Boekenplank:
Kies

Boeken van P. Dieudonné

Paul Dieudonné groeide op in Nederland, maar emigreerde eind jaren zestig met zijn familie naar Canada. Jarenlang had Dieudonné een antiquariaat in Montreal tot gezondheidsklachten hem dwongen de zaak te verkopen. Sindsdien droomt hij ervan in de voetsporen te treden van zijn grote voorbeeld A.C. Baantjer.

Meer over P. Dieudonné

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1960

Geboorteland: Nederland

Website: P. Dieudonné


De Klerck

 1. Rechercheur De Klerck en het doodvonnis
 2. Rechercheur De Klerck en het duivelse spel
 3. Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood
 4. Rechercheur De Klerck en het lijk in transito
 5. Rechercheur De Klerck en moord in scène
 6. Rechercheur De Klerck en het duistere web
 7. Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact
 8. Rechercheur De Klerck en een fataal compromis
 9. Rechercheur De Klerck en de ongewenste dood
 10. Rechercheur De Klerck en de sluier van de dood

Non-Fictie

 • Leven en werk van rechercheur De Cock

E-books

 • Rechercheur De Klerck en de doodsteek

gedetailleerd overzicht

De KlerckRechercheur De Klerck en het doodvonnis

Ondernemer Bart Bovend'Eerdt komt naar het hoofdbureau om een misverstand recht te zetten. Terwijl hij op zakenreis was, is iemand zijn kantoorpand heimelijk binnengedrongen, een gebeurtenis die door een verborgen camera is vastgelegd. Na weken speuren heeft De Klerck een verdachte vastzitten. Volgens Bovend'Eerdt is er sprake van een misverstand en zit de verdachte onschuldig vast.

Hoewel hij grote bedenkingen heeft, laat De Klerck op aandringen van Bovend'Eerdt de verdachte los. De ondernemer en de verdachte verlaten gezamenlijk het politiebureau. Een uur later komt er een ontstellend bericht. Bart Bovend'Eerdt heeft zichzelf opgehangen aan de Erasmusbrug. Hij liet op zijn kantoor een afscheidsbriefje achter. Maar is het wel een vrijwillige zelfmoord? De Klerck en zijn assistent Ruben Klaver zitten met tal van onbeantwoorde vragen, maar commissaris Hakkel wil dat ze de zaak afsluiten.

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492715395
Ebook: 9789492715401
Uitgever: E-Pulp Publishers
Rechercheur De Klerck en het duivelse spel

In zijn woning in Hillegersberg is notaris Van Bokhoven vermoord. Tot zijn grote verbazing ontdekt De Klerck dat het moordwapen een zilverkleurige ballpoint is. Naast de dode vindt hij een pulproman met op de cover een doodsbange vrouw die met een kruisboog wordt bedreigd. Op de boog ligt geen pijl, maar een zilverkleurige ballpoint. Het boek is opengeslagen op een pagina waarin het draait om overspel. Is het een verwijzing naar de achtergrond van de moord of wil de dader de politie op het verkeerde been zetten?

De Klerck en zijn assistent Ruben Klaver maken jacht op een moordenaar die een duivels spel lijkt te spelen.

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789492715463
Uitgever: E-Pulp Publishers
Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood

Op een winterochtend, als een dichte mistbank Rotterdam versluiert, fietst De Klerck door Delfshaven. Bij een woning aan de Voorstraat ziet hij een surveillancewagen. Er is juist een moordslachtoffer gevonden. Althans, dat beweert de schoonmaakster die het alarmnummer belde.

De Klerck betreedt het pand. Tot zijn verbijstering breekt er op dat moment een hevige brand uit. Als de brandweer de brand heeft bedwongen, kan niemand een lijk of een brandstichter vinden. Was er wel een moord, of zijn melding en brand een macabere grap? De Klerck en Klaver staan voor raadsels die lastig zijn op te lossen.

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789492715500
Uitgever: E-Pulp Publishers
Rechercheur De Klerck en het lijk in transito

Op het Rotterdamse hoofdbureau van politie doet ondernemer Alexander van Oldenborgh aangifte van bedreigingen door een oud-werknemer. Het verwondert De Klerck dat die bedreigingen zouden voortkomen uit een ontslag van dertig jaar geleden. Hij vermoedt dat er iets anders speelt, maar kan zijn vinger er niet achter krijgen.

Dan krijgen hij en Klaver een melding binnen. Bij een schietpartij op de straat voor een seksclub is een dode gevallen: een werknemer van Alexander van Oldenborgh! De moord blijkt het begin van een uiterst lastige zaak die De Klerck vertwijfeld doet afvragen of hij haar ooit zal oplossen.

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789492715555
Uitgever: E-Pulp Publishers
Rechercheur De Klerck en moord in scène

Na de vondst van een geladen pistool staan De Klerck en Klaver aan het begin van een netelige zaak...

Twee groepen jongeren vechten een jarenlange vete uit. Aan het hoofd van de groep uit Rotterdam-Zuid staat Yunus Özütok, van het rapcollectief Leftbank Militia. Uit Rotterdam-Crooswijk komen Da Rotting Thugz van Robin Breidenbach. De rivaliserende groepen verheerlijken in hun raps seks en geweld.

Als de politie het lijk van Robin Breidenbach uit de Nieuwe Maas vist, lijkt het erop dat het bezongen geweld in praktijk is gebracht. Da Rotting Thugz wijzen de beschuldigende vinger naar Zuid. Of komt de moordenaar toch uit de eigen gelederen?

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789492715548
Uitgever: E-Pulp Publishers


Rechercheur De Klerck en het duistere web

Als een anonieme tipgeefster mag worden geloofd, is er in Rotterdam een pedofielennetwerk actief dat kan voortbestaan door de beschermende hand van een officier van justitie. Ook het politiekorps is door het netwerk geïnfiltreerd.

Daags na deze buitensporige verdachtmaking wordt het lichaam van de anonieme tipgeefster uit het water van de Heemraadssingel gevist. Haar gewelddadige dood is een mysterie. Niemand lijkt er voordeel bij te hebben. Of was haar waarschuwing niet uit de lucht gegrepen?

De twijfel wakkert aan als rechercheur Lucien de Klerck door de commissaris wordt teruggefloten nadat hij de beschuldigde officier van justitie al te kritisch heeft bejegend.

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789492715586
Uitgever: E-Pulp Publishers
Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact

Na een koopavond is het alsof Hubèrt Captein, eigenaar van een sportwinkel aan het Weena, in rook is opgegaan. Zijn ongeruste echtgenote Paulien doet de volgende dag aangifte van vermissing. Zij gelooft dat haar man het slachtoffer is van een ernstig misdrijf.

De zaak neemt een bizarre wending als er een lijk opduikt, zittend op de oever van de Meidoornsingel, met midden op zijn hoofd een knalblauw kikkertje. Het blijft niet bij één dode.

Wat lang een onoplosbaar raadsel lijkt, komt tot een ijzingwekkende ontknoping die De Klerck vertwijfeld doet afvragen of hij geen fatale inschattingsfout heeft gemaakt.

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789492715609
Uitgever: E-Pulp Publishers
Rechercheur De Klerck en een fataal compromis

Het lijk van weduwe Emma Stobbelaer-van Belzen wordt op een kletsnatte januariochtend op een volkstuincomplex gevonden. Zij kwam door een misdrijf om het leven.

In de familiekring was het geen geheim dat zij een affaire had met een getrouwde vrouw. Moet de moordenaar in die richting worden gezocht? Of is het motief gerelateerd aan de ruzie over de erfenis van een onlangs overleden oom... een oom die graag roddelde over Emma en haar lesbische affaire?

De Klerck maakt kennis met een familie die wordt geplaagd door hebzucht en onderling wantrouwen.

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789492715661
Ebook: 9789492715678
Uitgever: E-Pulp Publishers
Rechercheur De Klerck en de ongewenste dood

Op een gure najaarsavond meldt Richard Spijkers zich op het Rotterdamse hoofdbureau om te zeggen dat hij onschuldig is aan een moord gepleegd in Schiedam. Zijn collega Karin Voshart zou daar in het Julianapark met messteken om het leven zijn gebracht. Een anonieme beller beschuldigde Spijkers ervan de pleger te zijn omdat Karin hem chanteerde.

Maar is er wel een moord gepleegd? De Schiedamse politie weet immers van niets. En de familie van Karin beweert dat zij in blakende gezondheid verkeert. Rechercheur De Klerck staat aan het begin van een adembenemend avontuur dat leidt tot een tragische ontdekking in een Rotterdams appartement.

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789492715708
Uitgever: E-Pulp Publishers
Rechercheur De Klerck en de sluier van de dood

De Klerck en Klaver staan voor de meest ingewikkelde zaak in hun gezamenlijke carrière als het lijk van een jonge vrouw in een kringloopwinkel wordt gevonden. Doordat zij vrijwel geen kleding draagt, is haar identiteit moeilijk vast te stellen, ofschoon ze qua uiterlijk treffend lijkt op actrice Marilyn Monroe.

Het spoor leidt naar de ijssalon van Emir Çelik in Delfshaven. De Turkse eigenaar heeft bonje met zijn vrouw, die hem verliet omdat zij hem verdenkt van overspel. Was de dode vrouw zijn minnares? En wat is de rol van zijn echtgenote, die zich in het nabijgelegen Hotel Hollywood verschuilt?

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789492715739
Ebook: 9789492715746
Uitgever: E-Pulp Publishers

Non-FictieLeven en werk van rechercheur De Cock

Een fan aan het woord over de bekendste detective van Nederland...

De bekendste, meest bewonderde en nagebootste fictieve politieman van Nederland is zonder twijfel rechercheur Jurriaan de Cock van het aloude politiebureau aan de Warmoesstraat te Amsterdam. In de reeks die A.C. Baantjer over hem schreef, lost de grijze speurder met veel verve uiterst gecompliceerde moordzaken op. Wie louter één deeltje ter hand neemt om De Cock erin te bestuderen, zal geen schat aan informatie opdiepen. Dat verandert zodra men alle delen aandachtig beschouwt.

Paul Dieudonné deed jarenlang diepgravend onderzoek. In deze De Cock-biografie deelt hij met groot enthousiasme de bijzondere vondsten die hij uit Baantjers omvangrijke oeuvre haalde. De lezer zal kennisnemen van de uitzonderlijke neus van de grijze speurder, welke ongewone hobby hij lijkt te hebben en waarom je beter niet aan de Schapendrift in Blaricum kunt wonen. Dieudonné speculeert ook op overtuigende wijze over de vraag waar in Amsterdam rechercheur De Cock nou eigenlijk woont. Na lezing van deze biografie zal elke fan van Baantjer met andere ogen naar de De Cock-serie kijken.

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789492715685
Uitgever: E-Pulp Publishers

E-booksRechercheur De Klerck en de doodsteek

Er is een moord gepleegd op het Noordereiland. Een vrouw is in haar woninkje doodgestoken. Rechercheur De Klerck en zijn assistent Ruben Klaver stellen een onderzoek in. Het valt De Klerck op dat de vrouw haar voeten had ontbloot.

* Dit e-book is gratis te downloaden via de website van de schrijver en via de website van de uitgever.

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: E-Pulp Publishers

Gerelateerde schrijvers