Boekenplank:
Kies

Boeken van James Grady

Meer over James Grady

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: James Grady


Overzicht

  • De maaiende engel - Razor game
  • Het Chopin manuscript - The Chopin manuscript
  • Dolle honden - Mad dogs
  • Schimmen in een straat - Runner in the street

De Condor

  1. Zes dagen van de Condor - Six days of the Condor
  2. De schaduw van de Condor - Shadow of the Condor

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe maaiende engel
In Baltimore wordt in de kolommen van een plaatselijke krant een annonce opgenomen, een advertentie die verwijst naar het bijbelboek Openbaringen. Een grote shock voor de politie - want precies dezelfde boodschap werd eerder in Amerikaanse kranten geplaatst, als onheilspellende voorbode van twee achtereenvolgende moorden: één op een hoer en één op een kind. Ergens in de miljoenensteden van de Verenigde Staten moet een religieuze gek rondlopen. Brigadier Devlin Rourke, niet de meest orthodoxe politieman maar wel de beste in Baltimore, krijgt de opdracht om de moordenaar, die zichzelf aankondigt als De Maaiende Engel, te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen. Vreemd genoeg krijgt hij die opdracht niet direct van z'n superieuren, maar van de maffia. Tijdens de zoektocht naar de maniak komt Rourke er langzaam achter waarom uitgerekend de grootste misdaadorganisatie ter wereld de moordenaar wil - en wat hij zelf riskeert: z'n minnares, z'n baan en ten slotte z'n leven.
Schrijver: James Grady
Oorspronkelijke titel: Razor game
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-274-1695-8
Uitgever: Het Spectrum
Het Chopin manuscript
15 bestsellerauteurs, 1 ultieme internationale thriller vol zinderende spanning en cliffhangers! Het Chopin manuscript is het resultaat van een unieke samenwerking tussen 15 thrillerauteurs van wereldfaam. Jeffery Deaver schetste de karakters en bedacht het plot; de andere auteurs schreven ieder een hoofdstuk. Deaver eindigde wat hij was begonnen met het explosieve einde van Het Chopin Manuscript. Meewerkende auteurs: Jeffery Deaver, Lee Child, David Corbett, Joseph Finder, Jim Fusilli, John Gilstrap, James Grady, David Hewson, John Ramsey Miller, P.J. Parrish, Ralph Pezullo, S.J. Rozan, Lisa Scottoline, Peter Spiegelman en Erica Spindler. Oud-kolonel Harry Middleton wil zich na zijn pensionering richten op zijn dochter Charlotte en zijn passie voor muziek. Maar na een bezoek aan Oost-Europa wordt hij opeens beschuldigd van moord én achtervolgd door een huurmoordenaar. Wanneer ook Charlotte slachtoffer lijkt te worden van dit misdadige complot, besluit Harry te ontsnappen om zijn dochter te redden. En dat allemaal vanwege een waardevolle kunstschat die een gruwelijk geheim bewaart.
Schrijver: James Grady
Oorspronkelijke titel: The Chopin manuscript
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-499-0095-3
Uitgever: TM Publishers
Dolle honden
Het geheime gekkenhuis van de CIA. Vijf ontspoorde Amerikaanse spionnen. Gek. Erin geluisd voor de moord op hun psychiater. Wat zou jij doen? Wat zíj doen vertelt Dolle honden, een razendsnel boek over tragische, tegendraadse helden tegen wil en dank. De helden zijn vier mannen en een vrouw. Ooit waren ze de beste veldagenten, 'de crème de la crème', nu zijn ze 'dolle honden' - in de val gelokt, op de loop, zonder hun medicijnen, op jacht naar een verrader in het hart van de CIA. Dolle Honden is een explosie van actie en een geschiedenis van spionagestrijdperken: van Irak tot al-Quaida, van Nigeria tot New York, van Vietnam tot Bosnië en Washington. Onze realiteit botst vol op spionagehandwerk zoals het James Dean-gambiet, messengevechten, achtervolgingsstrategieën en 'black bag'-klussen. De helden zijn krankzinnig, maar ook als wij: ze proberen gezond verstand, veiligheid en liefde te hervinden in een krankzinnige wereld. En misschien, als ze goeden én kwaden te slim af zijn, kunnen ze zichzelf redden...
Schrijver: James Grady
Oorspronkelijke titel: Mad dogs
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-245-5423-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Schimmen in een straat
Schimmen in een straat is gesitueerd tegen de achtergrond van de Amerikaanse politiek. Een netwerk van corruptie en intriges waar belangengroepen en politici de macht naar zich toetrekken. In deze wereld opereert John Rankin, privédetective. Een eenling die denkt een alledaagse klus te moeten opknappen wanneer op een vroege zomerochtend een bezoeker die zijn naam niet wil noemen zijn hulp inroept – een man die de volgende dag vermoord in een steeg wordt aangetroffen. Het spoor leidt Rankin naar een prostituée, een vrouw die ooit een briljant studente van Harvard was en connecties heeft met een bekend senator. Vanaf dat moment raakt Rankin verwikkeld in een zaak die niets meer te maken heeft met routinewerk. Onzichtbare machten als schimmen in een mistige straat dreigen hem in te sluiten en te vernietigen.
Schrijver: James Grady
Oorspronkelijke titel: Runner in the street
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-274-0525-5
Uitgever: Het Spectrum

De CondorZes dagen van de Condor
Ronald Malcolm - codenaam Condor - werkt voor de CIA, in een undercover-kantoor. Hij gaat stilletjes naar buiten tijdens lunchtijd, maar als hij terugkomt blijkt iedereen in het kantoor uitgemoord. Hij is in groot gevaar. Hij belt een CIA-noodnummer, maar wordt vervolgens opgejaagd door zowel corrupte als 'goeie' CIA-agenten en is zijn leven niet meer zeker. Om te kunnen onderduiken kidnapt hij in wanhoop Wendy Ross, een advocatenassistente. Hij weet echter haar vertrouwen te winnen, waarna ze hem helpt in leven te blijven. Samen proberen ze te achterhalen wat er gaande is. Wie is wie, en wie kan Malcolm vertrouwen?
Three Days of the Condor - 1975
Regisseur: Sydney Pollack
Cast: Robert Redford, Faye Dunaway, Max von Sydow, e.a.
Schrijver: James Grady
Oorspronkelijke titel: Six days of the Condor
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-6057-073-1
Uitgever: Nieuwe Wieken / Omega Boek
De schaduw van de Condor
Raketbasis Montana: ondergronds, Minuteman-raketten in onbemande silo's; bovengronds, het lijk van Parkins, geheim agent, standplaats Londen. Hoe komt Parkins in Montana, wie volgde hij, wie volgde hem? Een boeiende vraag voor CIA-man Kevin. Wat is er aan de hand in de onmiddellijke omgeving van de raketbasis? De CIA leent opnieuw de Condor, codenaam van Ronald Malcolm; hij wordt het lokaas, maar lokaas voor wie: Russen, Chinezen?
Schrijver: James Grady
Oorspronkelijke titel: Shadow of the Condor
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 90-274-6302-6
Uitgever: Het Spectrum

Gerelateerde schrijvers