Boekenplank:
Kies

Boeken van Susan Juby

Susan Juby (Ponoka, Canada) kreeg bekendheid met haar Young Adult boeken voor ze begon aan romans voor volwassenen.

Meer over Susan Juby

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1969

Website: Susan Juby


Woefield

  1. Het kippencollectief - Home to Woefield
  2. Terugkeer naar het kippencollectief - Republic of dirt

Young Adult

  • Het modeproject - The fashion committee
Young Adult

gedetailleerd overzicht

WoefieldHet kippencollectief

Wanneer Prudence Burns de verlaten boerderij van een verre oom erft, besluit ze vol New Yorks idealisme en met een overdaad aan energie om er een eco-farm van te maken. Maar eenmaal aangekomen op het Canadese platteland, treft ze niet veel meer aan dan een maanlandschap, een halfgeschoren, getraumatiseerd schaap en de norse voorman Earl.

Prudence schakelt de hulp in van haar lusteloze buurjongen, de alcoholische, mislukte wannabe-blogger Seth die straatvrees heeft sinds het dramatische voorval met zijn toneellerares; en van Sara, een overgeorganiseerd elfjarig meisje dat een nieuw thuis zoekt voor haar showkippen (en misschien stiekem ook voor zichzelf...).

Samen zetten ze de hele lokale bevolking op zijn kop en krijgen ze te maken met de nodige plattelandse realiteit, maar met onverwoestbaar doorzettingsvermogen, een grote portie geluk en veel creativiteit weet Prudence de boerderij op een ludieke manier nieuw leven in te blazen.

Schrijver: Susan Juby
Oorspronkelijke titel: Home to Woefield
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789020608373
Ebook: 9789020633467
Uitgever: Pepper Books
Terugkeer naar het kippencollectief

In Terugkeer naar het kippencollectief keren alle personages terug: de onverstoorbaar idealistische Prudence krijgt last van mysterieuze ziekteverschijnselen; de norse Earl, die nog steeds stiekem een groot hart heeft, probeert de boel draaiende te houden; bloggende buurjongen Seth is ondertussen vooral op zoek naar een gewillige date; en de superslimme kleine Sara wordt verliefd op de nieuwste aanwinst van de boerderij, een halsstarrige muilezel.

Zullen ze opnieuw de boerderij van de ondergang weten te redden? Eén ding is zeker: aan hun trots, passie of koppigheid zal het niet liggen!

Schrijver: Susan Juby
Oorspronkelijke titel: Republic of dirt
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789020608472
Ebook: 9789020633528
Uitgever: Pepper Books

Young AdultHet modeproject

Deze hilarische Young Adult gaat over de modeverslaafde Charlie Dean en haar absolute tegenpool John Thomas-Smith.

Charlie ademt mode en wil niets liever dan de modewedstrijd van de Green Pastures Academy winnen. Zo kan ze een beurs krijgen voor de prestigieuze kunstopleiding waar ze heel graag heen wil. John interesseert zich helemaal niet voor mode; hij houdt zich liever bezig met het maken van metalen sculpturen in zijn garage. Maar ook hij wil naar de Green Pastures Academy. Het belooft een strijd te worden die hun levens zal veranderen...

Schrijver: Susan Juby
Oorspronkelijke titel: The fashion committee
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789020653717
Ebook: 9789020633764
Uitgever: Kluitman

Gerelateerde schrijvers