Boekenplank:
Kies

Boeken van Bonnie Garmus

Meer over Bonnie Garmus

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Bonnie Garmus


Overzicht

Lessen in chemie

Het leven is niet makkelijk voor een vrouwelijke scheikundige in de jaren '50. Gelukkig is de briljante Elizabeth niet voor één gat te vangen...

Maak kennis met Elizabeth Zott. Briljant scheikundige, onophoudelijke doorzetter en - helaas voor haar dromen en ambities - een vrouw. In de jaren zestig is het hoogst ongebruikelijk dat vrouwelijke wetenschappers zelfs maar bestaan, laat staan dat ze tot de top van hun vakgebied behoren. Elizabeth wordt door de helft van haar collega’s beschimpt en door de rest als lustobject gezien.

Een verdieping - en een wereld - van haar verwijderd werkt Calvin Evans, een scheikundig genie met sociale handicap, die op jonge leeftijd al een Nobelprijs op zijn naam heeft staan. Tot Elizabeths grote verbazing herkent uitgerekend deze man haar talent. Eindelijk neemt haar onderzoek een vlucht. Maar omdat het leven even onvoorspelbaar is als chemische reacties, is Elizabeth drie jaar later een alleenstaande moeder en lijkt haar carrière voorgoed voorbij.

Gelukkig is ze niet voor één gat te vangen. Met de hulp van haar hyperintelligente hond Half Zeven, dochter Mad, buurvrouw Harriet en onvermoede vrienden uit het verleden, slaat Elizabeth haar keuken kort en klein en transformeert hem tot een laboratorium - vastbesloten om haar onderzoek zelfstandig voort te zetten en eindelijk academische erkenning te krijgen. Want als iedereen blijft zeggen dat haar enige recht het aanrecht is, kan ze daar maar beter haar voordeel mee doen!

Schrijver: Bonnie Garmus
Oorspronkelijke titel: Lessons in chemistry
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022593035
Ebook: 9789402316681
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers