Boekenplank:
Kies

Boeken van Tristan Egolf


Overzicht

  • Kornwolf - Kornwolf
  • Rokje en de viool - Skirt and the fiddle
  • Welkom in de hel - Lord of the barnyard

gedetailleerd overzicht

OverzichtKornwolf
In Blue Ball, Pennsylvania, doen geruchten de ronde dat een monster 's nachts over de velden waart en een spoor van vernielingen achterlaat. Als de lokale media uit pure sensatiezucht het woord 'weerwolf' laat vallen, ontstaat er een klopjacht die het rustige stadje met een aanzienlijke amish-gemeenschap danig ontwricht. Owen Brynmore, een journalist die gezworen heeft nooit terug te keren naar zijn geboorteplaats, 'waar naar school gaan een dagelijkse stimulans was om in het wilde weg te gaan schieten', Jack Stumpf, de eigenaar van een boksschool met een mysterieus verleden, en Ephraim, een doofstomme amish-jongen op de grens van volwassenheid, worden door het lot samengebracht om het mysterie van de 'duivel van Blue Ball' te ontrafelen. Kornwolf is een reis door het voornamelijk blanke plattelandsleven van Pennsylvania en een blik achter de schermen van de ordelijke, pacifistische amish-gemeenschap, geschreven met satire en sardonische humor.
Schrijver: Tristan Egolf
Oorspronkelijke titel: Kornwolf
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-499-5009-4
Uitgever: Rothschild & Bach
Rokje en de viool
Iemand die in een slooppand of een tehuis voor daklozen woont, die nu eens in het gezelschap van anarchisten en dan weer van ratten verkeert - zo iemand gelooft er niet meer in dat hij ooit nog eens met huid en haar verliefd kan worden. En toch gebeurt het. Charlie, ex-virtuoos op de viool maar nu op het verkeerde pad, raakt er de kluts volledig bij kwijt. Er zijn violisten met pech, er zijn chaotische lieden die hun leven niet op orde krijgen - en er is Charlie, die in beide categorieën valt. Hij woont samen met een paar volslagen nitwits in een kraakpand, en hij vormt met de quasi-anarchist Tinsel Greetz een onverslaanbaar team. Tijdens de illegale, maar goed betaalde rattenjacht in het riool van de rosse buurt vormen ze een hoogst efficiënte mobiele eenheid. Tot ze op een ochtend met een kolossale kater wakker worden in een hotelbed, niet meer wetend hoe ze tussen die luxueuze lakens terecht zijn gekomen - en de riooldesperado's weten evenmin wie dat geweldige stuk is dat in hun kamer staat en vraagt wat ze als ontbijt wensen. Charlie beseft dat hij van nu af aan met een geheel nieuw probleem geconfronteerd gaat worden.
Schrijver: Tristan Egolf
Oorspronkelijke titel: Skirt and the fiddle
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-5936-014-1
Uitgever: Cossee
Welkom in de hel
Het fictieve plaatsje Baker in de Midwest van de Verenigde Staten is het microscopische middelpunt van Welkom in de hel: een achterlijk stadje vol rednecks, boeren, fabrieksarbeiders, religieuze fanatici en barvliegen, waar diefstal van gewassen, vlagverbranding en homoseksualiteit de grootst denkbare misdaden zijn, vrouwenmishandeling en openbare dronkenschap meer regel dan uitzondering, en de definitie van een maagd: een meisje dat harder kan lopen dan haar broer. Het is hier waar John Kaltenbrunner opgroeit. Op school wordt hij in elkaar geslagen en bespot, getreiterd en vernederd. Pas wanneer de boerderij van zijn voornaamste belager afbrandt, wordt John met rust gelaten - iedereen weet dat hij de dader is. Wanneer zijn moeder in een ziekenhuis wordt opgenomen en hun ranch systematisch geplunderd wordt door leden van de Methodist Church, slaan bij hem alle stoppen door. Hij veroorzaakt een schietpartij, komt in de gevangenis terecht en keert pas vier jaar later in Baker terug, vastberaden om op verschrikkelijke wijze wraak te nemen op de inwoners van het stadje, dat hij tot in het diepst van zijn ziel haat... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Heer onder het gepeupel.
Schrijver: Tristan Egolf
Oorspronkelijke titel: Lord of the barnyard
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 978-90-488-0651-5
Uitgever: Lebowski

Gerelateerde schrijvers