Boekenplank:
Kies

Boeken van Erin Kelly

Meer over Erin Kelly

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Erin Kelly


Overzicht

  • Broadchurch - Broadchurch
  • De gifboom - The poison tree
  • De verdorde roos - The sick rose
  • Hemelbrand - The burning air

gedetailleerd overzicht

OverzichtBroadchurch
Het vreedzame Britse kustplaatsje Broadchurch wordt ruw wakker geschud als de elfjarige Danny Latimer dood wordt aangetroffen op het strand. Als blijkt dat hij vermoord is komen Alec Hardy en Ellie Miller de zaak onderzoeken. Hardy is net gepromoveerd tot inspecteur, de baan waar Miller op rekende. Hij heeft geen band met het dorp, zij is er opgegroeid en kent de mensen door en door. Dat dacht ze tenminste... Broadchurch is gebaseerd op het eerste seizoen van de gelijknamige tv-serie.
Schrijver: Erin Kelly
Oorspronkelijke titel: Broadchurch
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402301496
Uitgever: Boekerij
De gifboom
Karen is bijna afgestudeerd. Haar studententijd heeft ze doorgebracht met drie brave huisgenootjes in een keurige wijk van Londen. Maar dan ontmoet ze Biba en haar broer Rex, twee bohemiens die een leven vol drugs, drank en drama leiden in een bouwvallige villa in Highgate. Karen stort zich vol overgave in het losbandige leven dat ze nooit heeft gekend. Het drietal brengt de zomer met elkaar door in een gelukkige bedwelming, die verdoezelt dat het onheil nadert: aan het eind van de zomer verstoren twee brute moorden de idylle. Tien jaar later rijdt Karen in een auto door Londen, met Rex naast zich. Op de achterbank zit de negenjarige Alice. Karen en Alice hebben zojuist Rex opgehaald uit de gevangenis, waar hij zijn straf heeft uitgezeten. Maar was Rex wel schuldig? Welk geheim draagt Karen met zich mee? En waar is Biba? De gifboom is een knap geconstrueerde psychologische thriller, geschreven in een poëtische en verfijnde stijl, die de lezer meeneemt in de zomerse roes van de hoofdpersonages en die de kilte van het leven na de moorden voelbaar maakt.
Schrijver: Erin Kelly
Oorspronkelijke titel: The poison tree
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-414-1563-9
Uitgever: Ambo | Anthos
De verdorde roos
Paul is tijdens zijn schooltijd door zijn oudere vriend Daniel in het criminele circuit terecht gekomen. Een kleine diefstal is op verschrikkelijke wijze uit de hand gelopen, met als gevolg dat Paul nu tegen zijn vriend moet getuigen om een gevangenisstraf te voorkomen. Louisa probeert al jaren de duistere geheimen die ze met zich meedraagt te ontvluchten. Ze brengt haar dagen door met het renoveren van het park rondom een oud landhuis en wordt volledig opgeslokt door de geschiedenis van het huis. Haar rust wordt echter verstoord als ze Paul ontmoet: hij lijkt als twee druppels water op de enige persoon die ze dacht nooit meer te ontmoeten. Ze krijgen een relatie en Louisa begint te geloven dat ze weer gelukkig kan zijn. Maar al snel wordt duidelijk dat geen van beiden het verleden echt achter zich kan laten.
Schrijver: Erin Kelly
Oorspronkelijke titel: The sick rose
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-414-1965-1
Uitgever: Ambo | Anthos
Hemelbrand
Na het overlijden van Lydia MacBride proberen haar man en drie volwassen kinderen de draad weer op te pakken. Ze ontmoeten elkaar in hun vakantiewoning in het pittoreske Devon. Wat een nostalgisch samenzijn had moeten worden, loopt compleet anders. Sophie, de oudste dochter, is ongelukkig in haar huwelijk en richt zich voornamelijk op haar baby. Haar broer Felix heeft voor het eerst zijn nieuwe vriendin meegenomen. En als na een uitje Felix' vriendin en de baby zijn verdwenen, worden de MacBrides gedwongen een gebeurtenis uit het verleden onder ogen te zien.
Schrijver: Erin Kelly
Oorspronkelijke titel: The burning air
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789041422880
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers