Boekenplank:
Kies

Boeken van Laia Fàbregas

Meer over Laia Fàbregas

Genre: Roman

Geboren: 1973

Geboorteland: Spanje

Website: Laia Fàbregas


Overzicht

  • Gele dagen
  • Het meisje met de negen vingers
  • Landen

gedetailleerd overzicht

OverzichtGele dagen
Dit is het verhaal van twee hartsvriendinnen, Sira en Ona, die weten dat goede dagen gepaard gaan met een gele hemel en dat de moeilijke momenten lichter worden door ergens op te klimmen. Daarom zijn ze lid van een colla castellera: een clubje dat menselijke torens bouwt.

Maar dit is ook het verhaal van Cecilia, een gewetenloze schrijfster die prijzen en roem heeft verworven dankzij een roman over een rode jurk, en van Nil, de broer van Sira, die verliefd is op Cecilia en ook heimelijke schrijfambities heeft. Na een paar ontmoetingen met Cecilia, raakt Nil de weg kwijt en vlucht naar het noorden.

Als Sira op zoek gaat naar haar broer, ontaarden de gebeurtenissen in een labyrint van ontdekkingen, die ineens een heel ander licht werpen op haar verleden en het gezin waaruit zij stamt.
Schrijver: Laia Fàbregas
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789041418685
Ebook: 9789041424884
Uitgever: Ambo | Anthos
Het meisje met de negen vingers
De Catalaanse zussen Laura en Moira groeien op in de jaren zeventig, in de nadagen van de dictatuur van generaal Franco en de overgang naar democratie. Hun ouders doen er alles aan om de meisjes 'in totale eerlijkheid en vrijheid' op te voeden. Zo besluiten zij om hun dochters zonder foto's groot te brengen. In plaats daarvan leren zij 'gedachtefoto's' te maken: levendige beelden die in het geheugen worden opgeslagen.

Als Laura vierendertig wordt, begint ze aan een dagboek 'met terugwerkende kracht' - omdat haar hoofd vol begint te raken en ze bang is voor geheugenverlies. Wanneer Moira een oude foto vindt van twee jonge meisjes, begint een zoektocht die verrassende antwoorden zal opleveren.
Schrijver: Laia Fàbregas
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041415455
Ebook: 9789041414847
Uitgever: Ambo | Anthos
Landen
Een oude Spaanse man zit in het vliegtuig naast een jonge Nederlandse vrouw. Ze raken met elkaar aan de praat. 'Hij overleed tijdens de landing,' zegt 'zij' aan het begin van deze puzzelachtige vertelling. En ze voelt de noodzaak om het houten kistje dat de man bij zich heeft, mee naar huis te nemen.

'Hij' is in de jaren zestig als gastarbeider naar Nederland verhuisd, trouwde een Nederlandse vrouw en kreeg drie zoons. Na vijftien jaar moest het gezin verhuizen van Someren naar het noordoosten van Spanje omwille van de gezondheid van de moeder.

'Zij' werkt bij de belastingdienst, zit niet graag alleen thuis en eet daarom vaak bij het eetcafé van bevriende barvrouw Karen Abrams. De weekeinden gebruikt ze om mensen te bezoeken wier namen voorkomen op een lijst. Tussen de honderd namen verwacht ze namelijk de persoon te vinden die ze nodig heeft.

In afwisselende 'hij'- en 'zij'-hoofdstukken vertelt Laia Fàbregas opnieuw een intrigerend verhaal van een zoektocht. Het is een verhaal over toeval en ongeluk, over je aanpassen in een nieuw land en over nostalgie, eenzaamheid en onvoorwaardelijke liefde.
Schrijver: Laia Fàbregas
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789041414885
Ebook: 9789041416438
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers