Boekenplank:
Kies

Boeken van Tosca Lee

Meer over Tosca Lee

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1969

Website: Tosca Lee


Overzicht

  • Chawa - Havah
  • Iscariot - Iscariot
  • Lucian - Demon

Bathory

  1. Bloedverwant - The progeny
  2. Eerstgeboren - Firstborn

gedetailleerd overzicht

OverzichtChawa

Het is het oudste verhaal ooit verteld. Nu horen we opnieuw hoe het allemaal begon - uit de mond van de moeder aller levenden. Dit is Eva zoals je haar nog niet kende. Luister en huiver...

'Word wakker.' Op dit gefluisterde bevel opent Chawah haar ogen in het paradijs. Met dezelfde woorden begint ook haar openhartige relaas. Over haar schepper. De tomeloze liefde voor 'de adam'. De schoonheid van de slang. Het toenemende verlangen naar de verboden vrucht. De worsteling met onmacht.

En de ondergang van de wereld, die vervalt tot een plaats waar vrede ver te zoeken is. Eva vertelt daarmee niet alleen haar eigen verhaal, maar dat van ons allemaal. En spaart niets of niemand.

Schrijver: Tosca Lee
Oorspronkelijke titel: Havah
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789043517089
Uitgever: Kok
Iscariot

Mijn naam zal een synoniem zijn voor 'verrader'.
Maar Jezus hield van zijn vijanden.
Hij hield ook van mij.

Judas' leven wordt getekend door schuld. Als kind gelooft hij al dat de dood van zijn vader en de ontvoering van zijn broer te wijten zijn aan zijn zelfzuchtige gebeden. Sindsdien dompelt hij zich elke dag onder in het water van de mikwe om weer rein te worden, maar zodra hij zijn tuniek aantrekt, voelt hij de last weer op zijn schouders drukken.

Als hij op een dag de rabbi Jezus van Nazaret in de ogen kijkt, voelt hij de schuld van zich afglijden. Deze man kijkt recht in zijn hart, maar heeft hem desondanks lief. Diep geraakt besluit hij alles achter zich te laten en hem te volgen. Maar als ze dichter bij hun doel komen, gooit de rabbi tot Judas’ verbazing roet in het eten door in de tempel een ravage aan te richten. Hoe kan Judas nu zijn rabbi redden en tegelijkertijd het volk?

Schrijver: Tosca Lee
Oorspronkelijke titel: Iscariot
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789043521529
Ebook: 9789043521536
Uitgever: Kok
Lucian

'Ik ga je mijn verhaal vertellen. En jij gaat het opschrijven en uitgeven.'

Clay, redacteur bij een kleine uitgeverij, balanceert op de rand van een depressie. Hij pendelt doelloos heen en weer tussen zijn stille flatje en zijn saaie baan - tot hij op een avond bezoek krijgt van Lucian. Die beweert een gevallen engel te zijn en hij steekt zijn bedoeling niet onder stoelen of banken: Clay moet zijn memoires aan de man brengen, of hij wil of niet.

Aanvankelijk denkt Clay nog aan een stunt van een beginnend auteur, maar Lucian dringt steeds verder zijn leven binnen en weet hem overal te vinden. Clays scepsis maakt plaats voor een groeiende obsessie voor deze mysterieuze figuur. Maar wanneer hij ontdekt dat de duistere autobiografie van de demon verdacht veel lijkt op zijn eigen verhaal, telt nog slechts één vraag: hoe loopt dit af?

Schrijver: Tosca Lee
Oorspronkelijke titel: Demon
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789043517072
Uitgever: Kok

BathoryBloedverwant

Als je wakker wordt, herinner je je niets meer. Je eigen naam niet, waar je geboren bent, niet eens de gezichten van de mensen die je kende. Alleen een briefje dat je zelf geschreven hebt, voordat je alles vergat.

Emily, ik ben het. Jijzelf. Vraag niet naar de afgelopen twee jaar. Probeer je niets te herinneren en ga niet lopen graven. Je leven hangt ervan af. En het leven van anderen ook. Emily is trouwens niet je echte naam. Je bent omgekomen bij een ongeluk. Daar heb je extra voor betaald.

Je begint opnieuw, in een afgelegen plaatsje met een nieuwe naam. Tot op een dag een vreemdeling je vertelt dat je vervolgd wordt voor de daden van een koninklijke voorouder die is overleden, eeuwen voordat jij geboren werd. Je gelooft hem niet, tot ze achter je aan komen. Nu ben je op de vlucht. Elk antwoord dat je zoekt ligt in een verleden dat jij zelf hebt uitgewist. Wat je zeker weet is dat er mensen zullen sterven en dat je die herinneringen weer nodig hebt. Maar eerst moet je zorgen dat je in leven blijft...

Bloedverwant is de climax van een 400 jaar oude oorlog tussen de mysterieuze nakomelingen van de Hongaarse bloedgravin Elizabeth Bathory, de beruchtste vrouwelijke seriemoordenaar aller tijden, en een geheim genootschap met als opdracht heeft haar complete nageslacht uit te roeien.

Schrijver: Tosca Lee
Oorspronkelijke titel: The progeny
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789043527859
Ebook: 9789043527866
Uitgever: Kok
Eerstgeboren

'Ik dacht dat ik mijn geheugen had laten wissen om mijn vrienden te beschermen. Ik zat ernaast. Ik heb het allemaal voor háár gedaan.'

Audra Ellison staat oog in oog met haar verleden. Haar geheugen is terug en ze weet weer wie ze is: een Bloedverwant, een afstammeling van 'bloedgravin' Elizabeth Bathory, de meest beruchte vrouwelijke seriemoordenaar aller tijden. Ook weet ze weer wie er jacht op haar maken, en wie ze koste wat kost heeft willen beschermen.

Maar Audra kan niet altijd blijven vluchten. Om in leven te blijven en haar dochter te redden, moet ze voor eens en voor altijd een eind zien te maken aan de jacht op de Bloedverwanten. Audra moet op zoek naar de Historicus, die aan het hoofd staat van het genootschap dat haar wil vernietigen. Het is haar leven of het zijne...

Schrijver: Tosca Lee
Oorspronkelijke titel: Firstborn
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029727624
Ebook: 9789029727631
Uitgever: Kok

Gerelateerde schrijvers