Boekenplank:
Kies

Boeken van Paul Evanby

Meer over Paul Evanby

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): Paul Evenblij

Geboorteland: Nederland

Website: Paul Evanby


Overzicht

  • Duizend hogesnelheidstreinen
  • Een rivier van goden

Het levend zwart

  1. De scrypturist
  2. De vloedvormer

gedetailleerd overzicht

OverzichtDuizend hogesnelheidstreinen

De 21ste eeuw is half voorbij, en Noord-Afrika is de energieleverancier van de wereld. Jaouad Amrani heeft het hectische leven in het rijke Marokko verruild voor het rustieke Nederland, waar hij samenwoont met zijn vriend Alex. Zijn nieuwste ecotectuur-project is een joint-venture van Marokkaanse, Chinese en Indiase firma's, die de energievoorziening in Nederland zal revolutionaliseren met microgolftechnologie en geostationaire satellieten.

Maar tijdens een lunch-afspraak op de dag van de oplevering wordt Jaouad in paniek gebeld vanuit El Aaiún. Er zijn kapers op de kust. En de concurrentie in de Maghreb is moordend. Jaouad weet dat hij zijn opdrachtgever te vriend moet houden, want de samenwerking is een prestige-kwestie van internationaal belang, en falen is geen optie.

Maar waarom wil de CEO van Laâyoune Solaire zo graag dat Jaouad persoonlijk afreist naar de Westelijke Sahara? En waarom komt Alex niet opdagen voor die lunch-afspraak?

Schrijver: Paul Evanby
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789462320901
Ebook: 9789462321557
Uitgever: Link
Een rivier van goden

Je god is stervende, je tempel is je liever kwijt dan rijk. Welke kant kun je nog op?

Ankutu, een Spreker in de tempel van Uru-ashemker, ontdekt een schokkend geheim. Maar de heersers van de stad luisteren niet naar zijn heiligschennis - tot het te laat is, en het hele land wordt bedreigd door rampen en hongersnood. En dan beginnen zich krachten te roeren waarvan niemand het bestaan had vermoed.

Wanneer de godsbeelden beginnen te wankelen beseft Ankutu dat geen stad gespaard zal blijven. Samen met Irabdu, een voortvluchtige concubine, zet hij alles op alles om het volk van de Ziggurat te redden.

Schrijver: Paul Evanby
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022565445
Ebook: 9789460235962
Uitgever: Boekerij

Het levend zwartDe scrypturist
Mauric Dystergroeve is een van de beste schrijvers in Revantijn. Op bestelling schrijft hij hele werelden, grootse spreuken of een simpele bescherming.

Dan komt er een vreemdeling de stad binnen met een onbekend schrift op zijn huid, op de vlucht voor een donker verleden. Zijn wanhopige zoektocht naar een geheim boek maakt Mauric één ding duidelijk: niets zal ooit nog hetzelfde zijn - zelfs al kunnen ze de onvoorstelbare ramp die de wereld bedreigt voorkomen.
Schrijver: Paul Evanby
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789089681461
Ebook: 9789460926266
Uitgever: Mynx
De vloedvormer
Tien jaar na het einde van de oorlog geniet het land Weltryck van een ongekende voorspoed. De jonge Pyrgar is een talentvol machinescrypturist met een veelbelovende loopbaan voor zich. Maar wanneer hij een opdracht aanneemt voor een klant met connecties in de schemerige onderwereld van de stad Tenwalle, wordt zijn leven plotseling een stuk ingewikkelder. Er zijn krachten aan het werk waarvan hij nooit het bestaan vermoed had.

En dan begint het water te stijgen. Als de dreiging van onderzee de landbewoners om de voeten spoelt en het zoeken naar de mysterieuze Vloedvormer een aanvang neemt, komt er een verschrikkelijk geheim aan het licht, een geheim dat onontkoombare gevolgen zal hebben, voor alle volkeren boven water... maar ook voor die eronder.
Schrijver: Paul Evanby
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022555088
Ebook: 9789460926273
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers