Boekenplank:
Kies

Boeken van Jeffrey Lent

Meer over Jeffrey Lent

Genre: Roman

Website: Jeffrey Lent


Overzicht

  • De herfst - In the fall
  • Niemandsland - Lost nation

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe herfst
De herfst is een grootse, epische vertelling die drie generaties van een bijzondere familie omspant - en het gruwelijke geheim dat ze met zich meedragen. Het verhaal begint aan het eind van de Amerikaanse Burgeroorlog, en houdt de lezer gevangen tot diep in de twintigste eeuw.
Als Norman Pelham, een jonge boerenzoon uit Vermont, als soldaat de mysterieuze Leah, een weggelopen slavin, tegen het lijf loopt, is het liefde op het eerste gezicht. De rest lijkt eenvoudig: Norman en Leah trouwen en vormen jarenlang een liefderijk en hecht gezin. Totdat de zware last van het verleden die Leah met zich meetorst haar te veel wordt. Tot verbazing van haar familie neemt zij op een dag het onwrikbare besluit in haar eentje af te reizen naar haar geboorteplaats om eindelijk het verleden onder ogen te zien.
Als zij terugkeert, is zij onherkenbaar veranderd en voor haar familie onbereikbaar geworden. Uiteindelijk is het haar kleinzoon die jaren later Leahs dramatische geheim zal ontsluieren...
Schrijver: Jeffrey Lent
Oorspronkelijke titel: In the fall
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5333-894-2
Uitgever: Prometheus
Niemandsland
New Hampshire, begin negentiende eeuw. Een man die naar de onheilspellende naam Blood luistert, probeert zich als handelaar in een kleine dorpsgemeenschap te vestigen. In zijn kielzog voert hij Sally mee, een zestienjarig meisje dat hij in een bordeel met pokeren heeft gewonnen. Blood is een geletterd man, maar zijn verleden heeft zijn ziel verteerd.
Zijn komst in het dorp vormt de opmars voor een reeks gewelddadige voorvallen die de belangstelling van de buitenwereld trekken. Men probeert Blood de schuld in de schoenen te schuiven. Als twee mannen met een onbekende identiteit verschijnen, wordt Blood gedwongen zijn verleden onder ogen te zien, terwijl Sally een ontsnapping wordt geboden uit haar geknechte leven.
Niemandsland is een krachtige roman over moed en misverstand, en over het verlangen naar beschaving in een omgeving die weinig mededogen kent met menselijke inspanningen. In een heldere en tegelijk aanlokkende stijl beschrijft Jeffrey Lent omstandigheden van totale verlatenheid en rampspoed, maar ook biedt hij de lezer de niet aflatende hartenklop van de hoop en de verlossende kracht van de liefde.
Schrijver: Jeffrey Lent
Oorspronkelijke titel: Lost nation
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-446-0136-9
Uitgever: Prometheus