Boekenplank:
Kies

Boeken van Panos Karnezis


Overzicht

  • De orde - The convent
  • Het doolhof - The maze
  • Het verjaardagsfeest - The birthday party
  • Kleine schandalen - Little infamies

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe orde
'Hen die God wil vernietigen, drijft hij eerst tot waanzin...' Het is de eerste helft van de twintigste eeuw. Het zestiende-eeuwse klooster van Onze Lieve Vrouwe van Barmhartigheid staat eenzaam op een heuvel in een onbewoond deel van de Spaanse sierra, verborgen in een ondoordringbaar dennenbos. Zijn bewoners, zes vrouwen die afgesloten zijn van de wereld die zij verkozen achter zich te laten, zijn toegewijd aan God, eenzaamheid en stilte. Wanneer moeder-overste María Inés op een dag voor de deur van het klooster een koffer met gaten erin aantreft, zal aan het rustige en geordende leven van de zusters snel een einde komen.
Schrijver: Panos Karnezis
Oorspronkelijke titel: The convent
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-450-1663-4
Uitgever: Atlas Contact
Het doolhof
Zomer 1922. Na een reeks beslissende nederlagen tegen de Turken trekt het Griekse leger zich terug uit Klein-Azië. Duizenden soldaten spoeden naar de kust. De doden laten ze achter zich, evenals hun dromen van een wereldrijk... en één gedoemde legereenheid, waarop blijkbaar een onherroepbare vloek rust: de eenheid raakt de weg kwijt en verdwaalt in de Anatolische woestijn. Het moreel van de officieren vervliegt; hun leider heeft de hoop op ontsnapping uit de woestijn reeds opgegeven en glijdt steeds verder af in een wanhoop die hij met morfine tracht te verdoven. Elke ochtend vinden ze mysterieuze communistische folders in het kampement. Een plotselinge golf van diefstallen blijft onopgelost. En de gedachten van iedere man richten zich meer en meer op die ene afschuwelijke daad die de brigade heeft gepleegd in een ogenblik van vertwijfeling. Het tij lijkt te keren wanneer ze toevallig een dorp ontdekken, een Griekse nederzetting, door de oorlog onaangetast, waar zij denken veilig te kunnen kamperen. Maar hun Furies zijn de soldaten nog niet ontlopen: ze slepen ze mee in een primitieve idylle, die desastreuze gevolgen heeft voor zowel dorpeling als soldaat.
Schrijver: Panos Karnezis
Oorspronkelijke titel: The maze
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-450-0936-6
Uitgever: Atlas Contact
Het verjaardagsfeest
In de late zomer van 1975 ziet Marco Timoleon, een scheepsmagnaat, erop toe hoe de laatste voorbereidingen op de verjaardag van zijn dochter worden getroffen. Sinds hij erachter is gekomen dat zij zwanger is van iemand die hij niet goed genoeg voor haar acht, probeert hij haar over te halen de zwangerschap voortijdig te beëindigen. Zijn lijfarts - een jeugdvriend - zou de ingreep diezelfde dag ter plekke kunnen uitvoeren. Onder de andere genodigden van het verjaardagsfeest bevindt zich de ambitieuze biograaf van Timoleon. Het verjaardagsfeest wisselt de enerverende gebeurtenissen die plaatsvinden op de dag van het feest af met de gang naar rijkdom van de scheepsmagnaat, vanaf zijn jeugd in Turkije tot zijn oude dag - via Buenos Aires, New York, Londen en Parijs - en de pogingen van zijn jonge biograaf de ware aard van zijn studieobject aan het licht te brengen.
Schrijver: Panos Karnezis
Oorspronkelijke titel: The birthday party
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-450-1567-5
Uitgever: Atlas Contact
Kleine schandalen
De wereld van Kleine schandalen is een naamloos Grieks dorp. De personages zijn de mensen die daar wonen - de priester, de kapper, de hoer, de dokter, de naaister, de burgemeester - en zo nu en dan een dier: een centaur, een papegaai die Homerus declameert en een paard dat Geschiedenis heet. Hun levens kruisen elkaar, zoals dat gaat in een dorp, en ze kennen elkaars geheimen - de verborgen misdaden, de mysteries en de kleine schandalen die onderling besproken worden. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Zomaar een dag op Pegasus.
Schrijver: Panos Karnezis
Oorspronkelijke titel: Little infamies
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-450-0836-X
Uitgever: Atlas Contact

Gerelateerde schrijvers