaarder wanneer ze visioenen begint te krijgen.

Maar voor visioenen is in de rechtbank geen plaats - daar tellen alleen de feiten. En die wijzen erop dat Darren Welk inderdaad zijn vrouw vermoord heeft. Of toch niet?

De visioenen zijn levensecht en angstaanjagend. Maar wat betekenen ze? En zelfs als Chelsea dat zou begrijpen, wat zou zij dan kunnen doen? Ze is hulpeloos en het gevaar komt steeds dichterbij...

Schrijver: Brandilyn Collins
Oorspronkelijke titel: Dread champion
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789029717397
Uitgever: Voorhoeve

Gerelateerde schrijvers