Boekenplank:
Kies
 • Home
 • H
 • Frédérique Hébrard

Boeken van Frédérique Hébrard


Overzicht

 • De harem - Le harem
 • De parfumeur - Esther Mazel
 • Een zomer in Zuid-Frankrijk - Un mari c'est un mari
 • Familiesages
 • Het laatste feest - Le grand bâtre
 • Lentenocturne - La vie reprendra au printemps
 • Onder de kastanjebomen - Les châtaigniers du désert
 • September - Le mois de septembre
 • Terug naar de Provence - Le château des oliviers
 • Vrouw van de wereld - Le mari de l'ambassadeur

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe harem
Fotografe Gabrielle de Nogarède zit op een Grieks eilandje te wachten op het belangrijkste telefoontje uit haar leven. Ze zal weldra te horen krijgen of ze het kind dat ze bij zich heeft mag adopteren. Dit gegeven is aanleiding voor een intrigerende terugblik op het avontuurlijke leven van Gabrielle. Daarin speelt een verboden foto van een harem in een onbekend Arabisch koninkrijk, waardoor ze als jong meisje gefascineerd raakte, een cruciale rol. Vele jaren later, inmiddels getrouwd, treedt de oosterse wereld voor Gabrielle weer op de voorgrond wanneer haar echtgenoot Igor voor de opnamen van zijn film De Harem naar Turkije vertrekt en daar de beeldschone Engelse actrice Pearl leert kennen. Er ontstaat een gepassioneerde verhouding à trois. Het huwelijk van Igor en Gabrielle houdt stand wanneer Pearl uit hun leven verdwijnt, maar kinderen krijgen ze tot hun spijt niet. Als Gabrielle, jaren na het overlijden van haar man, naar het oosten reist voor een reportage over een Arabisch koninkrijk, ontdekt ze dat Igor mogelijk een kind, een meisje, heeft nagelaten. In de dramatische verwikkelingen die volgen komt ze op het spoor van dat meisje.
Schrijver: Frédérique Hébrard
Oorspronkelijke titel: Le harem
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-295-2090-6
Uitgever: Archipel
De parfumeur
Esther Mazel is in de Tweede Wereldoorlog als kind liefdevol opgenomen door een protestants gezin in de Cevennen. Eenmaal volwassen krijgt Esther uit het niets een brief van een New Yorkse advocaat met informatie over de lotgevallen van haar mysterieuze vader. Het lot blijkt haar gunstig gezind. Ze weet de top in haar vak te bereiken en als parfumeur van internationale faam leidt ze een opwindend leven, heeft veel aanzien en behoort tot de beau monde. Maar dan slaat het leven genadeloos toe. De mensen die haar het meest dierbaar zijn vallen één voor één weg en haar kinderloosheid bezorgt haar blijvend verdriet. Ook haar grote liefde lijkt voorgoed afscheid van haar te nemen. Om tot bezinning te komen keert ze terug naar de bergen waar ze haar jeugd doorbracht. Hier probeert ze een antwoord te vinden op de grote levensvragen die haar niet met rust laten.
Schrijver: Frédérique Hébrard
Oorspronkelijke titel: Esther Mazel
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-295-2210-0
Uitgever: Archipel
Een zomer in Zuid-Frankrijk
Ergens tussen Nimes en Montpellier, te midden van de wijnaarden en lavendelstruiken, staat Foncaude: het grote buitenuis dat al een eeuw aan de famiie toebehoort. Elk jaar brengen Ludovique en haar man Jean, een beroemde musicus, er met hun kinderen de zomer door. Die ene zomer verloopt alles anders dan gewoonlijk: het huis wordt bestormd door vrienden, en een paar nichtjes en een jonge studente die nogal opvallend geïmponeerd is door Jean. En vice versa. En alle gasten blijven hangen. Ludovique ontvangt ze hartelijk, maakt heerlijke maaltijden voor ze klaar en speelt de perfecte gastvrouw. Maar de gezelligheid loopt wat haar betreft de spuigaten uit als er ook nog speciaal voor haar man een vedette langskomt wier verjaardag moet worden gevierd. De maat is vol. Zonder bericht achter te laten neemt Ludovique de benen, en ze trekt zich terug in een hotel aan de kust. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Een vrouw blijft een vrouw.
Schrijver: Frédérique Hébrard
Oorspronkelijke titel: Un mari c'est un mari
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-295-2176-7
Uitgever: Archipel
Familiesages
De omnibus Familiesages bevat de volgende boeken: Terug naar de Provence Een zomer in Zuid-Frankrijk De parfumeur
Schrijver: Frédérique Hébrard
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6305-089-5
Uitgever: De Arbeiderspers
Het laatste feest
Het is augustus 1913. De familie Cabreyrolle d'Azerac geeft een groot feest ter ere van de negentigste verjaardag van overgrootvader Eugene en de tiende verjaardag van achterkleinzoon Guilhem. Iedereen uit de Camargue is aanwezig om eer te bewijzen aan de adellijke familie Azerac, die oeroude wortels heeft in het magische landschap tussen de armen van de Rhone en de Middellandse Zee. Een landschap dat wordt gedomineerd door pikzwarte stieren en smetteloos witte paarden, en waar alles draait om 'het geloof in de stieren', die er door gardians worden gehoed en gefokt voor de beroemde stierengevechten. Eugenes zoon Auguste keert deze traditie echter de rug toe en stort zich in het zakenleven. Hij gaat een riskante financiële transactie aan met de Bourriechs, een schatrijke bankiersfamilie uit Marseille, met als inzet een huwelijk tussen zoon Charles Bourriech en zijn eigen dochter Faustine. Maar de beeldschone Faustine is verliefd op een Spaanse torero en weigert in te stemmen met het huwelijk. Ze slaat op de vlucht. De gevolgen zijn niet te overzien: Charles pleegt zelfmoord, de Bourriechs zweren wraak en ontnemen de Azeracs vrijwel alles wat ze bezitten, Auguste sterft aan een gebroken hart. Deze gebeurtenissen zijn nog maar de opmaat tot meer noodlottige ontwikkelingen. De vloek die op de Azeracs rust zal zich voortzetten tot in generaties erna...
Schrijver: Frédérique Hébrard
Oorspronkelijke titel: Le grand bâtre
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-295-2148-1
Uitgever: Archipel


Lentenocturne
Bertrand, 46 jaar, heeft het - zoals men dat noemt - helemaal gemaakt. Hij staat aan het hoofd van een bloeiend chemisch concern. Zijn huwelijk en gezinsleven geven hem weliswaar geen reden tot volmaakt geluk, maar alles verloopt volgens de regels van het spel en daarin kan elk gezinslid zich vinden. Al enige tijd voelt Bertrand zich niet helemaal in orde. Tijdens een zakenreis naar Zwitserland laat hij zich in een beroemde kliniek onderzoeken. Het is daar dat zijn rustig, uitgestippeld en vastgelegd bestaan wordt geschokt: de oude, levenservaren, vertrouwenwekkende mannelijke specialist die hij verwacht blijkt een jonge, blonde, aantrekkelijke vrouw te zijn. En Bertrand wordt, ondanks zijn aanvankelijk verzet, verliefd op haar. Zijn liefde blijft niet onbeantwoord en arts en patiënt ervaren beiden een herbeleving van hun fysieke aantrekkingskracht en het volmaakte geluk lijkt gevonden. De resultaten van de medische onderzoeken spreken echter voor zich en Hilde Mahler staat voor een moeilijke keuze. Mag zij een man zijn laatste levensgeluk ontzeggen door hem te confronteren met de feiten of gelden ook voor haar de regels van het spel?
Schrijver: Frédérique Hébrard
Oorspronkelijke titel: La vie reprendra au printemps
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-245-0694-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Onder de kastanjebomen
Marie van Walheim, een beeldschone jonge theologe van eind twintig, brengt vanuit de Elzas een spontaan bezoek aan haar adoptiebroer Johann, die zojuist is geïnstalleerd als dominee in de Cevennen. Zij verkeert in de veronderstelling dat het prachtige landschap het enige is wat er voor haar te ontdekken valt. Bij aankomst blijkt dat Johann zojuist plotseling is overleden. De gebeurtenis ervaart Marie als een schok, en ze besluit te blijven in de streek waar haar wortels liggen. Die beslissing maakt onder meer dat ze wordt gedwongen te kiezen tussen het geloof, dat ze altijd heeft afgewezen, en haar liefde voor haar Amerikaanse verloofde, die ze, tot dan toe, als onwankelbaar beschouwde. Marie put haar kracht en inspiratie bij het nemen van haar zware besluit uit het van historie doortrokken gebied, en de oeroude kastanjebomen.
Schrijver: Frédérique Hébrard
Oorspronkelijke titel: Les châtaigniers du désert
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-6305-197-2
Uitgever: Archipel
September
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.
Schrijver: Frédérique Hébrard
Oorspronkelijke titel: Le mois de septembre
Eerste uitgave: 1956
Uitgever: Van Stockum
Terug naar de Provence
Tussen de Rhône en de Mont-Ventoux ligt de wijngaard uit Estelle Labories jeugd. Tijdens de jaarlijkse reünie op het inmiddels vervallen familielandgoed besluit Estelle niet naar Parijs terug te gaan maar in het Arcadië van haar jeugd te blijven. Er lijkt echter een vloek op het landgoed te rusten. Een projectontwikkelaar dreigt het van de kaart te vegen en er een pretpark te bouwen. Hij wordt in zijn plannen gesteund door de vrouwelijke burgemeester, die nog een rekening te vereffenen heeft met Estelle. En dan is er nog de ontzettende geschiedenis van Estelles grootmoeder Apolline die een spookachtig spanningselement toevoegt aan het toch al wervelende verhaal.
Schrijver: Frédérique Hébrard
Oorspronkelijke titel: Le château des oliviers
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-295-2139-2
Uitgever: Archipel
Vrouw van de wereld
Sixtine Bader, wees, groeit op op Walheim, een oud familielandgoed in de Elzas. Van haar grootvader, Morand Bader, krijgt ze een ongebruikelijke opvoeding: al op jonge leeftijd wordt ze ingewijd in religie, politiek en literatuur. Sixtine ontwikkelt zich tot een briljante juriste en ze treedt in het huwelijk met de steenrijke Amerikaanse zakenman Jimmy Harper. Op haar trouwdag maakt ze kennis met de arts en wetenschapper professor Pierre-Baptiste Lambert, een ontmoeting die haar leven een totaal andere wending zal geven. Samen met Pierre-Baptiste komt Sixtine, inmiddels opgeklommen tot ambassadeur, vast te zitten in een Zuid-Amerikkanse bananenrepubliek. Na een spectaculaire reddingsactie keren ze, inmiddels bekend over de hele wereld, met negen geredde weeskinderen terug in Frankrijk. Sixtine scheidt van haar man en trouwt met Pierre-Baptiste. Er is echter iemand die hun het geluk niet gunt en alles in het werk stelt hun leven kapot te maken. Er worden diepe wonden geslagen, maar de hechte band met de mensen die ze als een internationale liefdevolle familie om zich heen verzameld heeft, maakt dat deze kunnen helen.
Schrijver: Frédérique Hébrard
Oorspronkelijke titel: Le mari de l'ambassadeur
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-6305-048-8
Uitgever: Archipel

Gerelateerde schrijvers