Boekenplank:
Kies

Boeken van Mario Escobar

Meer over Mario Escobar

Genre: Roman

Geboren: 1971

Spanje

Website: http://www.marioescobar.es/


Overzicht

  • Het schooltje van Auschwitz - Cancion de cuna en Aushwitz
  • Vlucht uit Parijs - Los niños de La estrella amarilla

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet schooltje van Auschwitz

Het schooltje van Auschwitz is het waargebeurde verhaal van een vrouw die vrijwillig op de trein stapte en hoop bracht naar een van de donkerste plekken op aarde.

Berlijn, 1943. Helene Hannemann staat op het punt om haar vijf kinderen naar school te brengen als de Gestapo binnenvalt. Haar man en kinderen zullen worden gedeporteerd vanwege hun Roma-afkomst. Aangezien Helene zelf Duits bloed heeft, wordt haar koeltjes verteld dat zij in de woning mag blijven. Maar Helene weigert haar gezin in de steek te laten en gaat met hen mee op transport naar Auschwitz.

Als daar duidelijk wordt dat Helene niet alleen Duits is, maar ook een ervaren verpleegster, wordt ze gedwongen te werken onder kamparts Josef Mengele, die haar vraagt een school te starten. Helene weet met wie ze nu te maken krijgt, maar hoopt dat ze met deze aanstelling het leven voor de kinderen in het kamp kan verbeteren. Hoewel ook zij zwaar te lijden heeft, weet ze de kracht op te brengen om voor de kinderen te zorgen en ze te beschermen tegen het kampleven en Mengele.

Het schooltje van Auschwitz vertelt de waargebeurde geschiedenis van Helene Hannemann, die met haar school een lichtpuntje vormde in een verder inktzwarte wereld. Een aangrijpend en ontroerend verhaal over de kracht van hoop wanneer er geen uitzicht meer is.

Schrijver: Mario Escobar
Oorspronkelijke titel: Cancion de cuna en Aushwitz
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789043531382
Ebook: 9789043531399
Uitgever: Kok
Vlucht uit Parijs

Op zoek naar hun ouders in het door nazi's bezette Frankrijk zijn twee Joodse broertjes volledig overgeleverd aan de goedheid van anderen.

Augustus, 1942. De Joodse broertjes Jacob en Moses Stein logeren bij hun tante in Parijs op het moment dat er een razzia plaatsvindt. Ze weten te ontsnappen en gaan op zoek naar hun ouders, twee beroemde toneelschrijvers die zich in Zuid-Frankrijk schuilhouden.

Tijdens deze reis door bezet gebied dreigt het gevaar overal. Uiteindelijk komen ze terecht in het dorp Le Chambon-sur-Lignon, ook wel 'de ziel van Frankrijk' genoemd. Zullen Moses en Jacob hun weg naar veiligheid weten te vinden?

Schrijver: Mario Escobar
Oorspronkelijke titel: Los niños de La estrella amarilla
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029730181
Ebook: 9789029730198
Uitgever: Kok