Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Steele

Sarah Steele studeerde piano en viool in Londen, maar ging na haar opleiding werken in de uitgeefwereld.

Meer over Sarah Steele

Genres: Oorlog, Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Sarah Steele


Overzicht

  • De stem van Napels - The traitor's wife
  • De vergeten spionne - The lost song of Paris
  • Het kersenspoor - The schoolteacher of Saint Michel

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe stem van Napels

Een actrice ontdekt het vergeten verhaal van een moedige vrouw die in de Tweede Wereldoorlog het verzet wist aan te vuren...

In De stem van Napels lopen twee verhalen door elkaar: enerzijds in het Napels van de Tweede Wereldoorlog, anderzijds in het glamoureuze Hollywood van de jaren 60.

Napels, 1943. Luisa Giordano heeft veel verloren: haar moeder aan een dodelijke ziekte, de man van wie ze hield aan de nazi’s en haar ongeboren kind door toedoen van haar echtgenoot. Het enige wat ze nog heeft, is haar stem. Die gebruikt ze om de vrouwen van Napels aan te vuren tot verzet.

Los Angeles, 1962. Actrice Lola Hart heeft een lange weg afgelegd van de schimmige straten van Napels naar het blinkende Hollywood. Wanneer ze de rol van haar leven aangeboden krijgt als heldin van het Italiaanse verzet, weet ze dat terug naar huis gaan ook betekent dat ze met pijn uit het verleden zal worden geconfronteerd.

Maar als ze op zoek gaat naar het verhaal achter de film ontdekt ze dat er in Napels veel mensen zijn met geheimen en dat de vrouw die ze moet spelen het grootste van allemaal in bezit heeft...

Schrijver: Sarah Steele
Oorspronkelijke titel: The traitor's wife
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789029736282
Uitgever: Kok
De vergeten spionne

De zoektocht van een begaafd pianiste die mensenlevens redde tijdens de Tweede Wereldoorlog...

De vergeten spionne is een aangrijpend verhaal met twee verhaallijnen die steeds meer met elkaar verweven raken. In het heden heeft Amy haar twee grote liefdes verloren, haar man en haar muziek. Ze stort zich op haar werk in het archief waar ze bewijs ontdekt dat de beruchte ‘agent Colette’, een Franse spion tijdens de Tweede Wereldoorlog, echt heeft bestaan. Dat gaat ze tot de bodem uitzoeken.

Ze ontdekt een onvergetelijk verhaal, dat zich afspeelt in het bezette Parijs van 1941, waar Colette zich voordoet als pianiste terwijl het net zich langzaam rondom haar sluit.

Schrijver: Sarah Steele
Oorspronkelijke titel: The lost song of Paris
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029734127
Ebook: 9789029734134
Uitgever: Kok
Het kersenspoor

Frankrijk, 1942. Een dappere schooljuf weet talloze Joodse kinderen te redden. Maar kan ze zichzelf op tijd in veiligheid brengen?

Frankrijk, 1942. De kersenboomgaard van schooljuf Lucy Laval vormt het middelpunt van een grootscheepse reddingsactie. Talloze Joodse kinderen worden naar het niet-bezette deel van Frankrijk gesmokkeld via deze 'kersenroute'. Maar de missie wordt steeds gevaarlijker...

Ruim zeventig jaar later vindt een jonge vrouw een brief van haar overleden grootmoeder, waarna ze op onderzoek uit gaat. Hoe is het afgelopen met de dappere vrouw die zo veel kinderen wist te redden, maar die uiteindelijk zelf ook moest vluchten?

Schrijver: Sarah Steele
Oorspronkelijke titel: The schoolteacher of Saint Michel
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029732680
Ebook: 9789029732697
Uitgever: Kok

Gerelateerde schrijvers