Boekenplank:
Kies

Boeken van Michel Laub

Michel Laub (Porto Alegre, Brazilië) is schrijver en journalist.

Meer over Michel Laub

Genre: Roman

Geboren: 1973

Website: Michel Laub


Overzicht

  • Het donderdagtribunaal - O Tribunal da quinta-feira
  • Overal en altijd weer - Diário da queda

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet donderdagtribunaal

Michel Laub beschrijft in Het donderdagtribunaal José Victor en Walter, die al jarenlang mails uitwisselen – over seks, liefde, huwelijk en verraad. José Victor biecht zijn heftige verhouding met een jongere medewerkster op en de homoseksuele Walter laat op zijn beurt weten dat hij besmet is met het aidsvirus. Als hun mails openbaar gemaakt zouden worden, zou dat hun ondergang kunnen betekenen.

En dat is precies wat de ex van José Victor doet, wanneer ze erachter komt dat hij haar al een tijd ontrouw is geweest. Het leven van José Victor wordt in één klap onder het online vergrootglas gelegd – een moderne volksrechtbank waarin geen ruimte is voor nuance en weerwoord.

Het donderdagtribunaal van Michel Laub is een urgente roman over relaties, vriendschap en de heksenjacht op social media.

Schrijver: Michel Laub
Oorspronkelijke titel: O Tribunal da quinta-feira
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026340239
Uitgever: Ambo | Anthos
Overal en altijd weer

Een kwajongensstreek pakt verkeerd uit en een dertienjarige jongen raakt gewond. Jaren later haalt zijn oud-klasgenoot hieraan herinneringen op om met zichzelf in het reine te komen.

Overal en altijd weer is het verhaal van drie generaties: een man die zijn fouten uit het verleden herbeleeft, een vader met alzheimer die geobsedeerd is met het optekenen van zijn herinneringen en een grootvader die Auschwitz heeft overleefd en schrift na schrift vult met zijn notities.

Overal en altijd weer gaat over simpele en tegelijkertijd ingewikkelde vragen, die altijd opkomen bij iemand die het wel en wee van zijn familie in ogenschouw neemt. Waarom is de wereld zoals hij is? Waarom hebben mensen elkaar lief en waarom haten ze elkaar?

Schrijver: Michel Laub
Oorspronkelijke titel: Diário da queda
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789041423122
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers