Boekenplank:
Kies

Boeken van Phillip Finch

Phillip Finch was journalist en schrijver.

Meer over Phillip Finch

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1948 / Overleden: 2012

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • F2F - F2F

Non-Fictie

  • De diepte in - Raising the dead

Dubbel uitgegeven titels

  • Moord op Internet - zie F2F
Overzicht
Non-Fictie
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtF2F
'Je leven is in gevaar. Terwijl je dit leest, ben je binnen het bereik van een moordenaar. De dood staat achter je, onhoorbaar en onzichtbaar. Op ieder moment kun je zijn koude adem in je nek voelen, wanneer hij zijn arm uitstrekt om je op je schouder te tikken...'

Een psychopathisch computergenie, die zich 'Sneeuwvlok' noemt, heeft zich toegang verschaft tot de persoonlijke gegevens van andere Internetgebruikers. Maar als 'Sneeuwvlok' onopgemerkt inlogt op de computer van Kate Levin, weet hij nog niet dat hij te maken krijgt met een waardige tegenstander.

Kates ex-echtgenoot, Ellis Hoile, is als geen ander thuis in de wereld van computerbestanden. Hij is een man met een obsessie, en de enige die in staat is de moordenaar te traceren door het labyrint van het Internet.

Pas als Ellis beseft hoe groot het gevaar is waar Kate zich in bevindt, ontstaat er een meedogenloze strijd tussen twee briljante geesten die uitmondt in een schokkende climax.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Phillip Finch
Oorspronkelijke titel: F2F
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029042352
Uitgever: Meulenhoff

Non-FictieDe diepte in

Een gevecht op leven en dood, 270 meter onder water...

De Australische Dave Shaw reisde op nieuwjaarsdag 2005 naar Zuid-Afrika, op zoek naar een steile, met water gevulde krater in de Kalahariwoestijn. Zijn reisbestemming lag bijna 300 meter onder het wateroppervlak. Het drama dat zich een week later afspeelde in Bushman's Hole kan gerust een nachtmerrie genoemd worden.

Shaw daalde af in de diepte, voorzien van de meest geavanceerde duikuitrusting die er bestond. Net onder het wateroppervlak trof hij een smalle kloof in de kalkstenen bodem van het bassin. Hij glipte door de opening en verdween uit zicht, de wereld van licht en leven achter zich latend.

Zijn Britse vriend en vaste duikpartner Don Shirley volgde Shaw, als een van de weinige mensen die gekwalificeerd was om hem achterna te gaan, de diepte in. In de wereld van het grotduiken was Shirley een meester onder de meesters.

Vijfentwintig minuten later was een van de mannen dood. De ander verkeerde in levensgevaar en zou de volgende tien uur van ademhaling tot ademhaling moeten vechten om te overleven. Een verhaal over vriendschap tot de dood er op volgt, inspirerende heroïek, het opzoeken van de menselijke grenzen en tragiek.

Phillip Finch is Amerikaans journalist en auteur. Hij publiceerde al meer dan tien boeken, waaronder zowel fictie als non-fictie. Als voormalig lid van een team van reddingswerkers in de bergsport, is hij al lange tijd geïnteresseerd in extreme sporten en hun beoefenaars. Daarnaast is hij een ervaren grotduiker.

Schrijver: Phillip Finch
Oorspronkelijke titel: Raising the dead
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789048801213
Uitgever: Carrera

Dubbel uitgegeven titelsMoord op Internet

Zie voor de beschrijving van dit boek: F2F.

Schrijver: Phillip Finch
Oorspronkelijke titel: zie F2F
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789041780188
Uitgever: Muntinga

Gerelateerde schrijvers