Boekenplank:
Kies
 • Home
 • C
 • Matthew Costello & Neil Richards

Boeken van Matthew Costello & Neil Richards

Matthew Costello is geboren in de Verenigde Staten en was columnist, scriptschrijver en gamedesigner. Neil Richards is geboren in het Verenigd Koninkrijk en was werkzaam in de tv-wereld. De mannen leerden elkaar kennen in de jaren '90 en besloten in 2014 dat het tijd was voor een misdaadserie die geschreven was door een Engelsman en een Amerikaan. Inmiddels (2023) bestaat de serie Cherringham uit 45 delen en hebben de heren een tweede serie gelanceerd, Mydworth Mystery (thans 15 delen).

Meer over Matthew Costello & Neil Richards

Genres: E-books only, Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Cherringham

 1. Moord aan de Thames - Murder on Thames
 2. Moord op het landhuis - Mystery at the manor
 3. Moord bij maanlicht - Murder by moonlight
 4. Spreken is zilver - Thick as thieves
 5. De touwtjes in handen - Last train to London
 6. Een dodelijk vuur - The curse of Mabb's Farm
 7. De dode in het meer - The body in the lake
 8. Een kwade opzet - Snowblind
 9. Een spel met de dood - Playing dead
 10. Een dodelijke bekentenis - A deadly confession
 11. Een dodelijke race - Blade in the water
 12. Een dodelijke zomernacht - Death on a summer night
 13. Een dodelijke les - A lesson in murder
 14. Het geheim van het kasteel - The secret of Combe Castle

Cherringham

Cherringham is een spannende en vermakelijke cosy crime-serie, die zich afspeelt in het ogenschijnlijk rustige stadje Cherringham. Hoofdrolspelers zijn Jack Brennan en Sarah Edwards.

Jack Brennan is gepensioneerd en onlangs weduwnaar geworden. Hij werkte jarenlang voor de New Yorkse politie. Het enige wat hij nu wil is rust, en het lijkt hem dat een woonboot in het rustige Cherringham in de Britse Cotswolds precies de juiste plek is om die te vinden. Maar al snel mist hij hetgeen hij dagelijks deed: het oplossen van misdaden, hij kan het gewoon niet laten...

Sarah Edwards is een achtendertigjarige webdesigner die jarenlang haar ideale leven leidde in Londen: een leuke man, twee kinderen. Maar dan gaat haar man vreemd en is ze opeens een gescheiden vrouw. Met haar kinderen keert ze terug naar de plek waar ze opgroeide: Cherringham. Maar het leven daar is haar al snel veel te saai. Maar dan leert ze Jack kennen, de start van een vriendschap én samenwerking.

gedetailleerd overzicht

CherringhamMoord aan de Thames

Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in de Thames. Een noodlottig ongeluk of zelfs zelfdoding, volgens de politie, maar Sarah Edwards vertrouwt het niet.

Samen met Jack Brennan start ze zelf een onderzoek en daarbij ontdekken ze dat de zaken bepaald niet zo liggen als de politie denkt...

Schrijver: Matthew Costello & Neil Richards
Oorspronkelijke titel: Murder on Thames
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789026160059
Uitgever: De Fontein
Moord op het landhuis

De eigenaar van het statige landhuis komt om bij een brand. Een tragisch ongeval? Sara Edwards en Jack Brennan betwijfelen het...

De drie volwassen kinderen van het slachtoffer zijn mogelijke erfgenamen. Heeft een van hen het vuur aangestoken om hun erfenis vroeg te krijgen? Er zijn veel motieven - maar slechts één waarheid!

Schrijver: Matthew Costello & Neil Richards
Oorspronkelijke titel: Mystery at the manor
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789026160073
Uitgever: De Fontein
Moord bij maanlicht

De repetities voor het jaarlijkse Cherringham kerstconcert zijn in volle gang. Maar dan sterft een van de zangeressen. Doodsoorzaak: een allergische reactie op de zelfgemaakte koekjes van het koor.

Sara Edwards en Jack Brennan hebben zo hun twijfels en gaan op onderzoek uit. Ze ontdekken dat er een wereld van wrok en rivaliteit schuilgaat achter de vriendelijke gezichten van het koor.

