Boekenplank:
Kies

Boeken van A.M. Dean

A.M. Dean is het pseudoniem van een Britse professor in de Godgeleerdheid en Vroege Kerkgeschiedenis.


Emily Wess

  1. De verborgen bibliotheek - The lost library
  2. De geheime sleutel - The keystone

gedetailleerd overzicht

Emily WessDe verborgen bibliotheek

Professor Holmstrand wordt neergeschoten in zijn kantoor. Met zijn laatste krachten scheurt hij drie pagina's uit een boek en weet ze te verbranden. De volgende dag ontvangt professor Emily Wess een brief van haar oude mentor Holmstrand met daarin een reeks cryptische aanwijzingen voor de locatie van 'De verborgen bibliotheek van Alexandrië'. Hierin liggen documenten verborgen die degene die ze in handen krijgt, wereldmacht zullen verschaffen.

Voor Emily dringt de tijd want ze is niet de enige die de locatie wil achterhalen. Ook een geheim en zeer invloedrijk kerkgenootschap heeft er belang bij de locatie van 'De verborgen bibliotheek van Alexandrië' en daarmee de kennis zo snel mogelijk te vinden. En daartoe zijn ze tot alles bereid...

Schrijver: A.M. Dean
Oorspronkelijke titel: The lost library
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026132391
Ebook: 9789026132407
Uitgever: De Fontein
De geheime sleutel

Professor Emily Wess probeert te achterhalen wie haar neef vermoord heeft. Tijdens haar onderzoek komt ze een gevaarlijke sekte op het spoor. Deze sekte doet er alles aan om een verloren gewaande sleutel in handen te krijgen waarmee de geheimen van de Nag Hammadi-geschriften ontraadseld kunnen worden.

In een race tegen de klok reist Emily naar Egypte om te voorkomen dat deze sleutel in verkeerde handen valt. De tijd dringt want de veiligheid van miljoenen mensen staat op het spel.

Schrijver: A.M. Dean
Oorspronkelijke titel: The keystone
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026132735
Ebook: 9789026132742
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers