Boekenplank:
Kies

Boeken van Claudie Gallay

Meer over Claudie Gallay

Genre: Roman

Geboren: 1961

Geboorteland: Frankrijk


Overzicht

  • De branding - Les déferlantes
  • Een deel van de hemel - Une part de ciel
  • Liefde is een eiland - L'amour est une île

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe branding
La Hague, een verlaten dorp aan de Normandische kust. De boeren en vissers in het dorp zijn getekend door het leven op deze afgelegen plek, waar stormen de huizen teisteren en golven op de kliffen beuken. Ze zijn vertrouwd met de oceaan die zijn grenzen aftast, met de angst voor schipbreuk, met de hoop op jutgoed.

Een jonge vrouw heeft haar intrek genomen in La Hague om de vogelpopulatie aan de kust te observeren. Ze is haar leven ontvlucht en zoekt nog slechts eenzaamheid na de dood van haar grote liefde.

De gemeenschap wordt ruw opgeschrikt als een oude bekende in het café opduikt. Lambert is teruggekeerd naar het dorp waar hij vroeger zijn vakanties doorbracht, tot een vreselijk drama een einde maakte aan zijn gelukkige jeugd. Nu zoekt hij verklaringen voor de gebeurtenissen van toen, maar het dorp trekt zich terug in stilzwijgen.
Schrijver: Claudie Gallay
Oorspronkelijke titel: Les déferlantes
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023441830
Uitgever: Cargo
Een deel van de hemel
Carole is onderweg naar haar geboortedorp. Kortgeleden ontving ze een sneeuwglobe van haar vader, die daarmee stilzwijgend liet weten weer naar huis te komen. Carole heeft al jaren niets van hem gehoord en besluit daarom ook terug te gaan.

Maar in het Franse alpendorp treft ze alleen haar zus en broer, die haar confronteren met de mensen en gebeurtenissen uit haar jeugd. Terwijl haar vader op zich laat wachten, moet ze zich proberen te verzoenen met de schuld die ze voelt vanwege een voorval dat haar zus voor het leven heeft getekend.
Schrijver: Claudie Gallay
Oorspronkelijke titel: Une part de ciel
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789023486206
Uitgever: Cargo
Liefde is een eiland
Avignon, juli 2003. Terwijl de van hitte verzengende stad in de greep is van het jaarlijkse theaterfestival, keert de beroemde actrice Jogar na een afwezigheid van tien jaar voor het eerst terug naar haar geboortestad.

Voor haar vertrek beleefde ze er een hartstochtelijke liefde met theaterdirecteur Odon Schnadel, tot ze van de ene op de andere dag alles achterliet om carrière te maken. Terwijl Jogar de grootste rollen vertolkte, wachtte Odon al die jaren op haar terugkeer.

Die zomer brengt Odon een stuk op de planken van een jonge, onbekende schrijver die onder raadselachtige omstandigheden de dood vond. Tussen Odon en Jogar ontstaat een sensueel spel waarbij ze elkaar steeds zoeken en ontwijken, want hun relatie is bezegeld met een leugen.
Schrijver: Claudie Gallay
Oorspronkelijke titel: L'amour est une île
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023458357
Uitgever: Cargo

Gerelateerde schrijvers