Boekenplank:
Kies

Boeken van P. Dieudonné

Paul Dieudonné groeide op in Nederland, maar emigreerde eind jaren zestig met zijn familie naar Canada. Jarenlang had Dieudonné een antiquariaat in Montreal tot gezondheidsklachten hem dwongen de zaak te verkopen. Sindsdien droomt hij ervan in de voetsporen te treden van zijn grote voorbeeld A.C. Baantjer.

Meer over P. Dieudonné

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1960

Nederland

Website: http://www.rechercheurdeklerck.nl/

De Klerck

  1. Rechercheur De Klerck en het doodvonnis
  2. Rechercheur De Klerck en het duivelse spel
  3. Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood

gedetailleerd overzicht

De Klerck

Rechercheur De Klerck en het doodvonnis

Ondernemer Bart Bovend'Eerdt komt naar het hoofdbureau om een misverstand recht te zetten. Terwijl hij op zakenreis was, is iemand zijn kantoorpand heimelijk binnengedrongen, een gebeurtenis die door een verborgen camera is vastgelegd. Na weken speuren heeft De Klerck een verdachte vastzitten. Volgens Bovend'Eerdt is er sprake van een misverstand en zit de verdachte onschuldig vast.

Hoewel hij grote bedenkingen heeft, laat De Klerck op aandringen van Bovend'Eerdt de verdachte los. De ondernemer en de verdachte verlaten gezamenlijk het politiebureau. Een uur later komt er een ontstellend bericht. Bart Bovend'Eerdt heeft zichzelf opgehangen aan de Erasmusbrug. Hij liet op zijn kantoor een afscheidsbriefje achter. Maar is het wel een vrijwillige zelfmoord? De Klerck en zijn assistent Ruben Klaver zitten met tal van onbeantwoorde vragen, maar commissaris Hakkel wil dat ze de zaak afsluiten.

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492715395
Ebook: 9789492715401
Uitgever: E-Pulp Publishers
Rechercheur De Klerck en het duivelse spel

In zijn woning in Hillegersberg is notaris Van Bokhoven vermoord. Tot zijn grote verbazing ontdekt De Klerck dat het moordwapen een zilverkleurige ballpoint is. Naast de dode vindt hij een pulproman met op de cover een doodsbange vrouw die met een kruisboog wordt bedreigd. Op de boog ligt geen pijl, maar een zilverkleurige ballpoint. Het boek is opengeslagen op een pagina waarin het draait om overspel. Is het een verwijzing naar de achtergrond van de moord of wil de dader de politie op het verkeerde been zetten?

De Klerck en zijn assistent Ruben Klaver maken jacht op een moordenaar die een duivels spel lijkt te spelen.

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789492715463
Uitgever: E-Pulp Publishers
Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood

Op een winterochtend, als een dichte mistbank Rotterdam versluiert, fietst De Klerck door Delfshaven. Bij een woning aan de Voorstraat ziet hij een surveillancewagen. Er is juist een moordslachtoffer gevonden. Althans, dat beweert de schoonmaakster die het alarmnummer belde.

De Klerck betreedt het pand. Tot zijn verbijstering breekt er op dat moment een hevige brand uit. Als de brandweer de brand heeft bedwongen, kan niemand een lijk of een brandstichter vinden. Was er wel een moord, of zijn melding en brand een macabere grap? De Klerck en Klaver staan voor raadsels die lastig zijn op te lossen.

Schrijver: P. Dieudonné
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789492715500
Uitgever: E-Pulp Publishers