Boekenplank:
Kies

Boeken van David Hair

Meer over David Hair

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1965

Geboorteland: Nieuw-Zeeland

Website: David Hair


De brug der getijden / Moontide

  1. Water & vuur - Mage's blood (deels)
  2. Staal & stormweer - Mage's blood (deels)
  3. De scharlaken vloed - The scarlett tides (deels)
  4. Maanvloed - The scarlett tides (deels)
  5. De goddeloze oorlog - Unholy war (deels)
  6. De bloedrode rivier - Unholy war (deels)
  7. De verloren legioenen - Ascendant's rite (deels)
  8. Het keren van het tij - Ascendant's rite (deels)

gedetailleerd overzicht

De brug der getijden / MoontideWater & vuur
Elke twaalf jaar wordt de Maanvloedbrug zichtbaar onder invloed van het getij en verbindt het de continenten Yuros en Antiopia om vrij handel met elkaar te drijven.

De heerscharen van Yuros zijn dit keer echter vastbesloten om Antiopia eens en voor altijd te veroveren en haar bevolking te onderwerpen. Nu de Getijdenvloed weer nabij is, staat Yuros voor de derde keer klaar om met haar strijdkrachten over de driehonderd zeemijlen lange brug te trekken. En dit keer zullen ze de genadeslag toebrengen.

Antiopia bereidt zich ondertussen voor op de komende strijd. Maar het zijn drie doodgewone mensen - een gesjeesde magiestudent, een geharde huurling en een eenvoudig marktmeisje - die tot de conclusie komen dat het lot van beide naties wel eens van hun keuzes zou kunnen afhangen.
Schrijver: David Hair
Oorspronkelijke titel: Mage's blood (deels)
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024564804
Ebook: 9789024564811
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Staal & stormweer
De naderende Getijdenvloed werpt haar schaduw ver vooruit over de continenten Yuros en Antiopia. Nieuwe vriendschappen worden gesloten, oude vriendschappen verbroken. Aan beide zijden van de brug bereiden zowel legerscharen als burgers zich voor op het onvermijdelijke.

Drie mensen spelen een gevaarlijk spel met hun lot: een mislukte magiër op zoek naar de waarheid, een jonge vrouw die zich tussen haar machtige echtgenoot en haar minnaar opstelt en een huurlinge die zich tegen haar opdrachtgever keert.

Zonder het zelf te beseffen, zullen deze drie mensen over het lot van hun wereld beslissen.
Schrijver: David Hair
Oorspronkelijke titel: Mage's blood (deels)
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024564828
Ebook: 9789024564835
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De scharlaken vloed
De Maanvloed is begonnen. Een golf van Rondiaanse legioenen overspoelt het oosten, moordend en plunderend in de naam van keizer Constant. Maar de Scytale van Corineus, de bron van ultieme magische kracht, is door de vingers van de keizer heen geglipt. Zijn inquisiteurs speuren bezeten naar het artefact, vastbesloten het in handen te krijgen voordat het wordt gevonden door hun vijanden.

Gelukkig zijn er ook nog mensen die hebben gezworen de cyclus van oorlogen voorgoed te beëindigen. Als helden komen ze echter niet erg geloofwaardig over: de mislukte magiër, de zigeunerdochter en het eenvoudige marktmeisje.
Schrijver: David Hair
Oorspronkelijke titel: The scarlett tides (deels)
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024566150
Ebook: 9789024566181
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Maanvloed
Terwijl de Rondiaanse legioenen dood en verderf zaaien in Antiopia, wordt de echte oorlog uitgevochten in de schaduwen. De mislukte magiër Alaron Mercer en het zigeunermeisje Cymbellea di Regia, op wie hij hopeloos verliefd is, hebben de legendarische Scytale van Corineus in handen en de Inquisitie zit hun op de hielen.

Ondertussen moet Ramita Ankesharan, de zwangere weduwe van Antonin Meiros, er alles aan doen om uit de klauwen van de zielsdrinkers te blijven, magiërs die zich voeden met de zielen van hun slachtoffers, zodat ze haar magiërskinderen veilig op de wereld kan zetten - kinderen die volgens Meiros de oorlogscycli van Urte kunnen doorbreken.
Schrijver: David Hair
Oorspronkelijke titel: The scarlett tides (deels)
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024566167
Ebook: 9789024566198
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De goddeloze oorlog
In de nasleep van de strijd van Shaliyah komt het oosten eindelijk in opstand en dat brengt hoop en wanhoop met zich mee naar de magische wereld van Urte.

Voor Elena Anborn en Kazim Makani, is de overwinning een oproep om de wapens op te pakken tegen de spionnenmeester Gyle. Voor koningin Cera Nesti van Javon, is het een teken om haar man, de usurpator koning, van de troon te stoten en Javon voor haar broer terug te winnen. Voor Ramon Sensini, die met de laatste overblijfselen van het zuidelijke leger vastzit achter de vijandelijke linie, is het meer bewijs dat de wereld gek is geworden.

Keizers, inquisiteurs, zieldrinkers en huurmoordenaars hebben echter allemaal hun blik gericht op de Scytale van Corineus. Het is de sleutel tot de ultieme macht, maar nog altijd in handen van de mislukte magiër Alaron Mercer en Ramita Ankesharan, de zwangere weduwe van 's werelds grootste magiër. Wat zij besluiten te doen met de Scytale kan de wereld voorgoed veranderen.
Schrijver: David Hair
Oorspronkelijke titel: Unholy war (deels)
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024568314
Ebook: 9789024568321
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


De bloedrode rivier
Nu het oosten optrekt moet de Rondiaanse keizer Constant zijn legers plotseling defensief opstellen. De bondgenoten die hij daarvoor zo hard nodig heeft in de laatste maanden van de Maanvloed, heeft hij echter al opgeofferd en dat betekent dat het tij wellicht zal keren. Maar in de strijd die volgt, is eigenlijk maar één ding belangrijk: de Scytale van Corineus.

Het machtige artefact is in handen van Alaron Mercer en Ramita Ankesharan. Nu ze eindelijk een veilige plek gevonden hebben om Ramita's pasgeboren tweeling te verzorgen, kunnen ze samen beginnen aan het ontcijferen van de Scytale.

Het Rondiaanse koninkrijk is helaas niet de enige partij die het tweetal achtervolgt. Ook de dodelijke zielsdrinkers zitten achter ze aan. En die worden geleid door Ramita en Alarons meest meedogenloze vijanden: de inquisiteur Malevorn Andevarion en de zieneres Huriya Makani...
Schrijver: David Hair
Oorspronkelijke titel: Unholy war (deels)
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024568338
Ebook: 9789024568345
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De verloren legioenen

Voor de mislukte magiër Alaron en zijn gezel Ramita, de weduwe van de magiër die de Maanvloedbrug bouwde, is het ondenkbare gebeurd: ze zijn de Scytale van Corineus kwijt. Bovendien is een van Ramita’s pasgeboren zonen ontvreemd door hun dodelijkste vijanden.

In Javon is Cera Nesti vrijgelaten, en ze is vastbesloten iets te verzinnen om de overweldigende macht van het Rondiaanse koninkrijk aan te pakken. Maar tussen haar en haar doel staan een groep levensgevaarlijke huurmoordenaars die hun eigen dodelijke spelletje spelen.

In het Oosten moeten de Verloren Legioenen van Seth Korion en Ramon Sensini, verraderlijke wegen trotseren om in veiligheid te komen. Ze dragen geheimen bij zich die wel eens het einde van de keizer kunnen betekenen.

Schrijver: David Hair
Oorspronkelijke titel: Ascendant's rite (deels)
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024591879
Ebook: 9789024591886
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het keren van het tij

De Hoeders - ascendant-magiërs trouw aan de Rondiaanse troon - betreden het strijdtoneel om de wereld te vernietigen en hem te herscheppen naar de wensen van keizer Constant.

Maar de Hoeders zijn niet langer de enige ascendant-magiërs. Malevorn Andevarions demonische Ablizian-strijders vechten ook mee, hun ambities even groot als Constants dromen van eeuwige heerschappij. Onder hen die vechten om te overleven zijn Ramon, Seth, en de Verloren Legioenen. Ze hebben rampen, hinderlagen en overweldigende overmachten overleefd, om er vervolgens achter te komen dat hun weg naar huis wordt versperd door hun eigen mensen - en Seths tirannieke vader.

In Javon zijn Cera, Elena en Kazim in een gevecht op leven en dood beland met de Rondiaanse indringers, geleid door Elena’s voormalige geliefde en mentor Gurvon Gyle. Geen wapen wordt vermeden, en elk doelwit is toegestaan.

Maar Alaron en Ramita hebben de zwaarste taak. Met een kleine groep monniken moeten zij voorkomen dat Constant en Malevorn de helft van de wereld vernietigen, en voor altijd regeren over de ruïnen die overblijven.

Schrijver: David Hair
Oorspronkelijke titel: Ascendant's rite (deels)
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024591893
Ebook: 9789024591909
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers