Boekenplank:
Kies
  • Home
  • J
  • Geoffrey Jenkins

Boeken van Geoffrey Jenkins


Overzicht

  • De brandende zee - A twist of sand
  • De diamantbron - The river of diamonds
  • De greep van het ijs - A grue of ice
  • De holle zee - Scend of the sea
  • Het wrak van de U-160 - A bridge of magpies
  • Jetwind - A ravel of waters

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe brandende zee
Stein zag het gevaar. Hij werd vaalgroen en trok de Luger. 'Terug', gilde hij. 'Volle kracht achteruit.' Hij deed een wanhopige greep naar de telegraaf en smeet John, die aan het stuurwiel stond, tegen de grond. Voor Stein was ik niet bang, maar voor de zandbanken van Curva dos Dunas als de dood. 'Stommeling', schreeuwde ik. En terwijl ik het wiel liet teruglopen, sloeg ik hem met mijn linkerhand neer. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Het geheim van Curva dos Dunas.
Schrijver: Geoffrey Jenkins
Oorspronkelijke titel: A twist of sand
Eerste uitgave: 1959
ISBN/EAN: 90-218-2988-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De diamantbron
Een aantal mannen is bezeten van het idee dat er op de zeebodem voor de kust van Zuidwest-Afrika onschatbare hoeveelheden diamanten te vinden moeten zijn. Met een speciaal ontworpen installatie, die gestationeerd wordt bij het Kwikzilvereiland, waarvan de bodem altijd in beweging is en waar zelfs de doden geen rust vinden, willen zij de diamanten bergen. Maar bij hun pogingen worden zij steeds weer gedwarsboomd door de mysterieuze Fred Sheldon, die op het onheilspellende eiland de macht uitoefent. Wie is deze Sheldon en wat is het geheim dat hij zo zorgvuldig voor zich houdt? * Dit boek is ook uitgebracht onder de titels Diamantrivier & De man die niet bestond.
Schrijver: Geoffrey Jenkins
Oorspronkelijke titel: The river of diamonds
Eerste uitgave: 1964
ISBN/EAN: 90-218-3341-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De greep van het ijs
Bruce Wetherby, Engels marineveteraan, kent de Zuidelijke IJszee en haar gevaren. Hij weet van het bestaan van het geheimzinnige Thompson Eiland, verscholen in een eeuwige mist. Hij zoekt naar onbekende stromingen in de woelige zee en daarbij brengt zijn onverschrokkenheid hem in nood. Maar de redding komt: spectaculair en gedurfd. De prijs is hoog: hij raakt verwikkeld in een meedogenloze jacht op de blauwe vinvis, een gewilde, maar verboden prooi. Gaat het om de blauwe vinvis of jagen de walvisvaarders het geheim van Thompson Eiland na? Of... is elke jacht gedoemd te eindigen in de onbarmhartige greep van het ijs? * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De voet van de albatros.
Schrijver: Geoffrey Jenkins
Oorspronkelijke titel: A grue of ice
Eerste uitgave: 1962
ISBN/EAN: 90-218-3231-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De holle zee
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.
Schrijver: Geoffrey Jenkins
Oorspronkelijke titel: Scend of the sea
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 90-218-3206-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het wrak van de U-160
Langzaam kwam de U-160 naar boven. Dit was het juiste ogenblik. Ik dook. Het water was ijskoud. Ik schoot naar beneden in de zwarte schaduw van het wrak. De onderkant zat vol roest en algen. Maar terwijl ik omhoog zwom raakte mijn hand iets glads. Hijgend van schrik kwam ik aan de oppervlakte. 'Uit de buurt,' schreeuwde ik. 'Er zit nog een half-afgevuurde torpedo onder.'
Schrijver: Geoffrey Jenkins
Oorspronkelijke titel: A bridge of magpies
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-218-2929-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Jetwind
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.
Schrijver: Geoffrey Jenkins
Oorspronkelijke titel: A ravel of waters
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-6564-012-6
Uitgever: Mingus

Gerelateerde schrijvers