Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Ellen den Hollander

Boeken van Ellen den Hollander

Ellen den Hollander studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden. Ze werkt als journalist bij het Algemeen Dagblad.

Meer over Ellen den Hollander

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1969


Overzicht

  • De primeur
  • Door het vuur
  • Noodtoestand
  • Over de grens

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe primeur
Timo lijkt in alle opzichten de ideale verslaggever: serieus, ambitieus en sympathiek. Op een koude herfstochtend wordt hij dood gevonden op het dak onder de balustrade van zijn appartement. De ervaren journalist Evelien Bos dacht haar collega goed te kennen, en ook de adjunct-hoofdredacteur van de krant, Ted Damen, is verbijsterd door de plotselinge dood van sterverslaggever Timo. Hij heeft zelf de jonge onderzoeksjournalist een klein jaar geleden weggekaapt bij een opinieweekblad. Heeft hij een fout gemaakt?
Schrijver: Ellen den Hollander
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-214-4135-1
Uitgever: Q
Door het vuur
Heleen Vermeer keert terug naar haar geboortestad Kampen als de ouders van haar jeugdvriendin Francine bij een verkeersongeluk om het leven komen. Bij toeval ontdekt ze dat het echtpaar grote schulden had en lid was van een extremistische geloofsgemeenschap. Heleen begint te vermoeden dat het geen ongeluk was en schakelt de politie in. Ze raakt nauw betrokken bij het onderzoek en reist naar de Ardennen, waar Francine in retraite is gegaan, om haar vriendin ervan te overtuigen dat ook zij moet vrezen voor haar leven. Maar brengt Heleen daarmee zichzelf en haar dochtertje niet in gevaar? Door het vuur is een meeslepende literaire thriller over bedrog en fraude, en over de verwoestende kracht van een sekte.
Schrijver: Ellen den Hollander
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-214-3748-4
Uitgever: Q
Noodtoestand
Wim Paardenkoper, de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, wordt dood in zijn huis gevonden. Zijn partij moet met spoed op zoek naar een nieuwe bewindsman. Criminoloog Joost van Bronckhorst lijkt de ideale kandidaat: hij is slim en kent het politiek bedrijf. Maar is hij opgewassen tegen de enorme taak die hem te wachten staat? En loopt hij zelf geen gevaar?
Schrijver: Ellen den Hollander
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021454764
Uitgever: Q
Over de grens

Hoe ver ga je voor succes? Hoe ver voor je vrijheid?

Journalist Amy Muller scoort de ene na de andere primeur voor haar krant De Tijd. Ze zorgt er zelfs voor dat een schandaal rondom een vooraanstaande politicus aan het licht komt. Allemaal dankzij een tipgever, wiens bestaan Amy angstvallig geheim houdt voor de hoofdredactie. Ze is te verlegen om zelf op onderzoek uit te gaan. Maar zijn de motieven van haar bron wel zuiver?

Wanneer ze in contact komt met een Koerdische vluchtelinge wier nichtjes bij aankomst in Nederland zijn ontvoerd, zet Amy haar schroom overboord en begint ze aan een zoektocht die haar de grimmige wereld van de mensenhandel in leidt.

Schrijver: Ellen den Hollander
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789021401904
Uitgever: Q

Gerelateerde schrijvers