Boekenplank:
Kies

Boeken van Caroline Harvey


Overzicht

  • De dochter van dominee Harding - Parson Harding's daughter
  • De koperen dolfijn - The brass dolphin
  • Het ritme van de zon - The steps of the sun

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dochter van dominee Harding
Eerwaarde Henry Harding, dominee van een klein gehucht in Dorset, is een charmante man. Helaas heeft het lot hem enkele kinderen toebedeeld die lang niet zo innemend zijn. Caroline Harding is volgens Lady Lennox nog de knapste van het stel, maar men is het erover eens dat Caroline maar een onbeduidend persoontje is. Caroline, al zesentwintig, heeft geen vooruitzichten op een beter leven. Ze koestert één heerlijke herinnering aan een bewonderaar toen ze achttien was, maar deze John Gates - een neef van de familie Lennox - is naar India gegaan en is haar vergeten. Dat denkt ze althans. Wanneer Lady Lennox haar vertelt dat John per brief om haar hand heeft gevraagd, wijst Caroline hem aanvankelijk af. Ze heeft zo haar vermoedens dat Lady Lennox John onder druk heeft gezet om haar ten huwelijk te vragen, maar enkele noodlottige gebeurtenissen laten Caroline geen andere keus dan Lady Lennox' aanbod te aanvaarden. In oktober 1776 stapt Caroline Harding op de boot naar India, op weg naar een nieuw leven en naar een man die ze al acht jaar niet heeft gezien.
Schrijver: Caroline Harvey
Oorspronkelijke titel: Parson Harding's daughter
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-5831-129-5
Uitgever: Sirene
De koperen dolfijn
Engeland 1938. Wanneer de 20-jarige Lila Cunningham ontdekt dat zij en haar bon vivant vader op de rand van faillissement staan, accepteert ze dankbaar een aanbod van een huis op Malta. Op dit eeuwenoude eiland, in de luisterrijke maar inmiddels vervallen Villa Zonda, wordt Lila verliefd op de neef van haar werkgever, Anton. Zijn charmes en rijkdom lijken haar het comfortabele leven te kunnen bieden waarvan ze altijd gedroomd heeft. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Terwijl de Duitse bombardementen Malta verwoesten, leert Lila te leven met angst en ontberingen. Maar ze ontdekt ook de waarde van echte liefde en welke dromen het werkelijk waard zijn om voor de vechten...
Schrijver: Caroline Harvey
Oorspronkelijke titel: The brass dolphin
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-5831-099-X
Uitgever: Muntinga
Het ritme van de zon
Zuid-Afrika, 1899. Tijdens de Boerenoorlog raken de levens van drie jonge mannen met elkaar verwikkeld. Matthew Paget, rebels en onbezonnen en op zoek naar avontuur, meldt zich aan bij het Engelse leger om te gaan vechten in Zuid-Afrika. Daar wordt hij verliefd op de dochter van een van zijn vijanden... Will Marriott, zijn neef, is een overtuigd patriot en heeft altijd geloofd in de grootsheid van Engeland en de glorie van een oorlog. Maar zijn kameraden vinden een voor een de dood en hij wordt zelf verraden door een vriend. Het enige wat niet verandert, is zijn liefde voor Frances, de zus van Matthew Paget... Hendon Bashford is een man die niets uit de weg gaat om te krijgen wat hij wil. Als halve Boer, halve Engelsman is hij bovendien niemand verantwoording schuldig, waardoor hij in staat is om het leven van menig eerbaar man te verwoesten... Terwijl het geweld steeds meer levens eist, bereiken de levens van deze drie mannen, en de vrouwen die zij liefhebben, een onverwachte climax.
Schrijver: Caroline Harvey
Oorspronkelijke titel: The steps of the sun
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-5831-230-5
Uitgever: Sirene

Gerelateerde schrijvers