Boekenplank:
Kies

Boeken van TJ Klune

Meer over TJ Klune

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1982

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: TJ Klune


Overzicht

  • Het gefluister achter de deur - Under the whispering door
  • Het weeshuis in de azuurblauwe zee - The house in the Cerulean Sea

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet gefluister achter de deur

Wallace Price is een gehaaide advocaat voor wie macht en aanzien de belangrijkste ingrediënten zijn voor een geslaagd leven. Wanneer Wallace plotseling overlijdt en als geest zijn eigen uitvaartdienst bijwoont, komt een gids hem halen en brengt hem naar een ongewoon theehuis.

Hugo, de eigenaar van het theehuis die over bijzondere gaven beschikt, belooft hem te helpen bij het maken van de passage naar het hiernamaals. Wallace accepteert niet zonder slag of stoot dat hij dood is, maar dankzij Hugo en de andere markante bewoners van het theehuis leert hij op wonderbaarlijke wijze als geest menselijker te zijn dan tijdens zijn leven.

Schrijver: TJ Klune
Oorspronkelijke titel: Under the whispering door
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789021467924
Uitgever: Volt
Het weeshuis in de azuurblauwe zee

Linus Baker leidt een rustig, afgezonderd leven en is maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren. Hij krijgt de bijzondere opdracht te onderzoeken of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren, die in een weeshuis op een klein eiland wonen, mogelijk een te groot gevaar voor de samenleving opleveren.

In het weeshuis wonen zes jongeren; een merkwaardig, bont gezelschap dat bestaat uit Talia (een meisjeskabouter), Theodore (een gevleugeld draakje), Phee (een boself), Chauncey (een groen, kwalachtig wezen), Sal (een jongen die een miraculeuze verandering ondergaat wanneer hij bang is) en Lucy (een zesjarige antichrist).

Arthur Parnassus is er de directeur en hij wil te vuur en te zwaard sluiting voorkomen - ook al zal hij dan zijn eigen geheim moeten prijsgeven. Linus gaat een maand op het eiland wonen. Wanneer hij gaandeweg zijn vooroordelen laat varen en niet alleen een band opbouwt met de jongeren, maar ook met Arthur, komt hij voor een dilemma te staan: moet hij de ambtelijke regels of zijn hart volgen?

Schrijver: TJ Klune
Oorspronkelijke titel: The house in the Cerulean Sea
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789021462684
Ebook: 9789021462691
Uitgever: Volt

Gerelateerde schrijvers