Boekenplank:
Kies

Boeken van Celia Dale

Meer over Celia Dale

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1912 / Overleden: 2011

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De liefde van Esther Wilson - A spring of love
  • Een helpende hand - A helping hand

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe liefde van Esther Wilson

Esther Williams is dertig jaar en single. Ze woont met haar grootmoeder in een klein huis en haar leven is er een van routine en orde; ze gaat ieder jaar op vakantie naar zee en elke donderdag gaat ze alleen naar de bioscoop. Ze weet niet of ze gelukkig of ongelukkig is met haar leven; het volgt gewoon hetzelfde patroon dat het altijd heeft gevolgd en ze is er tevreden mee dat zo te laten totdat ze op een dag, op een donderdagavond, Raymond Banks ontmoet.

Tijd doorbrengen met Raymond wordt alles voor Esther, plotseling is haar leven compleet en voelt ze zich voor het eerst echt levend. Raymond verandert haar bewustzijn van de wereld om haar heen, hij leert haar over liefde en al snel wordt ze erg verliefd op hem. Als ze iets over Raymond ontdekt dat hun geluk dreigt te ruïneren, is Esther geschokt, maar ze houdt heel veel van hem en liefde kan toch zeker alles overwinnen?

Schrijver: Celia Dale
Oorspronkelijke titel: A spring of love
Eerste uitgave: 1960
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: De Geïllustreerde Pers
Een helpende hand

Wat er allemaal niet gebeurt achter een keurige voordeur...

Dit is een verhaal over meedogenloze hebzucht, uitbuiting en verstikkende terreur. Josh en Maisie Evans leiden een schijnbaar onopvallend leven. Wanneer tante Flo, die al jaren bij hen woont, overlijdt en hun haar landgoed nalaat, gaan ze op vakantie naar Italië om de zeelucht op te snuiven en de warmte van de zon in hun botten te laten trekken.

Daar ontmoeten ze Mrs Fingal, een rijke weduwe, die samenwoont met haar volwassen nicht Lena, en het is duidelijk dat geen van beiden gelukkig is met de situatie. Dus als Josh en Maisie een band met haar krijgen door ijsjes en dagelijkse wandelingen, is het logisch dat ze regelen dat ze bij hen intrekt als ze weer thuis zijn. Dat is voor iedereen de beste oplossing.

Schrijver: Celia Dale
Oorspronkelijke titel: A helping hand
Eerste uitgave: 1966
ISBN/EAN: 9789044550078
Uitgever: De Geus

Gerelateerde schrijvers