Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Kaui Hart Hemmings

Boeken van Kaui Hart Hemmings

Meer over Kaui Hart Hemmings

Genre: Roman

Geboren: 1975


Overzicht

  • De afstammelingen - The descendants
  • Mogelijkheden - The possibilities

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe afstammelingen
Matthew King stamt af van de Hawaïaanse koninklijke familie. Hij leidt een gelukkig leven, totdat zijn charismatische vrouw Joannie in coma raakt. Binnen enkele weken zal ze van de beademing worden gehaald.

Voor het eerst staat Matthew er met zijn beide dochters alleen voor. De betweterige Scottie van tien schreeuwt om aandacht en oudste dochter Alex van zeventien is ex-model en ex-drugsgebruiker. Matthew heeft geen flauw idee hoe hij met deze twee moet omgaan.

Dan blijkt dat Joannie al maanden een affaire had met de man die waarschijnlijk haar enige echte liefde was. Matthew dwingt zichzelf om te onderzoeken wat hij zijn vrouw verschuldigd is. Samen met zijn dochters besluit hij op pad te gaan, op zoek naar de minnaar van zijn vrouw. Het wordt een memorabele reis, vol pijnlijke inzichten, verrassingen en onverwachte humor.
The Descendants - 2011
Regisseur: Alexander Payne
Cast: George Clooney, Judy Greer, Matthew Lillard, e.a.
Schrijver: Kaui Hart Hemmings
Oorspronkelijke titel: The descendants
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047502043
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Mogelijkheden

Sarah St. John kan het nog niet bevatten: haar twintigjarige zoon Cully is dood. Drie maanden geleden is hij vlak bij hun woonplaats Breckenridge in Colorado tijdens het skiën in een lawine terechtgekomen. En nu moet ze verder met haar leven.

Zo goed en zo kwaad als het gaat doorloopt Sarah alle stadia van rouw: woede, verdriet en zelfs acceptatie. Haar vader, die bij haar inwoont, spoort haar aan om haar werk als verslaggever voor de lokale omroep weer op te pakken. Maar haar baan lijkt betekenisloos en leeg. Haar beste vriendin, die over de gave beschikt altijd precies de verkeerde dingen te zeggen, vindt dat ze Cully's spullen moet uitzoeken. Maar hoe kan ze de laatste sporen die Cully heeft achtergelaten uitwissen?

Sarah maskeert haar verdriet met sarcasme en leert langzaam omgaan met haar verlies. Maar dan staat Kit op de stoep - met een onthulling die alles verandert.

Schrijver: Kaui Hart Hemmings
Oorspronkelijke titel: The possibilities
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789000334575
Ebook: 9789000334582
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Gerelateerde schrijvers