Boekenplank:
Kies

Boeken van Ali Hazelwood

Meer over Ali Hazelwood

Genres: Fantasy / SF, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Ali Hazelwood


Overzicht

  • Bride - Bride
  • Check & mate - Check & mate
  • Not in love - Not in love

Love Hypothesis

  1. De liefdeshypothese - The love hypothesis
  2. Love on the brain - Love on the brain
  3. Love, theoretically - Love, theoretically

gedetailleerd overzicht

OverzichtBride

Een liefde om je tanden in te zetten...

Misery Lark is een buitenbeentje. En de dochter van de machtigste vampier van Noord-Amerika. Twee dingen die elkaar - op z'n zachtst gezegd - nogal bijten...

Misery's rustige leventje tussen de mensen is voorbij wanneer haar vader haar als troef inzet voor een historische wapenstilstand met hun grootste vijanden - de weerwolven. Haar rol in dit pact? Ze moet trouwen met Lowe Moreland, de alfaweerwolf.

Lowe voldoet precies aan het beeld dat Misery van weerwolven heeft: wreed, onverschrokken en autoritair. Maar Misery heeft zo haar eigen redenen om zich over te geven aan dit gearrangeerde huwelijk. Ze zet alles op alles om terug te krijgen wat ooit van haar was - zelfs als dat betekent dat ze haar leven zal moeten delen met een weerwolf.

Schrijver: Ali Hazelwood
Oorspronkelijke titel: Bride
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789000392025
Ebook: 9789000392032
Uitgever: Van Goor
Check & mate

De liefde is aan zet...

Mallory Greenleaf was ooit een aanstormend schaaktalent, maar is nu helemaal klaar met de sport. Schaken heeft alles in haar leven overhoop gegooid. Wanneer ze met tegenzin meedoet aan een laatste liefdadigheidstoernooi, verslaat ze geheel onverwacht Nolan Sawyer; de huidige wereldkampioen en het enfant terrible van de schaak-scene.

Nog onverwachter is zijn verlangen om het opnieuw tegen haar op te nemen. Welke zet zit hierachter? Als Mallory slim is, loopt ze weg. Game over. Maar de zeer welkome geldprijzen van de toernooien lonken. Gaandeweg ontdekt Mallory niet alleen dat er ook buiten de hal spelletjes worden gespeeld, maar ook dat het schaakbord nog altijd een magische aantrekkingskracht op haar heeft - net als die ene geduchte tegenstander...

Schrijver: Ali Hazelwood
Oorspronkelijke titel: Check & mate
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789000385034
Ebook: 9789000385041
Uitgever: Van Goor
Not in love

Hij pakt alles wat van haar is. Ook haar hart...

Rue Siebert heeft misschien geen perfect leven, maar ze heeft haar zaken wel op orde. Ze heeft een succesvolle carrière als biotech engineer bij Kline, een veelbelovende start-up op het gebied van levensmiddelentechnologie. Alles gaat goed, totdat het erop lijkt dat Kline wordt overgenomen en de potentiële en dominante CEO, Eli Killgore, alles dreigt te laten instorten waar Rue en haar collega’s zo hard voor hebben gewerkt.

De aantrekkingskracht tussen Rue en Eli is echter niet te missen en het knettert in het laboratorium - letterlijk en figuurlijk. De twee spreken af dat hun affaire duurt tot duidelijk is of de overname van Kline definitief doorgaat. Maar of dat nu zo’n goed idee is...

Schrijver: Ali Hazelwood
Oorspronkelijke titel: Not in love
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789000394647
Ebook: 9789000394654
Uitgever: Van Goor

Love HypothesisDe liefdeshypothese

Liefde is een aantrekkingskracht die zelfs de wetenschap niet kan verklaren...

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus.

Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde.

Schrijver: Ali Hazelwood
Oorspronkelijke titel: The love hypothesis
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044364859
Ebook: 9789044364866
Uitgever: The House of Books
Love on the brain

In de door mannen gedomineerde wereld van neurowetenschappen is het levensmotto van Bee Königswasser duidelijk: wat zou Marie Curie doen?

Als NASA haar de leiding zou geven over een droomproject zou Marie zonder aarzeling accepteren. Duh. Maar de koningin van de moderne natuurkunde hoefde nooit samen te werken met Levi Ward. Zijn gevoelens voor Bee zijn duidelijk: aartsvijanden werken het best elk in hun eigen Galaxy, far, far away.

Nu ontbreekt haar apparatuur, negeert het personeel haar en is haar droomproject naar de maan. Het enige wat nog telt is: wat gaat Bee Königswasser doen?

Schrijver: Ali Hazelwood
Oorspronkelijke titel: Love on the brain
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044365719
Ebook: 9789044365726
Uitgever: The House of Books
Love, theoretically

Theoretische fysicus Elsie Hannaway leeft in een multiversum: om haar schamele salaris als wetenschapper te compenseren biedt ze haar diensten aan als nepvriendin.

Maar op een dag botsen haar parallelle werelden: de irritant aantrekkelijke Jack Smith - die haar kent als de vriendin van zijn broer en als bibliotheekmedewerkster - moet beslissen of ze haar droombaan bij MIT krijgt. Bovendien voert hij als experimentele fysicus een bittere vete tegen de theoretische fysica.

Elsie bevindt zich op een wetenschappelijk slagveld en moet zichzelf ook nog verdedigen tegen Jacks zwaartekrachtveld. Of wordt het tijd dat Elsie haar theorieën over liefde in de praktijk brengt?

Schrijver: Ali Hazelwood
Oorspronkelijke titel: Love, theoretically
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789044366860
Ebook: 9789044366877
Uitgever: The House of Books

Gerelateerde schrijvers