Boekenplank:
Kies

Boeken van Justin Evans

Meer over Justin Evans

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Website: Justin Evans


Overzicht

De witte duivel

Andrew Taylor is een Amerikaanse jongen van 17, die door zijn ouders naar een prestigieuze Britse kostschool wordt gestuurd. Harrow School is een 400 jaar oud instituut nabij Londen, een elitaire kostschool waar belangrijke Engelsen zijn opgeleid, onder wie de grote schrijver Lord Byron. Het is ook - net als andere Britse elitaire kostscholen - een broeiplaats van arrogantie, seksuele dubbelzinnigheid en wreedheden.

De Amerikaanse Andrew is uiteraard een outsider op de school en als hij als enige getuige is van een moord, wordt hij helemaal met argusogen bekeken. Wat Andrew ziet is dat een vreemde, tengere jongeling een van zijn klasgenoten wurgt. Maar omdat de vreemde jongen met het witte haar van het ene op het andere moment in lucht lijkt te zijn opgegaan, houdt Andrew zijn versie voor zich. Steeds vaker treedt de mysterieuze moordenaar in contact met de nietsvermoedende Andrew, die uiteindelijk maar tot één verbijsterende conclusie kan komen: de witharige jongen is een oude geest, die al eeuwenlang rondspookt op de school.

De duivel met het witte haar blijft Andrew achtervolgen, nu eens als onweerstaanbare homoseksuele verleider, dan weer als uitgeteerde vijand. In één van die ziekmakende visioenen brengt hij Andrew door het huis waarin hij is ondergebracht naar een onderaardse cisterne. Andrew, de wanhoop nabij, openbaart zijn geheim aan Piers Fawkes, een aan lager wal en de drank geraakte dichter, die bezig is met een toneelstuk over het leven van Lord Byron. En het is Fawkes die in de onsamenhangende verhalen een tot nu toe niet onderzochte rode draad in Byrons leven ontdekt...

Schrijver: Justin Evans
Oorspronkelijke titel: The white devil
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045203546
Ebook: 9789045201252
Uitgever: Karakter

Gerelateerde schrijvers