Schrijver: Matthew Costello & Neil Richards
Oorspronkelijke titel: Murder by moonlight
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789026160097
Uitgever: De Fontein
Spreken is zilver

Twee inwoners van Cherringham vinden met metaaldetectoren een verbazingwekkende schat - een zilveren Romeins bord ter waarde van miljoenen. Ze moeten de beloning delen met zowel de boer als de eigenaar van het land, de formidabele Lady Repton, maar er zal genoeg zijn voor iedereen.

Die nacht, terwijl de dorpscafés vol zitten, biedt archeoloog professor Peregrine Cartwright aan om het bord veilig in zijn enorme muurkluis te bewaren. Maar wanneer de expert van het British Museum de volgende ochtend arriveert om de vondst te verifiëren, is de kluis leeg! De politie geeft de schuld aan een beruchte bende kunstdieven die in de provincie opereert. Maar Jack en Sarah hebben andere vermoedens...

Schrijver: Matthew Costello & Neil Richards
Oorspronkelijke titel: Thick as thieves
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789026165627
Uitgever: De Fontein
De touwtjes in handen

Otto Brendl, de sympathieke oude man die elke zomer de klassieke Punch-and-Judy-show voor de kinderen presenteerde, sterft plotseling aan een hartaanval en heel Cherringham is er kapot van. Maar terwijl de herdenkingsdienst wordt gepland, wordt Jack achterdochtig dat Otto niet alleen de vriendelijke buurman was. Misschien zit er meer achter de hartaanval?

Al snel zijn Jack en Sarah op het spoor van een bijzonder sinistere moordenaar - en samen zullen ze ontdekken dat er niet slechts één soort gerechtigheid is...

Schrijver: Matthew Costello & Neil Richards
Oorspronkelijke titel: Last train to London
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789026165658
Uitgever: De Fontein


Een dodelijk vuur

Op de heuvel boven Cherringham ligt Mabb's Farm. Het is een plaats met een donkere geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw - een tijd waarin de lokale bevolking in angst voor de duivel leefde en heksen op de brandstapel werden verbrand. Volgens de legende is de boerderij - en iedereen die er woont - vervloekt met ongeluk.

Maar is het echt een vloek als de oogsten van dit jaar mislukken, het vee ziek wordt en dodelijke branden uitbreken? Of zit er een verborgen reden achter de gevaarlijke gebeurtenissen? Noch Jack noch Sarah geloven in het bovennatuurlijke, en al snel ontdekken ze zeer ménselijke verdachten...

Schrijver: Matthew Costello & Neil Richards
Oorspronkelijke titel: The curse of Mabb's Farm
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789026165726
Uitgever: De Fontein
De dode in het meer

De parochieraad van Cherringham heeft Laurent Bourdain, burgemeester van een Frans dorp aan de Bretonse kust, uitgenodigd voor een gala-receptie om de twee dorpen te verenigen in een wederzijds voordelige 'jumelage'. De locatie: het landhuis van Lady Repton, dat haar kleinzoon hoopt om te vormen tot een conferentiecentrum van wereldklasse. Er is een uitgebreid diner bereid dat de Franse hoogwaardigheidsbekleder waardig is.

Maar naarmate de nacht vordert en de wijn vloeit, verdwijnt de burgemeester van het feest en wordt hij dood aangetroffen in het nabijgelegen meer. Het lijkt een ongeluk, totdat Jack en Sarah beginnen te achterhalen wat er werkelijk met het lichaam in het meer is gebeurd.

Schrijver: Matthew Costello & Neil Richards
Oorspronkelijke titel: The body in the lake
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789026168031
Uitgever: De Fontein
Een kwade opzet

Een van de ergste sneeuwstormen in jaren treft Cherringham en sluit het dorp af van de rest van de wereld. Net buiten de stad ligt Broadmead Grange, een bejaardentehuis, gehuisvest in een gotisch herenhuis achter torenhoge muren. Een van de bewoners van het huis, de arme oude Archy, wordt dood gevonden, nadat hij is verdwaald in de sneeuwstormen.

Is Archy echt gewoon het slachtoffer geworden van de elementen, of was er kwaad opzet in het spel? Jack en Sarah pakken de zaak op om de waarheid boven tafel te krijgen.

Schrijver: Matthew Costello & Neil Richards
Oorspronkelijke titel: Snowblind
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789026168055
Uitgever: De Fontein
Een spel met de dood

Wanneer Cherringham Drama Society een lokale tv-beroemdheid uitnodigt om hun kerstshow te regisseren, krijgen ze meer publiciteit dan ze hadden verwacht.

Iemand wil het evenement saboteren en de repetities lopen uit op chaos. Jack en Sarah worden gevraagd op onderzoek uit te gaan en ontdekken al snel dat er zich achter de schermen een duisterder mysterie afspeelt...

Schrijver: Matthew Costello & Neil Richards
Oorspronkelijke titel: Playing dead
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789026168079
Uitgever: De Fontein
Een dodelijke bekentenis

Aan de rand van Cherringham ligt het St. Francis' klooster, de thuisbasis van de Zusters van St. Francis, een kleine katholieke leerorde. Hier werkt en bidt een handjevol nonnen. Op een paasdag sterft de geliefde plaatselijke priester, pater Byrne, onverwachts.

De omstandigheden van de dood zijn verdacht, en al snel gaan Jack en Sarah in op de zaak: welke geheimen nam pater Byrne mee in het graf? Wie wilde hem dood hebben? En is religieus geloof ooit een garantie voor onschuld?

Schrijver: Matthew Costello & Neil Richards
Oorspronkelijke titel: A deadly confession
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789026168093
Uitgever: De Fontein


Een dodelijke race

Nog maar een paar dagen te gaan tot de Cherringham Regatta van start gaat, een jaarlijks terugkerend evenement dat luxe boten uit het hele land trekt. De plaatselijke bevolking kijkt reikhalzend uit naar de festiviteiten.

Maar de feestelijke sfeer slaat snel om zodra er boten worden vernield en er een vermogende directeur vermist wordt, zijn bloed als een stille getuige op het scheepsdek. Terwijl de dag van de Regatta nadert, ontdekken Jack en Sarah dat wat er op het water gebeurt minder op vandalisme lijkt en meer op moord...

Schrijver: Matthew Costello & Neil Richards
Oorspronkelijke titel: Blade in the water
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789026172953
Uitgever: De Fontein
Een dodelijke zomernacht

Vijfentwintig jaar geleden, op een hete zomeravond, reed Tim Bell met zijn date Dinah Taylor naar een afgelegen plek. Dinah werd nooit meer gezien en Bell - met bloedspatten op zijn kleding - werd voor moord naar de gevangenis gestuurd. Nu Bell is vrijgelaten, is hij teruggekeerd naar Cherringham.

Er zijn inwoners die vinden dat Tim Bell niet voldoende is gestraft en dat zorgt voor een bedreigende situatie voor Tim. Jack en Sarah vragen zich echter af of Bell inderdaad schuldig was, of dat de echte moordenaar de dans ontsprong. Terwijl Cherringham opnieuw een hete zomer doormaakt, begint de tijd voor Jack en Sarah te dringen. Lukt het ze om de waarheid te achterhalen voordat er meer slachtoffers vallen...?

Schrijver: Matthew Costello & Neil Richards
Oorspronkelijke titel: Death on a summer night
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789026172977
Uitgever: De Fontein
Een dodelijke les

Wanneer Jack en Sarah worden ingeschakeld om een reeks incidenten te onderzoeken op een exclusieve privéschool voor meisjes, lijkt het er in eerste instantie op dat die het werk zijn van een paar leerlingen met wrok. Maar de zaken worden snel ernstig als een populaire leraar plotseling door geweld om het leven komt.

Nu er moord in de lucht hangt, moeten Jack en Sarah snel de duistere geheimen van Cherringham Girls School doorgronden. Want wie wilde de leraar dood hebben, en waarom...?

Schrijver: Matthew Costello & Neil Richards
Oorspronkelijke titel: A lesson in murder
Eerste uitgave: 2015
Ebook: 9789026172991
Uitgever: De Fontein
Het geheim van het kasteel

Wanneer de straatarme FitzHenry’s, eigenaren van het vervallen Kasteel Combe, het slachtoffer worden van een hetze met als doel hen uit hun kasteel te verdrijven, worden Jack en Sarah ingeschakeld om de daders op te sporen.

Maar niets is wat het lijkt in dit kasteel - van de merkwaardige en zenuwslopende wassen beelden van het ‘Odditorium’ tot de leden van de schoonfamilie en de buren die niet kunnen wachten om dit laatste aristocratische echtpaar te gronde te richten. Al snel ontdekken Jack en Sarah dat de waarheid vaak vreemder is dan fictie...

Schrijver: Matthew Costello & Neil Richards
Oorspronkelijke titel: The secret of Combe Castle
Eerste uitgave: 2015
Ebook: 9789026173011
Uitgever: De Fontein