Boekenplank:
Kies

Boeken van Mario Escobar

Mario Escobar studeerde geschiedenis. Escobar heeft een fascinatie voor hoofdpersonen die onorthodoxe keuzes maken.

Meer over Mario Escobar

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Spanje

Website: Mario Escobar


Overzicht

  • De bibliotheek van Saint-Malo - La bibliotecaria de Saint-Malo
  • De kraamkliniek - The swiss nurse
  • De meester van Warschau - El maestro
  • Het schooltje van Auschwitz - Cancion de cuna en Aushwitz
  • Vlucht uit Parijs - Los niños de La estrella amarilla

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bibliotheek van Saint-Malo

Eén dappere vrouw brengt licht in de donkerste nacht van Frankrijks verleden...

De bibliotheek van Saint-Malo speelt zich af in het Franse kustplaatsje Saint-Malo tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de nazi’s het stadje bezetten vernietigen zij alles wat onwenselijk wordt geacht, waaronder een heleboel boeken.

Jocelyn Ferrec, een dappere bibliothecaresse, gebruikt haar positie om haar dorpsgenoten moed en hoop te geven en tegelijkertijd zo veel mogelijk boeken te redden van de brandstapel. Haar man Antoine zit ondertussen gevangen in een Duits kamp. Terwijl Jocelyn wanhopig wacht op een bericht van hem, schrijft ze brieven naar de beroemde auteur Emile Zola, in de hoop dat haar verhaal ooit een groot publiek zal bereiken.

Schrijver: Mario Escobar
Oorspronkelijke titel: La bibliotecaria de Saint-Malo
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029732604
Ebook: 9789029732611
Uitgever: Kok
De kraamkliniek

Een Zwitserse zuster laat alles achter om moeders in nood te helpen tijdens twee verwoestende oorlogen...

Het is 1937. Vastbesloten om de Burgeroorlog te ontvluchten, laat Isabel haar man achter aan het front en steekt ze de grens over. Ze belandt in een vluchtelingenkamp, zonder drinkwater of medische zorg. Haar toekomst ziet er somber uit - tot ze Elisabeth ontmoet.

De Zwitserse zuster Elisabeth heeft haar thuisland verlaten om kinderen te helpen die tijdens de Spaanse Burgeroorlog hun ouders zijn verloren. Nu heeft haar werk haar naar Frankrijk geleid, waar ze in het plaatsje Elne een kraamkliniek opent om aanstaande moeders en hun ongeboren kinderen een toevluchtsoord te bieden.

Maar wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, staan de twee vrouwen nog veel grotere uitdagingen te wachten.

Schrijver: Mario Escobar
Oorspronkelijke titel: The swiss nurse
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789029736312
Uitgever: Kok
De meester van Warschau

Een moedig man zet alles op alles om de kinderen in het Joodse getto te beschermen tegen de gruwelen van de oorlog...

De meester van Warschau speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in Warschau. Janusz Korczak is de directeur van een Joods weeshuis als de nazi’s op 1 september 1939 Polen binnenvallen. Meer dan vierhonderdduizend Joden, waaronder de kinderen uit het weeshuis, worden opgepakt en gedwongen om in het getto te gaan wonen.

Janusz en zijn vrienden zetten alles op alles om de kinderen te beschermen tegen ziekte en honger. Zo creëert Janus met de andere medewerkers en inwoners van het weeshuis een baken van hoop in donkere tijden.

Schrijver: Mario Escobar
Oorspronkelijke titel: El maestro
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029734257
Ebook: 9789029734615
Uitgever: Kok
Het schooltje van Auschwitz

Het schooltje van Auschwitz is het waargebeurde verhaal van een vrouw die vrijwillig op de trein stapte en hoop bracht naar een van de donkerste plekken op aarde.

Berlijn, 1943. Helene Hannemann staat op het punt om haar vijf kinderen naar school te brengen als de Gestapo binnenvalt. Haar man en kinderen zullen worden gedeporteerd vanwege hun Roma-afkomst. Aangezien Helene zelf Duits bloed heeft, wordt haar koeltjes verteld dat zij in de woning mag blijven. Maar Helene weigert haar gezin in de steek te laten en gaat met hen mee op transport naar Auschwitz.

Als daar duidelijk wordt dat Helene niet alleen Duits is, maar ook een ervaren verpleegster, wordt ze gedwongen te werken onder kamparts Josef Mengele, die haar vraagt een school te starten. Helene weet met wie ze nu te maken krijgt, maar hoopt dat ze met deze aanstelling het leven voor de kinderen in het kamp kan verbeteren. Hoewel ook zij zwaar te lijden heeft, weet ze de kracht op te brengen om voor de kinderen te zorgen en ze te beschermen tegen het kampleven en Mengele.

Het schooltje van Auschwitz vertelt de waargebeurde geschiedenis van Helene Hannemann, die met haar school een lichtpuntje vormde in een verder inktzwarte wereld. Een aangrijpend en ontroerend verhaal over de kracht van hoop wanneer er geen uitzicht meer is.

Schrijver: Mario Escobar
Oorspronkelijke titel: Cancion de cuna en Aushwitz
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789043531382
Ebook: 9789043531399
Uitgever: Kok
Vlucht uit Parijs

Op zoek naar hun ouders in het door nazi's bezette Frankrijk zijn twee Joodse broertjes volledig overgeleverd aan de goedheid van anderen.

Augustus, 1942. De Joodse broertjes Jacob en Moses Stein logeren bij hun tante in Parijs op het moment dat er een razzia plaatsvindt. Ze weten te ontsnappen en gaan op zoek naar hun ouders, twee beroemde toneelschrijvers die zich in Zuid-Frankrijk schuilhouden.

Tijdens deze reis door bezet gebied dreigt het gevaar overal. Uiteindelijk komen ze terecht in het dorp Le Chambon-sur-Lignon, ook wel 'de ziel van Frankrijk' genoemd. Zullen Moses en Jacob hun weg naar veiligheid weten te vinden?

Schrijver: Mario Escobar
Oorspronkelijke titel: Los niños de La estrella amarilla
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029730181
Ebook: 9789029730198
Uitgever: Kok

Gerelateerde schrijvers