Boekenplank:
Kies

Boeken van Jude Fisher

Meer over Jude Fisher

Genre: Fantasy / SF

Website: Jude Fisher


Overzicht

  • The Hobbit: wegwijzer - The Hobbit: visual companion

Het goud der dwazen

  1. De ontketening - Sorcery rising
  2. Wilde magie - Wild magic
  3. Roos van de wereld - The rose of the world

In de ban van de ring: wegwijzer tot Midden-Aarde

  1. De reisgenoten wegwijzer - The Fellowship of the Ring Visual Companion
  2. De twee torens wegwijzer - The Two Towers Visual Companion
  3. De terugkeer van de koning wegwijzer - The Return of the King Visual Companion
  4. De complete wegwijzer tot Midden-Aarde - The Complete Visual Companion

gedetailleerd overzicht

OverzichtThe Hobbit: wegwijzer
Vergezel de hobbit Bilbo Balings, de tovenaar Gandalf en het dwergengezelschap op hun gewaagde queeste om de schat terug te krijgen die lang geleden door de draak Smaug de Verschrikkelijke is gestolen. Nadat ze uit Bilbo's comfortabele huis zijn vertrokken, moeten ze vele gevaren doorstaan voor ze hun schat weer kunnen opeisen: trollen, elfen, aardmannen, wargs... en erger. Rijk geïllustreerd, met meer dan honderd kleurenfoto's uit de film The Hobbit: An Unexpected Journey. Een spectaculair begin van de queeste naar de Eenzame Berg.
Schrijver: Jude Fisher
Oorspronkelijke titel: The Hobbit: visual companion
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022563052
Uitgever: Boekerij

Het goud der dwazenDe ontketening
Uit het noorden komen de Eyranen, uit het zuiden hun vijanden van weleer, de Istrianen, en uit heel Elda komen de nomaden, de Vogelvrijen. Ze ontmoeten elkaar zoals altijd tijdens de Grootjaarmarkt. Maar dit jaar loopt alles anders, want de Rosa Eldi heeft de wereld betreden. Katla Aransen en haar familie komen naar de Grootjaarmarkt om hun goederen te verkopen, de Vigo-clan is op zoek naar een bruid voor Tanto Vigo, de oudste en gevaarlijkste zoon. Tycho Issian, de heer van Cantara, is gekomen om zijn dochter te verkopen aan de hoogste bieder. Koning Raven Asharson, ten slotte, hoopt een politieke bondgenoot te vinden door te trouwen. Allen verzamelen zich op de markt, wanneer een machtige en mysterieuze kracht is losgelaten die de wereld voor altijd zal veranderen.
Schrijver: Jude Fisher
Oorspronkelijke titel: Sorcery rising
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-4177-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Wilde magie
De terugkeer van de magie in Elda zorgt voor wonderen en verschrikkingen. Niemand weet dat de bron ervan de legendarische Rosa Eldi is - ook zijzelf niet. Maar haar huwelijk met koning Asharson heeft het noorden ontwricht. Ursupators en sluipmoordenaars loeren er op een kans. In het zuiden smeult het vuur van een heilige oorlog. Fundamentalisten treden er steeds gewelddadiger op. Over heel Elda groeperen zich machten van goed en kwaad. De magie is terug, maar ze is wild en onvoorspelbaar...
Schrijver: Jude Fisher
Oorspronkelijke titel: Wild magic
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-245-3788-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Roos van de wereld
De godin van Elda - de Roos van de Wereld - is bevrijd en getrouwd met koning Ravn van de Noordelijke Eilanden. Maar de schepen van het Noordelijk Rijk, dat zucht onder het bewind van de afschuwelijke Heer Tycho Issian, brengen een heilige oorlog in noordelijke richting. En het is niet ondenkbaar dat zij, de Roos van de Wereld, tot inzet van die strijd zal worden gemaakt. Elders is Katla Aransen ontvoerd door Istriaanse kapers en verzeild geraakt in de harem van Rui Finco, Heer van Forent. Saro Vingo vergaat het al niet veel beter: hij wordt gevangen gehouden in de kerkers onder de Eeuwige Stad, waar de krankzinnige beul Tanto nooit ver weg is. Zal Saro in staat zijn te ontsnappen en de op macht beluste Issian een halt toe kunnen roepen?
Schrijver: Jude Fisher
Oorspronkelijke titel: The rose of the world
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-245-3798-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

In de ban van de ring: wegwijzer tot Midden-AardeDe reisgenoten wegwijzer
Fotoboek in verband met de release van het eerste deel van Peter Jacksons epische filmtrilogie The Lord of the Rings door Uitgeverij Het Spectrum. Dit rijk geïllustreerde boek biedt een overvloed aan informatie en exclusieve foto's van het Reisgenootschap, de Ringgeesten, de Orks en alle andere hoofdpersonen uit de eerste film, waaronder adembenemende foto's van Hobbitstee, Orthanc en Moria. In het midden vindt u een dubbele uitklappagina met een kaart van Midden-Aarde.
Schrijver: Jude Fisher
Oorspronkelijke titel: The Fellowship of the Ring Visual Companion
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-274-7461-3
Uitgever: Spectrum
De twee torens wegwijzer
Een perfecte opmaat naar het tweede deel van het filmdrieluik, voorzien van een indrukwekkende uitklapper en nog mooier dan De Wegwijzer van De Reisgenoten.
Schrijver: Jude Fisher
Oorspronkelijke titel: The Two Towers Visual Companion
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-225-3378-6
Uitgever: Uitgeverij M
De terugkeer van de koning wegwijzer
De officiële wegwijzer to The Return of the King, het slotdeel van Peter Jacksons bekroonde trilogie The Lord of the Rings. Dit full colour filmboek is de spectaculaire afsluiting van de reis die twee jaar geleden werd ingezet met de wegwijzer van De reisgenoten. Deze De terugkeer van de koning-wegwijzer is vertaald door de bekroonde Tolkienvertaler Max Schuchart en rijkelijk geïllustreerd met meer dan honderd kleurenfoto’s, onder andere van de allesbeslissende veldslagen tussen de duistere troepen van Sauron en de legers van het Licht. De uitdagingen, overwinningen en dramatische verliezen die de Reisgenoten tot nu toe op hun pad hebben gevonden, worden in dit boek op een informatieve manier naverteld, waarna de Wegwijzer de lezer meevoert naar de laatste allesbeslissende stadia van de queeste om de ring en zijn meester Sauron definitief te vernietigen: De reis van de metgezellen, waarin Aragorn, Legolas en Gimli de weerzinwekkende Paden van de doden moeten bereizen om de levenden op Midden-aarde te redden. De oorlog van de Ring, waarin de vrije volken van Midden-aarde zich verzamelen in de Witte Stad, Minas Tirith, om de overweldigende meerderheid van Saurons strijdkrachten te bevechten. De queeste van de Ring, waarin Sam en Frodo hun leven en de afloop van hun moeizame taak in de handen leggen van de verraderlijke Gollem. Ook bevat de Wegwijzer een nieuwe, gedetailleerde landkaart van Mordor, het afschuwwekkende land van schaduwen, bewoond door orks, bergtrollen, nazgûl, wrede beesten en een enorm leger dat onder leiding van de Tovenaar-koning op het punt staat de volken van Midden-aarde te vernietigen. Deze Wegwijzer biedt een onvergetelijke rondleiding door Midden-aarde: van het ooit zo trotse koninkrijk Gondor tot aan de angstaanjagende catacomben van de spookberg Dwimorberg; van het benauwende hol van de monsterlijke Shelob helemaal tot in het apocalyptische landschap van Mordor, waarin de wanhopige laatste zetten in deze epische strijd zullen worden gedaan. Dit maakt het tot een onmisbare inleiding voor Peter Jacksons The Return of the King.
Schrijver: Jude Fisher
Oorspronkelijke titel: The Return of the King Visual Companion
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3734-X
Uitgever: Uitgeverij M
De complete wegwijzer tot Midden-Aarde
Voor al diegenen die de Wegwijzer-serie niet compleet konden krijgen brengen wij hem op veler verzoek nu eenmalig gebundeld en uitgebreid met materiaal uit de directors cut: de ideale begeleiding bij de dvd-box. Dit fullcolour filmboek is samengesteld uit materiaal van de prachtige wegwijzers van The Fellowship of the Ring, The Two Towers en The Return of the King. Het bevat een schat aan exclusief materiaal over J.R.R. Tolkiens Midden-aarde zoals het door Jackson gebruikt is in zijn filmdrieluik. De complete wegwijzer, vertaald door de bekroonde Tolkienvertaler Max Schuchart, is rijkelijk voorzien van kleurenfoto’s, waaronder exclusief paginavullend beeld uit de directors cut van de films. Het geeft de lezer een gedetailleerde rondleiding langs alle belangrijke personages, plaatsen en gebieden uit de trilogie. Laat u meevoeren van het lieflijke Rivendel en Lothlórien naar het afschrikwekkende Mordor; van de beminnelijke hobbits naar de meest misvormde troepen van de duistere heerser Sauron; van het smeden van de Ring naar diens vernietiging in de vuren van de Doemberg; en zelfs – voor de eerste keer in boekvorm! – voorbij de Doemberg, helemaal tot aan het hartverscheurende afscheid bij de Grijze Havens. In dit boek vindt u: alle rassen van Midden-aarde; alle plaatsen in detail beschreven; alle Reisgenoten belicht; alle slagen in de Oorlog om de Ring; alle monsters en tegenstanders en veel meer...
Schrijver: Jude Fisher
Oorspronkelijke titel: The Complete Visual Companion
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-4058-8
Uitgever: Uitgeverij M

Gerelateerde schrijvers