Boekenplank:
Kies

Boeken van Peter Duffy

Meer over Peter Duffy

Genre: Roman

Website: Peter Duffy


Overzicht

Verborgen stad
In 1941 worden de ouders van drie joodse broers door de nazi's geëxecuteerd. De jongemannen vluchten de bossen van Wit-Rusland in. Daar bouwen Toevja, Asaël en Zoes Bielski een verborgen stad, waar alle joodse vluchtelingen in vrijheid kunnen leven, midden in het door Duitsers overweldigde Europa.
Hun aantal groeit uit tot een enorme verzameling strijdlustige partizanen. Hoewel geteisterd door barre leefomstandigheden en altijd op hun hoede, gaat het leven in de verborgen stad gewoon door. Er vinden huwelijken en geboortes plaats, er worden winkels gebouwd, een school, een synagoge, een ziekenhuis, zelfs een theater.
Voor de twaalfhonderd joden die in juli 1944 uit de bossen van Wit-Rusland tevoorschijn komen, en voor de nazaten van deze overlevenden, zijn de gebroeders Bielski een legende. Hun heldhaftige prestaties zullen voor altijd voortleven in de geschiedenis.
Peter Duffy is journalist. Hij baseerde zijn boek op documenten, herinneringen, foto's, en gesprekken met vele overlevenden. Hij kreeg volledige medewerking van de familie Bielski om dit bijzonder aangrijpende holocaustverhaal voor de vergetelheid te behoeden.
Schrijver: Peter Duffy
Oorspronkelijke titel: The Bielski brothers
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-443-0873-4
Uitgever: The House of Books

Gerelateerde schrijvers