Boekenplank:
Kies

Boeken van Tara K. Harper

Meer over Tara K. Harper

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigde Staten


Wolfwalker

  1. Spreker met wolven - Wolfwalker
  2. De grijze gezel - Shadowleader

gedetailleerd overzicht

WolfwalkerSpreker met wolven
Het leven van een jonge genezeres, de wolfling Diane, verandert van de ene dag op de andere als ze, nagejaagd door de meedogenloze slavenhalers van Salmi, wordt meegesleurd in een wervelwind van avontuur.

Met de dreiging van een schijnbaar onafwendbare oorlog aan de horizon, beleven de vluchtende Diana en haar trouwe reisgezel de grote grijze wolf Hishn, met wie zij in nauw telepathisch contact staat, bizar avontuur na bizar avontuur.

Dit alles speelt zich af tegen het decor van de ondergesneeuwde verlatenheid van een woudenrijk berglandschap, waar de wolven Dianes enige gids zijn en waar, ergens, het geheim van de legendarische en evengoed geheimzinnige Ouden te vinden moet zijn.
Schrijver: Tara K. Harper
Oorspronkelijke titel: Wolfwalker
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789029056625
Uitgever: Meulenhoff
De grijze gezel
De genezeres Diane en haar 'tweelinggeest', de grijze wolf Hishn, staan in nauw telepathisch contact met elkaar. Samenwerkend zijn ze als geen ander in staat sporen te volgen. Ook beheersen ze, met gezamenlijke inspanning, het fenomeen Ovousibas, de eeuwenoude geneesmethode waarbij mens en dier met mentale kracht van binnenuit worden genezen.

Als De grijze gezel opent, spannen de verkenners van de wrede vijand die op het punt staat het land van Diane binnen te vallen zich tot het uiterste in om Diane en haar reisgenoot te onderscheppen. De reden? Alleen Diane en Hishn weten af van de dreigende invasie die het volk van de genezeres wacht.

Een levensgevaarlijke tocht door een bevroren berglandschap en een ronduit vijandige omgeving van wouden en meren wacht het onafscheidelijke tweetal. Bovendien, haast is geboden, want het is maar de vraag of ze op tijd zullen komen.
Schrijver: Tara K. Harper
Oorspronkelijke titel: Shadowleader
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029056632
Uitgever: Meulenhoff

Gerelateerde schrijvers