Boekenplank:
Kies

Boeken van Chris Jordan

Meer over Chris Jordan

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Rodman Philbrick, W.R. Philbrick, William R. Dantz

Geboren: 1951

Website: Chris Jordan


Randall Shane

  1. Ontvoerd - Taken
  2. Vermist - Trapped
  3. Verscheurd - Torn
  4. In duisternis gehuld - Measure of darkness

gedetailleerd overzicht

Randall ShaneOntvoerd
Een doodgewone zaterdag in juni. De zon schijnt, en op het sportveld praten ouders en kinderen nog even na over de wedstijd. Tommy Bickford vraagt zijn moeder of hij een ijsje mag gaan halen.

Kinderen horen niet ontvoerd te worden. Maar Kate Bickford wordt genadeloos geconfronteerd met het feit dat niet iedereen zich aan deze regel houdt. Want in de auto wacht ze tevergeefs op de terugkomst van haar prachtige, lastige, grappige zoon.

Hopend dat het allemaal een misverstand is, haast ze zich naar huis. Maar in plaats van Tommy treft ze daar zijn ontvoerder aan. In ruil voor haar zoon eist hij geld. Hij heeft de ontvoering gepland als een militaire operatie, en als ze hem niet strikt gehoorzaamt, zullen de gevolgen gruwelijk zijn.

Om Tommy terug te krijgen, is Kate bereid alles te doen wat de kidnapper van haar vraagt. Tot ze het ware motief achter zijn daad ontdekt. Ze realiseert zich dat hij niet zal stoppen voordat hij heeft wat hij wérkelijk wil: het leven van haar kind.
Schrijver: Chris Jordan
Oorspronkelijke titel: Taken
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-8550-099-0
Uitgever: Mira Books
Vermist

Alleenstaande moeder Jane Garner maakt zich grote zorgen wanneer ze ontdekt dat haar zestienjarige dochter, Kelly, is verdwenen. Ze heeft alleen een vaag briefje achtergelaten. Sinds Kelly haar leukemie heeft overwonnen, stort ze zich vol overgave in het leven - een beetje té vol overgave in de ogen van haar moeder.

Tot Janes grote frustratie denkt de politie dat Kelly ervandoor is met haar vriendje Seth. Een vriendje van wie Jane nog nooit had gehoord. Wel komt ze er al snel achter dat Kelly deze Seth op internet heeft ontmoet, en dat hij geen jongen is, maar een volwassen man.

Een angstig telefoontje van Kelly is de laatste druppel. Wanhopig omdat niemand gelooft dat haar dochter tegen haar wil wordt vastgehouden, roept Jane de hulp in van voormalig FBI-agent Randall Shane. Een zenuwslopende zoektocht begint...

Schrijver: Chris Jordan
Oorspronkelijke titel: Trapped
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789034752253 - IBS Thriller 184
Uitgever: Harlequin
Verscheurd

Humble, New York, schudt op zijn grondvesten als de plaatselijke basisschool door een bom wordt opgeblazen. Eén kind, de tien jaar oude Noah Corbin, heeft de aanslag niet overleefd, blijkt uit het politieonderzoek. Maar Haley Corbin is niet overtuigd. Kan het zijn dat haar zoon, gewond misschien, toch nog leeft? Of heeft iemand hem meegenomen?

De politie en haar stadsgenoten verklaren haar voor gek vanwege haar pogingen haar zoon te vinden, dus vestigt ze haar laatste hoop op Randall Shane, een voormalig FBI-agent die een aantal spectaculaire reddingen op zijn naam heeft staan van vermiste en doodgewaande kinderen.

Na een gezamenlijke zoektocht belanden Haley en Shane op een afgelegen plek in de Rocky Mountains; de thuisbasis van een beruchte geheimzinnige sekte. Haley vreest dat de sekte iets te maken heeft met Noahs verdwijning, en dat zij er alles aan zullen doen om hun geheimen te beschermen...

Schrijver: Chris Jordan
Oorspronkelijke titel: Torn
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789034753526 - IBS Thriller 103
Uitgever: Harlequin
In duisternis gehuld

Wanneer Randall Shane - gespecialiseerd in het opsporen van kinderen en momenteel diep in de problemen - in het zwaarbeveiligde kantoor van privédetective Naomi Nantz, zijn verhaal doet, vliegt opeens het raam aan diggelen en dringen gemaskerde mannen de ruimte binnen. Ze nemen Randall mee, en een paar seconden later is alles voorbij.

De secretaresse van Naomi, Alice, heeft al heel wat meegemaakt in haar tijd bij het bureau, maar deze brutale actie slaat alles. Wie heeft Randall ontvoerd, en waarom? En wat hebben een vermoorde kwantumgeleerde, een vermist kind dat misschien niet bestaat, de moord op een excentrieke miljardair en een bevroren lijk met de zaak te maken?

Het is aan Alice om alle feiten die aan het licht komen te ordenen. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat de ontvoering van Randall nog maar het topje van de ijsberg is en dat ze niet alleen met een ontvoerder te maken hebben, maar met een meedogenloze moordenaar...

Schrijver: Chris Jordan
Oorspronkelijke titel: Measure of darkness
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789034753052 - IBS Thriller 58
Uitgever: Harlequin

Gerelateerde schrijvers