Boekenplank:
Kies

Boeken van Marieke Damen

Marieke Damen begon tijdens een sabbatical in het buitenland met schrijven. Na diverse publicaties van korte verhalen en twee kinderboeken, maakte ze in 2020 met Stilleven haar thrillerdebuut.

Meer over Marieke Damen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1976

Geboorteland: Nederland

Website: Marieke Damen


Overzicht

  • Onbreekbaar
  • Stilleven

gedetailleerd overzicht

OverzichtOnbreekbaar

Twee vrouwen, een ontvoerder. Wie heeft dit op zijn geweten?

Alexandra is een succesvolle zakenvrouw, maar in haar relatie met Maarten niet meer gelukkig. Ze besluiten een pauze te nemen om uit te zoeken wat ze nog voor elkaar voelen. Alexandra vertrekt met hun zoontje Max naar hun vakantiehuis aan de rand van de Veluwe. Al snel na aankomst wordt ze ontvoerd; Max blijft alleen in het huis achter...

Demi is een tiener vol toekomstdromen. Totdat ze zwanger raakt. Na een consult bij de abortuskliniek wordt ze klemgereden en in een busje gesleurd...

Alexandra en Demi kennen elkaar niet, maar worden samen gevangengehouden in een kamer die ze de ‘papegaaienkooi’ gaan noemen. Wie houdt hen daar? Waarom? En kunnen ze nog ontsnappen?

Schrijver: Marieke Damen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402709568
Ebook: 9789402764451
Uitgever: HarperCollins
Stilleven

Stilleven vertelt het verhaal van een jong meisje dat tot waanzin wordt gedreven. Hoeveel kan een kind aan? Wat zou jij doen als je in haar schoenen stond? Zou jij tot het ergst denkbare in staat zijn?

Kunstenares Monica wordt door haar zus Manuela benaderd om een portret van haar te schilderen. De zussen hebben echter twintig jaar geen contact met elkaar gehad. Wat is er gebeurd dat hen uit elkaar heeft gedreven? De demonen uit haar verleden achtervolgen de volwassen Monica nog dagelijks. Of wordt zij werkelijk achtervolgd?

Middels flashbacks leren we de tienjarige Monica en puber Manuela kennen. De meisjes groeien op in een gezin waarin verslaving, geweld en criminaliteit aan de orde van de dag zijn. Schilderen en het lezen van sprookjes houden Monica op de been, evenals de liefde van haar zus. Kunnen ze zich staande houden in een leven waarin het geweld van hun vader een steeds grotere bedreiging vormt?

Schrijver: Marieke Damen
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789491875984
Ebook: 9789493192027
Uitgever: LetterRijn

Gerelateerde schrijvers