Boekenplank:
Kies

Boeken van Marie Arana

Meer over Marie Arana

Genre: Roman

Website: Marie Arana


Overzicht

  • De betovering van de zinnen - Lima nights
  • De papiermaker van de Amazone - Cellophane

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe betovering van de zinnen
Carlos Bluhm leidt een comfortabel leven in de hogere klasse in Lima wanneer hij Maria Fernandez ontmoet, een danseres in een tangobar. Maria is adembenemend mooi, slechts zestien jaar oud en van indiaanse afkomst. Er is geen groter contrast denkbaar met de veilige blanke wereld van Carlos, maar al snel kan hij haar niet meer uit zijn hoofd zetten. Carlos en Maria beginnen een gepassioneerde affaire, die Carlos uiteindelijk zijn huwelijk, zijn kinderen en zijn sociale leven zal kosten.
Twintig jaar later zijn Carlos en Maria tegen alle verwachtingen in nog altijd bij elkaar. Maar wanneer Maria Carlos onder druk zet om een formele verbintenis met haar aan te gaan, komen lang onderdrukte gevoelens naar boven en raken Carlos en Maria verwikkeld in een gevaarlijke machtsstrijd die hun levens opnieuw voor altijd zal veranderen.
Schrijver: Marie Arana
Oorspronkelijke titel: Lima nights
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-472-0089-5
Uitgever: Artemis
De papiermaker van de Amazone
Don Victor Sobrevilla, een excentrieke ingenieur, heeft er altijd van gedroomd een papierfabriek op te zetten in het hart van de Peruaanse jungle, en na jaren hard werken is zijn droom uitgekomen. Hij woont met zijn vrouw en kinderen op de haciënda Floralinda, midden in het regenwoud, en de zaken gaan voorspoedig.
Op een dag echter begint de hond vreemd te kuchen, kleurt een inheems jongetje blauw, en worden de bewoners van Floralinda getroffen door een opmerkelijk virus: don Victor wordt overweldigd door herinneringen aan erotische uitspattingen in zijn verleden; zijn fatsoenlijke echtgenote doña Mariana onthult de schokkende waarheid omtrent haar afkomst; de drie Sobrevilla-kinderen zetten hun liefdesleven op de kop; en zelfs de priester kan de schijn van deugdzaamheid niet langer ophouden. De waarheid is als een plaag over de Sobrevilla's neergedaald, en dat is het begin van een openhartig en vooral verrassend tijdperk.
Schrijver: Marie Arana
Oorspronkelijke titel: Cellophane
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-472-0007-9
Uitgever: Artemis

Gerelateerde schrijvers