Boekenplank:
Kies
  • Home
  • D
  • Jeremy Dronfield

Boeken van Jeremy Dronfield

Jeremy Dronfield is een biograaf en historicus. Na een aantal jaar als archeoloog te hebben gewerkt, begon hij met schrijven.

Meer over Jeremy Dronfield

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jeremy Dronfield


Overzicht

  • De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde - The boy who followed his father into Auschwitz
  • Fataal geheugen - The locust farm

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde

Het waargebeurde verhaal van het gevecht van een vader en een zoon om te overleven...

In 1939 werden Gustav Kleinmann, een Weense stoffeerder, en zijn zestienjarige zoon Fritz samen met honderden andere Joodse mannen gearresteerd door de SS. Losgerukt van hun familie werden Gustav en Fritz in eerste instantie naar Buchenwald in Duitsland gestuurd, waar het beruchte concentratiekamp op dat moment werd gebouwd.

Het is het begin van een oorlogsverhaal dat zijn weerga niet kent, voor de eerste keer verteld in dit boek. Gustav en Fritz werden gedwongen om te helpen Buchenwald te bouwen. Ze deden loodzwaar werk in de steengroeve van het kamp waaraan veel dwangarbeiders stierven.

Toen de ouder wordende Gustav en vierhonderd andere Joden werden geselecteerd voor overplaatsing naar het angstaanjagende nieuwe kamp Auschwitz, kon Fritz het niet verdragen om gescheiden te worden van zijn vader. In een daad van buitengewone liefde en moed bood Fritz zichzelf ook aan voor het transport naar Auschwitz. Zo begon een nieuwe beproeving voor hen allebei, nog wreder en gruwelijker dan hun ervaringen tot dan toe.

Schrijver: Jeremy Dronfield
Oorspronkelijke titel: The boy who followed his father into Auschwitz
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022589724
Ebook: 9789402312706
Uitgever: Boekerij
Fataal geheugen
In het holst van de nacht zoekt een verregende man bescherming en rust in de schuur van een afgelegen boerderij. Carole vindt hem de volgende ochtend. Ze woont er alleen, zoekend naar vrede met zichzelf, na een gruwelijke gebeurtenis in het verleden.

Hij weet niet meer wie hij is, of waar hij vandaan komt. Hij weet alleen dat hij moet blijven vluchten. Weg van zijn verleden. Weg van de Strandloper, de man die hem overal weer weet te vinden.

Carole noemt de man Steven. Ze besluit hem te helpen zijn geheugen terug te vinden. Maar zit hij daar wel op te wachten? Het enige wat hem van het verleden rest is immers de Strandloper, die voortdurend laat weten dat hij Steven nog niet is vergeten. En dat hij nog moet boeten.

Naarmate het verleden van Steven verder wordt blootgelegd, komt zijn leven, en dat van Carole, steeds meer in gevaar. Vluchten kan dan echt niet meer.
Schrijver: Jeremy Dronfield
Oorspronkelijke titel: The locust farm
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789055015672
Uitgever: BZZTôH

Gerelateerde schrijvers