Boekenplank:
Kies

Boeken van Adam LeBor

Meer over Adam LeBor

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Adam LeBor


Overzicht

  • Het Boedapest protocol - The Budapest protocol

Non-Fictie

  • Madoff - The believers
  • Slobodan Milosevic - Milosevic

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet Boedapest protocol
Winter 1944, de Hongaarse hoofdstad Boedapest is bezet door de nazi's. Miklos Farkas breekt uit een Joods getto om eten te zoeken - in het hoofdkwartier van de nazi's. Hier krijgt hij het Boedapest protocol in handen, een document waarin de naoorlogse plannen van de nazi's worden beschreven. Miklos realiseert zich dat dit document voor altijd verborgen moet blijven, wil hij het er levend vanaf brengen. Boedapest nu. Terwijl de Europese Unie in beslag wordt genomen door de verkiezingscampagne voor de eerste president van Europa, wordt Miklos Farkas bruut vermoord. Zijn kleinzoon Alex is journalist en gaat op onderzoek uit. Hij ontdekt een ijzingwekkend complot, gesmeed in de laatste dagen van het Derde Rijk, die de economische overheersing van Europa garandeert - en plannen voor een nieuwe Holocaust. De jacht naar het Boedapest protocol is geopend... Al snel wordt Alex meegezogen in een dodelijk kat-en-muisspel, dat met de hoogst mogelijke inzet wordt gespeeld: de toekomst van Europa. Alex moet zijn eigen demonen overwinnen om het geheim van een schaduwalliantie te kunnen onthullen, waarvan de wereld dacht dat die allang was verslagen.
Schrijver: Adam LeBor
Oorspronkelijke titel: The Budapest protocol
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-453-1119-7
Uitgever: BBNC

Non-FictieMadoff
Het verhaal van de man die 150 jaar gevangenisstraf kreeg... Hoe kon meesteroplichter Bernard Madoff jarenlang het geld van beleggers investeren zonder dat deze wisten wat ermee gebeurde? Hoe wist hij zo lang het vertrouwen van zoveel mensen te behouden? Bernard Madoff - medeoprichter van de effectenbeurs NASDAQ - was een zeer gerespecteerd lid van de financiële elite in New York. Investeerders deden hun best om hun geld bij hem te mogen beleggen. Doordat het om een piramidespel bleek te gaan verdween hun geld echter, terwijl Madoff zelf almaar rijker werd. Adam LeBor schetst in Madoff een onthullend en indringend beeld van deze meesteroplichter. Hij gaat terug tot Madoffs jeugd en reconstrueert zijn weg naar de top van de financiële wereld. Dit ongelooflijke verhaal kent een ontknoping zoals in een Griekse tragedie, waarin Madoff uiteindelijk door zijn eigen zoons wordt aangegeven bij de FBI.
Schrijver: Adam LeBor
Oorspronkelijke titel: The believers
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-453-1036-7
Uitgever: BBNC
Slobodan Milosevic
Dit is de eerste internationale biografie over de man die in de Balkan een reeks van oorlogen ontketende, die met zijn retoriek het Servisch nationalisme opdreef tot een politiek van etnische zuivering en die jarenlang op sluwe wijze de internationale gemeenschap om zijn vinger wond. Welke consequenties de aanklachten tegen hem zullen hebben voor het Joegoslavië-tribunaal wegens 'misdaden tegen de menselijkheid' blijft nog te bezien. Onthutsend zijn de details van Milosevic's jeugd, het huwelijk met Mira (de Rode Heks), zijn politieke loopbaan, zijn rooftocht door de Servische staatskas (geschat op meer dan 40 miljard dollar) en zijn criminele associatie met zoon Marko. Duidelijk zal worden hoe Milosevic's persoonlijke verhouding was met politieke leiders als Radovan Karadzic en Franjo Tudjman. Maar in het bijzonder ook tekent het boek de persoonlijke relaties van Milosevic met westerse zakenlieden, diplomaten en politici, die hem tot laat in de jaren negentig in het zadel hielden, en zijn val door bemiddeling van de westerse inlichtingendiensten.
Schrijver: Adam LeBor
Oorspronkelijke titel: Milosevic
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-5018-482-0
Uitgever: Balans

Gerelateerde schrijvers