Boekenplank:
Kies

Boeken van Louise Douglas


Overzicht

  • De liefde van mijn leven - The love of my life
  • In haar schaduw - In her shadow

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe liefde van mijn leven
Olivia en Luca groeien op in een klein kustplaatsje en ze kennen elkaar bijna heel hun leven, maar pas als ze tieners zijn, worden ze verliefd op elkaar. Ze verhuizen naar Londen om te trouwen. Daarmee breken ze de harten van hun familie. Vooral Luca's ouders houden Olivia verantwoordelijk voor het feit dat hun zoon naar de grote stad is getrokken en ze geven haar de schuld van hun breuk met Luca die daardoor is ontstaan.
Op een koude dag in januari komt Luca om het leven bij een auto-ongeluk. Olivia is gebroken. Na lange tijd van rouw keert ze terug naar haar geboorteplaats, waar ze bij toeval Luca's tweelingbroer Marc ontmoet. Ze beseft dat hij evenveel verdriet heeft als zij. De twee proberen troost te vinden bij elkaar, wat leidt tot een onstuimige affaire. De situatie loopt volkomen uit de hand, maar uiteindelijk vindt Olivia een manier om zich staande te houden in haar nieuwe leven.
Schrijver: Louise Douglas
Oorspronkelijke titel: The love of my life
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-225-5150-9
Uitgever: Boekerij
In haar schaduw
Hannah Browns volwassen leven wordt volledig in beslag genomen door de dood van haar vroegere hartsvriendin Ellen Brecht. Ze waren als kind en tieners onafscheidelijk, totdat Ellen een relatie kreeg met Hannah's geadopteerde broer Jargo. Op een warme zwoele zomeravond, wanneer de meisjes achttien zijn, wordt hun idyllische wereld definitief verbrijzeld door obsessie, verraad, en dood: Ellen wordt dood aangetroffen op het strand.

Twintig jaar later is Hannah Ellen nog niet vergeten en denkt ze zelfs dat ze haar ziet - zou het werkelijk kunnen dat Ellen nog leeft?

Schrijver: Louise Douglas
Oorspronkelijke titel: In her shadow
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022565476
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers